Στο παρελθόν έχουμε αναλύσει τους λόγους για τους οποίους ίσως και να δυσκολεύεσαι να έρθεις σε οργασμό. Το θετικό όταν γνωρίζεις τι μπαίνει εμπόδιο ανάμεσα σε σένα και τον πολυπόθητο οργασμό είναι ότι μπορείς και να το αντιμετωπίσεις. Ωστόσο, για να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητες να έρθεις σε οργασμό και να απολαύσεις το σεξ στο έπακρο, θα μοιραστούμε μαζί σου τρία μυστικά, που θα σε βοηθήσουν.

Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στα προκαταρκτικά

Μια ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις και άγχη μπορεί να διώξει κάθε όρεξη για σεξ. Εκεί είναι που έρχονται τα προκαταρκτικά για να διορθώσουν την κατάσταση. Τα προκαταρκτικά μπορεί να περιλαμβάνουν μερικά φιλιά, λίγο sexting με τ@ σύντροφό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένα αισθησιακό μασάζ. Μπορούν να ξεκινήσουν ώρες πριν το σεξ και να ανοίξουν τον δρόμο προς τον οργασμό. Αν αναρωτιέσαι πώς θα αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στα προκαταρκτικά ας δούμε μερικούς απλούς τρόπους:

  • Βάλτε τον ρομαντισμό στην εξίσωση: Ένα μήνυμα γεμάτο νόημα, μερικά κεράκια, ροδοπέταλα, μουσική κ.ά. μπορούν να δημιουργήσουν μια τρυφερή και αισθησιακή ατμόσφαιρα. Για πολλές γυναίκες, η εγγύτητα και η συναισθηματική οικειότητα μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερες σεξουαλικές εμπειρίες και περισσότερους οργασμούς.
  • Ανακαλύψτε τις ερωτογενείς ζώνες σας: Πάρτε το χρόνο σας να ανακαλύψτε ο ένας τον άλλον καλύτερα εξερευνώντας τα σώματα σας και τις ερωτογενείς σας ζώνες με αγγίγματα και φιλιά. Αυτή η αίσθηση της ανακάλυψης μπορεί να διεγείρει νέα συναισθήματα και να σε κάνει να έρθεις ευκολότερα σε οργασμό.
  • Μιλήστε: Μην ξεχνάς να μιλάς. Οι γυναίκες μπορεί να δυσκολευόμαστε να φτάσουμε σε οργασμό αν δεν αισθανόμαστε ασφαλείς και οικεία. Η επικοινωνία στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να προωθήσει την οικειότητα, την εμπιστοσύνη και την αίσθηση ασφάλειας μεταξύ σας. Χρησιμοποιώντας λέξεις που δείχνουν εκτίμηση, αγάπη και επιθυμία, μπορείς με τ@ σύντροφό σου να βελτιώσετε σημαντικά το δέσιμο, τη σεξουαλική οικειότητα και τα συναισθήματα ικανοποίησης.

Γνώρισε τα ευαίσθητα σημεία σου

Η κλειτορίδα και το σημείο G είναι ζωτικής σημασίας για τον γυναικείο οργασμό. Κατασκευασμένη από τις ίδιες νευρικές απολήξεις με την κεφαλή του πέους, η κλειτορίδα είναι πολύ ευαίσθητη και οι περισσότερες γυναίκες χρειαζόμαστε διέγερση σε αυτή την περιοχή για να βιώσουμε κορύφωση.

Η κλειτορίδα εκτείνεται πέρα από το οπτικό μας πεδίο και μπορεί στην πραγματικότητα να έχει διάμετρο έως και 15 εκατοστά σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια της σεξουαλικής ψυχολογίας και συμπεριφοράς. Το τμήμα της κλειτορίδας που μπορούμε να δούμε ονομάζεται κλειτοριδική κεφαλή. Όταν δεν διεγείρεται, κρύβεται κάτω από ένα κομμάτι δέρματος που ονομάζεται κλειτοριδική κουκούλα και το οποίο τραβιέται προς τα πίσω όταν η κλειτορίδα στύεται. Το χάδι και η διέγερση των χειλέων μπορεί, επίσης, να διεγείρει λόγω του κλειτοριδικού ιστού που βρίσκεται στο εσωτερικό τους και κάποιες γυναίκες προτιμούν τη διέγερση σε αυτό το σημείο εκτός από την άμεση διέγερση της κεφαλής της κλειτορίδας που μπορεί να είναι πολύ έντονη.

Όσον αφορά στο πολυσυζητημένο σημείο G, βρίσκεται στο εσωτερικό του κόλπου. Το σημείο G είναι ένα σύνολο ευαίσθητων νευρικών απολήξεων. Για να το βρεις άφησε τα δάχτυλα σου να γλιστρήσουν απαλά μέσα στον κόλπο με την παλάμη σου στραμμένη προς τα πάνω. Αυτή η περιοχή είναι πιο ερεθιστική σε ορισμένες γυναίκες από ότι σε άλλες, λόγω φυσιολογικών ανατομικών διαφορών. Μπορείς να πειραματιστείς και να δεις αν αυτή η περιοχή φέρνει σεξουαλική ευχαρίστηση είτε μόνη σου, είτε με κάποιο σεξουαλικό παιχνίδι, είτε με τ@ σύντροφό σου.

Δοκίμασε στάσεις που θα σε βοηθήσουν

Με βάση λοιπόν όσα προαναφέραμε, μάντεψε ποιες στάσεις είναι καλύτερες για να έρθεις σε οργασμό. Μα φυσικά όσες προσφέρουν διέγερση στην κλειτορίδα. Μερικές από αυτές είναι οι εξής:

  • Γυναίκα από πάνω: Αυτή η στάση παρέχει κάποια από τα καλύτερα ερεθίσματα του σημείου G, δεδομένης της γωνίας του πέους ή του ερωτικού παιχνιδιού. Μπορείς, επίσης, να κινήσεις το σώμα σου με τρόπο που να διεγείρει την κλειτορίδα σου.
  • Καθισμένη: Το να κάθεσαι και να βρίσκεται ο/η σύντροφός σου στην αγκαλιά σου επιτρέπει τόσο τη βαθιά διείσδυση όσο και την καλή διέγερση της κλειτορίδας. Παρέχει, επίσης, άφθονη οικειότητα.
  • Μαξιλάρι στην πλάτη: Μπορείς να τροποποιήσεις το ιεραποστολικό τοποθετώντας ένα μαξιλάρι χαμηλά στην πλάτη σου. Αυτό μπορεί να φέρει την κλειτορίδα σε καλύτερη θέση για διέγερση. Με τη μετατόπιση της γωνίας, βοηθά το οστό της λεκάνης του διεισδυτικού συντρόφου να τρίβεται πάνω στην κλειτορίδα.
  • Στοματικό σεξ: Η κολπική διείσδυση δεν είναι σίγουρο ότι θα σε φέρει σε οργασμό. Έως και το 80% των γυναικών δεν μπορούν να έχουν οργασμό μόνο μέσω της κολπικής επαφής, σύμφωνα με μελέτη. Έτσι το στοματικό σεξ μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για οργασμό.