Μερικές μικρές καθημερινές στιγμές είναι αυτές που μας κάνουν λίγο πιο χαρούμενους στην καθημερινότητά μας. Ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, μια καλή κουβέντα, ένα γλυκό μήνυμα είναι αρκετά να μας φτιάξουν την μέρα. Στις δύσκολες μέρες αναζητάς μια μικρή δόση αισιοδοξίας, έτσι και εγώ με αυτό τον τρόπο έμαθα πριν αρκετά χρόνια την Κατερίνα Βισσέρη και την Πηνελόπη Αναστασιάδου, που μέσα από τα κανάλια τους στο YouTube, μου μετέφεραν από την ενέργεια τους, ώστε να μου δώσουν μια ώθηση να συνεχίσω πιο θετικά τη μέρα μου, κάπως έτσι έγιναν το δικό μου comfort place.

Όταν λοιπόν ανακοίνωσαν τον Οκτώβριο του 2022, την δημιουργία των δικών τους σκευών κουζίνας, γεμάτα μικρά μηνύματα αγάπης, αισιοδοξίας, ευγνωμοσύνης και αυτοφροντίδας, δεν μπορούσα παρά να ενθουσιαστώ και να θελήσω να γεμίσω την κουζίνα μου με τα προϊόντα τους, σίγουρη πως θα μου φτιάχνουν την μέρα!

Λίγα λόγια για εκείνες:

Κ.Β. «Είμαι γεννημένη και μεγαλωμένη στο Μόναχο, με πτυχίο στην Νομική και μεταπτυχιακό στο Ιατρικό Δίκαιο και τα τελευταία χρόνια η έδρα μου είναι η Θεσσαλονίκη. Έχω τη δική μου επιχείρηση συμβουλευτικής marketing, δημιουργώντας περιεχόμενο στα social media. Κεντρικό σημείο της δραστηριοποίησης μου σε όλες τις πλατφόρμες, είναι η προσωπική μου μάχη απέναντι στiw διατροφικές διαταραχές, με τις οποίες βοηθάω και άλλο κόσμο μέσα από την ιστοσελίδα μου, μοιράζοντας υγιεινές συνταγές και κείμενα από τη δική μου εμπειρία στη θεραπεία και στην επανένταξη στην χαρούμενη πλευρά της ζωής».

Π.Α. «Έχω πτυχίο στη δημοσιογραφία και διανύω την πορεία προς την απόκτηση πτυχίου και στη διατροφολογία και πλέον εδρεύω στην Αθήνα. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα social media και τη δημιουργία περιεχομένου σε αυτά, παράλληλα με τις πρώτες μου σπουδές, σε μια αναζήτησή ενός πιο υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου ζωής. Μέσα από τις δικές μου πλατφόρμες, μπορείς να μάθεις να κάνεις υγιεινές συνταγές, να εμψυχωθείς αλλά και να εκπαιδευτείς γύρω από τη διατροφή».

Το brand Phós Kitchenware: «Η κοινή μας αγάπη και η αφορμή για τη δημιουργία του Phós, είναι η κουζίνα και η αυτοφροντίδα. Πριν ακόμα δημιουργήσουμε την εταιρεία μας, η καθεμία μας με τον δικό της τρόπο προσπαθούσε να μεταφέρει στο κοινό της τρόπους για έναν πιο υγιή τρόπο ζωής μέσα από συνταγές αλλά και tips αυτοφροντίδας. Έτσι, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και με όραμα να βοηθήσουμε όσους νοσούν από διατροφικές διαταραχές, αλλά και τον κόσμο που ψάχνει έμπνευση για τα πιάτα που θα δημιουργήσει με στόχο να προσέχει περισσότερο τον εαυτό του. Στο Phós, λοιπόν, μπορείς να βρεις είδη κουζίνας υψηλής αισθητικής και ποιότητας, με χαραγμένα λεκτικά ενδυνάμωσης πάνω τους, που θα σου δώσουν μια νότα φωτός, πίνοντας τον καφέ σου, ή γεμίζοντας ένα μπολ με το μεσημεριανό σου».

Πώς μοιάζει μια τυπική τους μέρα: «Επειδή ζούμε σε διαφορετικές πόλεις, οι μέρες μας είναι πολύ διαφορετικές αλλά ταυτόχρονα και πολύ όμοιες με κεντρικό πυλώνα το Phós. Η καθεμία πέρα από το Phós έχει και τη δική της δουλειά στα κοινωνικά μέσα, κάτι που φυσικά απαιτεί πολύ χρόνο και δουλειά. Στην κοινή μας επιχείρηση έχουμε κατανείμει έτσι τις αρμοδιότητες, ώστε η μία να βρίσκεται στην αποθήκη και η άλλη σε πολλά θέματα διαδικτυακά όπως π.χ προμηθευτές, νέα προϊόντα, αρχεία αποθηκών κ.λπ. Στα σημαντικά και μεγάλα ζητήματα είμαστε και οι δύο παρούσες. Μια τυπική μέρα εργασίας περιλαμβάνει λοιπόν τις δικές μας προσωπικές δουλειές, συζήτηση σίγουρα μια φορά την ημέρα σχετικά με τα ανοιχτά θέματα της εταιρείας και διευθέτηση μελλοντικών κινήσεων».

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην επιχείρησή τους: «Λόγω της νεότητας της επιχείρησης μας η φοβία και η ανασφάλεια είναι αναμενόμενες. Προσπαθούμε όμως να κάνουμε το άγχος μας παραγωγικό και να μην αποπροσανατολιζόμαστε από τον στόχο μας και την δημιουργία νέων ιδεών. Και πράγματι έχουν βρεθεί δυσκολίες στον δρόμο μας και συνθήκες που μας έκαναν να φοβηθούμε για το βήμα μας. Το πείσμα και η θέληση μας όμως ήταν αρκετά για να μας οδηγήσουν να πάρουμε το ρίσκο. Κάθε μας μέρα μας μαθαίνει και κάτι καινούργιο και για εμάς αυτή είναι η μαγεία στον δρόμο που χαράξαμε».

Οι δυσκολίες σε μια φιλία που έγινε και επαγγελματική συνεργασία: «Είναι στο χέρι μας να αντικαταστήσουμε τον ανταγωνισμό με την ενότητα. Προσπαθούμε πάντα να σκεφτόμαστε ότι κάθε μια μόνη της “μπορεί”, αλλά μαζί μπορούμε πάντα περισσότερα. Η κάθεμια μας έχει διαφορετικά χαρίσματα και διαφορετικές αδυναμίες και συμπληρώνουμε η μια την άλλη αρμονικά στη δουλειά μας, αλλά και στη φιλία μας. Η συνεργασία όντως ενέχει τον κίνδυνο της σύγκρισης και όχι μόνο στις γυναικείες συνεργασίες. Αλλά αν μπορέσει κανείς να υπερβεί τον εγωισμό του και να παλέψει για ένα κοινό όραμα, μόνο με τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και τη συνέργεια μπορεί κανείς να πετύχει κάτι μεγαλύτερο. Η απόσταση για μας, πραγματικά ποτέ δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα δημιουργίας της δικής μας επιχείρησης, αντιθέτως πιστεύαμε ότι θα είναι ευνοϊκό για την εταιρεία να έχει δύο βάσεις».

Η συμβολή των social media στην ανάπτυξη της επιχείρησης τους: «Τα social media είναι και θα είναι από εδώ και πέρα ένα πολύτιμο εργαλείο δουλειάς, που χωρίς αυτό πραγματικά πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Και τα δικά μας προσωπικά social media, αλλά και του Phós, βοηθούν απίστευτα στη μετάδοση ενός μηνύματος, μια ιδέας, μιας φιλοσοφίας, πόσο μάλλον στην εξέλιξη μιας επιχείρησης. Χρησιμοποιούμε τα social με τη θετική τους νότα και προσπαθούμε όσο γίνεται να μάθει περισσότερος κόσμος το Phós, με πρώτο και κύριο στόχο να εμπνευστεί από αυτό».

Ποιο φαγητό απολαμβάνουν να βλέπουν μέσα στα πιάτα τους: «Αναμφίβολα ο κόσμος εμπνέεται πάρα πολύ από τις φωτογραφίες που παρουσιάζουμε, αναδεικνύοντας τα προϊόντα μας, καθώς σε αυτές εμπεριέχεται και η δική μας πρόταση σερβιρίσματος. Προσπαθεί, λοιπόν, όσο μπορεί να δείχνει παρόμοια γεύματα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε γεύματα μέσα στα πιάτα μας που ούτε εμείς είχαμε φανταστεί, για αυτό και μας αρέσει πολύ αυτή η αλληλεπίδραση. Τα πιάτα μας είναι γεμάτα χρώματα, φως και αισιοδοξία οπότε λατρεύουμε να βλέπουμε μέσα σε αυτά τα όμορφα χρωματιστά γεύματα που δημιουργεί το κοινό μας, αλλά έχουμε μια ιδιαίτερη αγάπη στα lunch bowls και στα porridge bowls».

Το αγαπημένο τους self-care ritual:

Κ.Β.: «Το δικό μου αγαπημένο ritual για να ηρεμήσω, συνήθως είναι ένα ζεστό μπάνιο (νιώθω ότι έτσι διώχνω τα άγχη της ημέρας!) σε συνδυασμό με λίγο skincare και προετοιμασία ενός ωραίου γεύματος. Δεν θα κρύψω ότι με χαλαρώνει πολύ να βλέπω ταυτόχρονα και ενθαρρυντικές ομιλίες ανθρώπων που με εμπνέουν».

Π.Α.: «Φυσικά η κουζίνα! Να ανάψω ένα κεράκι, να βάλω την αγαπημένη μου μουσική και να μαγειρέψω ένα αγαπημένο comfort γεύμα για εμένα ή/και τους δικούς μου ανθρώπους!».

Η συνήθεια που δίνει ποιότητα στην καθημερινότητα τους: «Οι μικρές συνήθειες είναι εκείνες που θα κάνουν την καθημερινότητα μας πιο ποιοτική. Ένας καφές το πρωί, η προετοιμασία ενός ωραίου χρωματιστού γεύματος και λίγος χρόνος με τους ανθρώπους μας είναι από τα πιο απλά αλλά ταυτόχρονα από τα πιο ελπιδοφόρα και ευχάριστα πράγματα που μπορούμε να προσφέρουμε στους εαυτούς μας».

Τι σημαίνει για εκείνες “Love Yourself”:

Κ.Β.: «Τόσο απλή συμβουλή και τόσο δύσκολη ταυτόχρονα. Εγώ προσωπικά το έχω βάλει στόχο ζωής κάποια στιγμή να το πετύχω ολοκληρωτικά. Αγάπα τον εαυτό σου σημαίνει μάθε να τον σέβεσαι όπως ακριβώς είναι, σε κάθε του εκδοχή, άκου τις ανάγκες του και μην τον πιέζεις τόσο πολύ. Δεν βγάζει πουθενά. Το δικό σου χειροκρότημα σε κάθε σου μικρό η μεγάλο επίτευγμα είναι πάντα το πιο ουσιαστικό!».

Π.Α.: «Για εμένα  “Love Yourself” σημαίνει να σέβεσαι τον εαυτό σου, τις ανάγκες του, τα συναισθήματά του. Να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου με κατανόηση όπως ένα άτομο που νοιάζεσαι. Με την ίδια φροντίδα και υπομονή. Ακούγεται τόσο απλό και όμως το ξεχνάμε συνεχώς. Να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να τον συγχωρείς, να τον βελτιώνεις, να τον αποδέχεσαι και να τον ακούς. Σαν να ήταν κάποιος πολύτιμος για εσένα. Γιατί είναι».

Ανακάλυψε τα προϊόντα του Phós Kitchenware στο www.phoskitchenware.gr και στο Instagram και εμπνεύσου για υγιεινές συνταγές από το TikTok.

Η σειρά αφηγημάτων Love Women δημιουργήθηκε για να γιορτάσει το φωτεινό σύμπαν των γυναικών που θαυμάζουμε και ενστερνίζονται όλες εκείνες τις αξίες του Love Yourself που αποπνέουν ισορροπία, έμπνευση, αποδοχή και αγάπη για τον εαυτό μας