Αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι στο σεξ τότε σίγουρα έχεις σκεφτεί να δοκιμάσεις και πρωκτικό σεξ. Ακόμη όμως και να το έχεις δοκιμάσει, πάντα θα υπάρχουν απορίες γύρω από αυτό το ζήτημα καθώς αποτελεί θέμα-ταμπού. Έχεις ακούσει πολλά για το ζήτημα αυτό, αλλά ίσως έχεις ντραπεί να το συζητήσεις με τις φίλες σου ή ακόμη και με τ@ γυναικολόγο σου. Για τον λόγο αυτό εμείς θα σου απαντήσουμε στις πιο κρίσιμες ερωτήσεις που μπορεί να υπάρξουν γύρω από το πρωκτικό σεξ. Με τον τρόπο αυτό θα είσαι προετοιμασμένη, θα σταματήσεις να φοβάσαι και ελπίζουμε να το απολαύσεις, εφόσον θέλεις να το δοκιμάσεις.

Μπορεί να πονέσει

Ναι, η αρχή μπορεί να είναι πολύ επίπονη, σύμφωνα μάλιστα και με μια έρευνα. Ωστόσο, με την χρήση λιπαντικού ο πόνος μπορεί να μειωθεί σημαντικά. Το λιπαντικό θα σε βοηθήσει καθώς ο πρωκτός δεν υγραίνεται όταν διεγείρεται σεξουαλικά, όπως ο κόλπος σου. Βέβαια το «κλειδί», όπως και στο κολπικό σεξ, είναι να προχωράτε αργά και να σταματάτε, αν κάπου νιώσεις άβολα ή ο πόνος είναι αφόρητος. Είναι κρίσιμο να χαλαρώσεις είτε δοκιμάζεις πρωκτικό σεξ με έναν σύντροφο είτε μόνη σου με κάποιο sex toy καθώς αν δεν είσαι χαλαρή σφίγγεται ο σφιγκτήρας μυς του πρωκτού και κάνει τη διείσδυση πιο επίπονη.

Επίσης, είναι σημαντικό να θυμάσαι να μην ενδίδεις στο πρωκτικό σεξ, αν δεν το θέλεις πραγματικά και το κάνεις μόνο γιατί το θέλει το άλλο άτομο.

Ναι, μπορεί να έρθεις σε οργασμό

Αν ζεις με την εσφαλμένη αντίληψη ότι το πρωκτικό σεξ δεν μπορεί να είναι τόσο απολαυστικό όσο το κολπικό σεξ, κάνεις λάθος. Μια έρευνα για το σεξ που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Sexual Medicine αποκάλυψε ότι οι γυναίκες, που έκαναν πρωκτικό σεξ ανέφεραν υψηλότερο ποσοστό οργασμού σε σύγκριση με τις γυναίκες που έκαναν κολπικό σεξ. Οπότε αν είσαι εντελώς αρνητική με το πρωκτικό σεξ, αξίζει να το δοκιμάσεις έστω και μια φορά και που ξέρεις, ίσως αλλάξεις γνώμη.

Κάνε πρώτα κολπικό σεξ

Η ίδια έρευνα αποκάλυψε, επίσης, ότι οι γυναίκες που είχαν οργασμό από το κολπικό σεξ ήταν πιο πιθανό να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν το πρωκτικό σεξ στη συνέχεια. Αυτό συμβαίνει επειδή ήταν πιο χαλαρές και άνετες, αφού ήρθαν σε οργασμό.

Μην κάνεις κολπικό σεξ μετά το πρωκτικό

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του πρωκτικού σεξ είναι ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει κολπικό σεξ, αν δεν γίνει αλλαγή προφυλακτικού. Ο πρωκτός περιέχει πολλά φυσικά βακτήρια, τα οποία μπορεί να προσκολληθούν στο πέος και στη συνέχεια να μεταδοθούν στον κόλπο. Έτσι, το κολπικό σεξ μετά το πρωκτικό είναι απαγορευτικό αν δεν ακολουθηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Το προφυλακτικό είναι απαραίτητο

Είναι ασφαλές το πρωκτικό σεξ; Ναι, είναι αν έχετε βάλει προφυλακτικό και είσαι σίγουρη ότι είναι σωστά φορεμένο! Μπορεί να μην μπορείς να μείνεις έγκυος, αλλά η πιθανότητα να κολλήσεις σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) μέσω του πρωκτικού σεξ είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο είδος σεξουαλικής δραστηριότητας. Ο λόγος είναι αρκετά απλός. Η επένδυση του πρωκτού είναι αρκετά λεπτή και επομένως πιο ευάλωτη στο να κολλήσει κανείς λοιμώξεις.

Πρέπει να προσέχεις και τις βακτηριακές λοιμώξεις

Η μηδενική λίπανση στα οπίσθια αυξάνει τις πιθανότητες να σκιστεί ο πρωκτός σου κατά τη διείσδυση και οι πληγές που προκύπτουν μπορεί να εκτεθούν σε βακτήρια όταν περνάνε κόπρανα (τα κόπρανα περιέχουν φυσικά βακτήρια). Το αποτέλεσμα; Βαθιές δερματικές λοιμώξεις και κάποια σοβαρά επώδυνα αποστήματα, που θα χρειαστεί να επισκεφθείς τον γιατρό για τη θεραπεία τους. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που το λιπαντικό είναι απαραίτητο!

Το πρωκτικό σεξ μπορεί να οδηγήσει σε ακράτεια

Μία από τις μεγαλύτερες παρενέργειες του πρωκτικού σεξ είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The American Journal of Gastroenterology, οι γυναίκες που έκαναν τακτικά σε πρωκτικό σεξ ανέφεραν υψηλό ποσοστό ακράτειας κοπράνων αργότερα στη ζωή τους. Δηλαδή, αντιμετώπιζαν δυσκολίες στον έλεγχο των κινήσεων του εντέρου τους. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να σε κρατάει μακριά από το να απολαύσεις το πρωκτικό σεξ, καθώς αν δεν γίνεται πολύ τακτικά δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα.