Ο νομός Μεσσηνίας φιλοξενεί τοπία ανυπέρβλητης ομορφιάς. Προορισμοί με ιστορία, φυσική ομορφιά και γαστρονομική παράδοση για όλες τις εποχές του χρόνου.

Κοντά στο χωριό Χαραυγή, σε απόσταση 34 χλμ. από την πόλη της Καλαμάτας, βρίσκεται το Πολυλίμνιο. Ένα ονειρικό σκηνικό που δεν αποκαλείται άδικα «Γαλάζια λίμνη» της Μεσσηνίας. Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη. Από το χωριό θα πάρετε το μονοπάτι που οδηγεί στο Πολυλίμνιο. Η πεζοπορία μέσα στο καταπράσινο τοπίο θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.

Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα λιμνών που με τη σειρά τους δημιουργούν καταρράκτες, λόγω της ανομοιογένειας του εδάφους. Κάθε λίμνη έχει το δικό της όνομα, που από πίσω κρύβει μια ιστορία και τη δική της χαρακτηριστική ομορφιά. Η πιο γνωστή από όλες είναι η λίμνη Κάδη. Ο καταρράκτης που χύνεται στη μία της άκρη και το τοπίο που την αγκαλιάζει δημιουργούν ένα ειδυλλιακό μέρος.

Η πρώτη που θα συναντήσετε είναι η λίμνη του Ιταλού και όσο προχωράτε θα συναντήσετε τις λίμνες Καδούλα, Μαυρολίμνου, Πανάγου, Σταθούλας και άλλες.

Δραστηριότητες στο Πολυλίμνιο

Αν επισκεφθείτε την περιοχή καλοκαιρινούς μήνες, εκτός από τα αθλητικά σας φορέστε και το μαγιό σας, καθώς η βουτιά στους καταρράκτες και τα παγωμένα νερά είναι μια μοναδική εμπειρία. Επίσης, η εξερεύνηση των φαραγγιών θα αποτελέσει εξίσου μια «πρόκληση» για τους ψαγμένους περιπατητές και φυσιολάτρεις. Οι έμπειροι ταξιδιώτες απολαμβάνουν το Πολυλίμνιο και το χειμώνα.

Πηγή: Diakopes.gr