Οι μεγάλες ζέστες έφυγαν για τα καλά. Για τους λάτρεις του φθινοπώρου, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε επιτέλους να χαρούμε την αγαπημένη μας εποχή. Εκτός από τα ρούχα που περιμέναμε τόσο καιρό να φορέσουμε και πάλι, τα ζεστά ροφήματα που ανυπομονούσαμε να απολαύσουμε, μπορούμε να μεταφέρουμε και τις προπονήσεις μας από τον κλειστό κλιματιζόμενο χώρου του γυμναστηρίου, έξω στη φύση και στον δρόμο.

Αναρωτιέσαι πώς μπορούν να μοιάζουν οι προπονήσεις σου σε εξωτερικό χώρο; Λοιπόν, μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες από τους δικούς μου αγαπημένους τρόπους να συνδυάζω δύο πράγματα που αγαπώ, το φθινόπωρο και τη γυμναστική.

Δες το σαν κίνητρο

Αν έχεις βγει έστω και λίγο από το πρόγραμμά σου ή αν ξεκινάς τώρα, δες την εναλλαγή αυτή σαν κίνητρο να γνωρίσεις κάτι καινούργιο. Δεν χρειάζεται να μπεις κατευθείαν στα βαθιά, μπορείς να επιλέξεις να κάνεις μια ήπια άσκηση, όπως περπάτημα ή γιόγκα. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να εξασκήσεις και το mindfulness, να είσαι παρούσα στη στιγμή, να ενισχύσεις την αναπνοή σου και να απολαύσεις ένα φυσικό σκηνικό για διαλογισμό και χαλάρωση, βελτιώνοντας την εστίαση και μειώνοντας το στρες.

Κουνήσου με τη μουσική

Βάλε τα ακουστικά σου και άσε το αγαπημένο σου τραγούδι να παίξει. Ξέρεις, αυτό το τραγούδι που όποτε το ακούς δεν μπορείς να συγκρατήσεις το σώμα σου από το να λικνιστεί. Χρησιμοποίησε το για να αρχίσεις να περπατάς ή να τρέχεις στον ρυθμό του, ή γιατί όχι και να χορέψεις. Ακόμη, μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου challengeμε βάση τη μουσική. Τι εννοώ; Δοκίμασε κατά τη διάρκεια του ρεφρέν να κάνεις καθίσματα και κατά τη διάρκεια των κουπλέ να κάνεις σχοινάκι! Είμαι σίγουρη ότι δεν θα έχεις διασκεδάσει ποτέ τόσο πολύ ενώ κάνεις την προπόνηση σου.

Προπόνηση στο πάρκο

Σε πολλά πάρκα μπορείς να βρεις όργανα γυμναστικής, όπως μονόζυγα, αλλά αν δεν έχεις κάποιο τέτοιο πάρκο κοντά σου, μπορείς να πας σε μια άδεια παιδική χαρά. Πάρε και ένα λάστιχο γυμναστικής μαζί σου και ετοίμασε το πρόγραμμα σου! Μπορείς να κάνεις πάρα πολλές ασκήσεις όπως έλξεις, push-ups, καθίσματα ή steps σε κάποιο παγκάκι. Τέτοιου είδους προπονήσεις εμπλέκουν πολλαπλές μυϊκές ομάδες, βελτιώνουν τη δύναμη και την αντοχή και προσθέτουν ποικιλία στο πρόγραμμα γυμναστικής σου.

Χρησιμοποίησε τις σκάλες

Ξέρω ότι θες να το παραβλέψεις, αλλά αλήθεια αξίζει να το δοκιμάσεις. Η ιδέα είναι απλή: Καθώς ανεβαίνεις τις σκάλες, κάνε την άσκηση, και καθώς κατεβαίνεις, κάντε την ξεκούραση σου. Για να ξεκινήσεις, χρησιμοποίησε τη σκάλα για να περπατήσεις, έπειτα μπορείς να περάσεις στα σπριντ και τέλος να πηδάς ανεβαίνοντας. Θέλεις να το πας ακόμα παραπέρα; Δοκίμασε να ανεβαίνεις με jumping squats, δηλαδή να πηδάς και να προσγειώνεσαι στο επόμενο σκαλί σε θέση καθίσματος. Όλα αυτά θα βελτιώσουν την ισορροπία, τον συντονισμό και την καρδιαγγειακή ικανότητα σου. Βέβαια πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με τα πόδια και τα πατήματα σου, ώστε να μη γυρίσεις τους αστραγάλους σου.