Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια μέρα με την οποία συνήθως καλωσορίζουμε την Άνοιξη, αφού συνηθίζεται να είναι μέρα απόδρασης στην ύπαιθρο. Ωστόσο, είναι και ιδανική μέρα για να απολαύσουμε νηστίσιμους μεζέδες, στα καλύτερα ουζερί της Αθήνας.

Αυτά είναι τα κορυφαία ουζερί της Αθήνας και αξίζει να τα εμπιστευθείτε:

Ατλαντικός

Aν σκοπεύετε να περάσετε μια μέρα στα μαγαζιά της Ερμού, μια κατηφορική βόλτα προς του Ψυρρή θα είναι ιδανική. Σε αυτή τη γειτονιά, λοιπόν, βρίσκεται το απόλυτο μέρος για τους ψαροφάγους και αυτό είναι ο Ατλαντικός. Ο Ατλαντικός είναι μια κρυμμένη γωνίτσα της πόλης για όσους αγαπούν το ψάρι. Στα μικρά τραπεζάκια του Ατλαντικού θα φάτε τον τραγανό μπακαλιάρο που… κλείνει το μάτι στο fish n’ chips.

Πού θα το βρείτε; Αυλητών 7, Ψυρρή

Αθηναϊκόν

Το Αθηναϊκόν στη Θεμιστοκλέους είναι ένα μεζεδοπωλείο – σταθμός, για την Αθήνα. Από το 1932 σερβίρει νόστιμα μεζεδάκια με ολόφρεσκα αγνά υλικά. Ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που το επισκέπτεστε, αυτό που δεν πρέπει να χάσετε είναι η αφρώδης, μοναδική και λεμονάτη ταραμοσαλάτα του (είναι η καλύτερη της Αθήνας). Επειδή τα εξωτερικά τραπεζάκια είναι λίγα, φροντίστε να κάνετε κράτηση αλλιώς θα απολαύσετε το γεύμα σας στον κλασικό εσωτερικό χώρο.

Επίσης, αυτό που θα σας κάνει να παραγγείλετε και … δεύτερους ή τρίτους γύρους είναι οι κροκέτες γαρίδας & καραβίδας.

Πού θα το βρείτε; Θεμιστοκλέους 2, Εξάρχεια

Το Λέσβιον

Το Λέσβιον βρίσκεται κρυμμένο σε ένα δρομάκι του Γαλατσίου και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το ανακαλύψει κανείς, εκτός από το να περνούσε τυχαία ή να άκουσε από κάποιον φίλο για ένα τρομερό μεζεδοπωλείο/ουζερί σε μια αθηναϊκή γειτονιά. Στο Λέσβιον, λοιπόν, θα απολαύσετε από τους πιο γνήσιους ψαρομεζέδες της Αθήνας. Χταπόδι στα κάρβουνα, στείρα στιφάδο, γαρίδες σαγανάκι και φυσικά, ψητό λαδοτύρι Λέσβου. Ρωτήστε ποιες είναι οι “ψαριές” της ημέρας και απλά δοκιμάστε τα όλα με κλειστά τα μάτια.

Πού θα το βρείτε; Βαρδουσίων 3, Γαλάτσι

Πηγή: Diakopes.gr