Αν ήθελες ένα cropped πουλόβερ θα το είχες ήδη αγοράσει. Πώς θα αποφύγεις το σύνδρομο των πλεκτών που «μπήκαν» στο πλύσιμο και θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής των αγαπημένων και χρήσιμων αυτών ρούχων, που τόσο πολύ αγαπάμε το χειμώνα;  Γνωρίζοντας ποια θέλουν πλύσιμο και ποια στεγνό καθάρισμα. Είσαι έτοιμη να μάθεις αυτή την πολύ σημαντική πληροφορία;

Τα μυστικά για το πλύσιμο των πλεκτών

Μαλλί

Οι περισσότερες ετικέτες για τη φροντίδα του ρούχου γράφουν «dry clean» ή «dry clean only», δηλαδή θέλουν στεγνό καθάρισμα. Αν την αγνοήσεις το πουλόβερ σου μπορεί να «μπει» και να κάνει τελικά στο δίχρονο παιδί σου παρά σε σένα, να ξεθωριάσει ή να χάσει το σχήμα του. Αν μπορείς να το πλύνεις, θα το κάνεις στο χέρι με ήπιο απορρυπαντικό, σε κρύο ή ζεστό νερό.

Κασμίρ

Μπορεί να θέλει στεγνό καθάρισμα ή να πλένεται στο χέρι, οπότε ακολούθησε πιστά τις οδηγίες της ετικέτας. Γενικά οι ετικέτες είναι η βίβλος σου. Αυτό να το θυμάσαι.

Βαμβάκι

Οι περισσότερες ετικέτες συστήνουν πλύσιμο στο χέρι. Αλλά το στεγνό καθάρισμα διατηρεί το βαμβάκι πιο μαλακό. Αν λοιπόν θέλεις να φοράς αφράτα και μαλακά βαμβακερά πλεκτά, τότε προτίμησε στεγνό καθάρισμα

πλύσιμο των πλεκτών

Rocknwool/ Unsplash

Μετάξι

Καλύτερα να ακολουθήσεις τις συμβουλές της ετικέτας, αν δεν θέλεις να έχεις απρόοπτα και να καταλήξεις να κλαις στο τέλος. Πάντως, το πλύσιμο στο χέρι υπερτερεί στην αφαίρεση των λεκέδων από ιδρώτα.

Συνθετικά

Τα περισσότερα συνθετικά ρούχα –ειδικά το ακρυλικό και ο πολυεστέρας- μπορούν να πλυθούν στο χέρι σε κρύο ή ζεστό νερό, αλλά καλό είναι να ελέγξεις την ετικέτα για τυχόν αποκλίσεις από το γενικό κανόνα.

Σου άρεσε αυτό το θέμα;

Διάβασε επίσης: Πώς να κάνεις οικονομία στο πλυντήριο