Τα έλαια είναι πρωταγωνιστές της «καθαρής» ομορφιάς, καθώς είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και υγιή λιπαρά οξέα για να περιποιούνται το δέρμα και να κλειδώνουν την πολύτιμη υγρασία με λίγες μόνο σταγόνες. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι όλα τα έλαια κατάλληλα για κάθε τύπο επιδερμίδας. Για παράδειγμα, ορισμένα έλαια ταιριάζουν καλύτερα σε ακνεϊκές επιδερμίδες με τάση ακμής (σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, πολλά λάδια προσώπου δεν φράζουν τους πόρους), ενώ άλλα αποτελούν κορυφαίες επιλογές για αντιγήρανση. Όσο για το τελευταίο, το έλαιο μορίνγκα θα εξασφαλίσει την μακροβιότητα της νεανικής επιδερμίδας σου.

Πόσα γνωρίζεις για το έλαιο moringa;

Το έλαιο moringa προέρχεται από το δέντρο moringa oleifera που φύεται στους πρόποδες των Ιμαλαΐων στη βόρεια Ινδία. Πρόκειται για ένα έλαιο γεμάτο με ωμέγα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, τα οποία έχουν ποικίλα οφέλη για το δέρμα. Κάποια πολύ βασικά είναι:

Γιατί το έλαιο μορίνγκα είναι το «χρυσό υγρό» της αντιγήρανσης

Συγκεκριμένα, το έλαιο moringa αποτελείται από 40% μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, με το 70% αυτών να είναι ελαϊκό οξύ. Αυτός ο συνδυασμός κάνει το λάδι moringa εξαιρετικό για την υποστήριξη του επιδερμικού φραγμού. Όπως ήδη γνωρίζεις, ένας ισχυρός επιδερμικός φραγμός είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ελαστικότητας με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε, C και Α, οι οποίες συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και στην προστασία από τη φωτογήρανση.

Αυτές οι ιδιότητες κάνουν το έλαιο μορίνγκα το «χρυσό υγρό» της αντιγήρανσης. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι η χρήση κρέμας με εκχύλισμα φύλλων moringa ενίσχυσε την αναγέννηση της επιδερμίδας και παρείχε αντιγηραντικά οφέλη. Επιπλέον, διαθέτει μαλακτικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι είναι μια εξαιρετική καταπραϋντική επιλογή και για φλεγμονώδη σημεία του δέρματος.

Τα έλαια μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε ανάγκη της επιδερμίδας σου, αλλά πράγματι χρειάζεται εξερεύνηση και δοκιμές μέχρι να ανακαλύψεις ποια θρεπτική σύσταση είναι ιδανική για σένα. Το έλαιο μορίγνκα διατίθεται σκέτο στην αγορά, αλλά μπορείς να το βρεις και ως συστατικό σε αρκετά προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας. Μερικά από τα αγαπημένα μας θα τα δεις στη συνέχεια.