Όλοι έχουμε υπάρξει κάποια στιγμή με έναν ή μία σύντροφο που δεν έλεγε να αφήσει το κινητό από το χέρι. Ε… ή μπορεί να είμαστε κι εμείς αυτή η σύντροφος. Σε όποια πλευρά κι αν έχεις υπάρξει, μπορείς να παραδεχτείς πως είναι το λιγότερο ενοχλητικό. Το κινητό που μπαίνει ανάμεσα στη σχέση κάνει έναν από τους δύο συντρόφους να αισθάνεται λιγότερο σημαντικός κι αν το έχει ήδη επικοινωνήσει πως τ@ ενοχλεί, αλλά δεν έχει εισακουστεί από το άλλο άτομο, σίγουρα υπάρχει και πικρία.

Αν δεν θέλεις, λοιπόν, η τεχνολογία να μπει εμπόδιο στη σχέση σου, έχουμε μερικά tips που μπορούν να βοηθήσουν!

Βάλε υγιή όρια

Το πρώτο βήμα για να τεθούν τα όρια είναι μια ειλικρινή κουβέντα με τ@ σύντροφό σου. Επικοινώνησε με ευγενικό τρόπο αυτό που σε ενοχλεί, χωρίς να είσαι απότομη καθώς είναι πιθανό να το εκλάβει ως επίθεση και να αμυνθεί. Αυτό ίσως προκαλέσει τσακωμό. Όταν όμως είσαι ευγενική και εκφράζεις τα συναισθήματα σου ξεκινώντας με φράσεις όπως «εγώ νιώθώ… όταν συμβαίνει…», τότε δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις για πιο υγιείς συζητήσεις. Έπειτα, θα μπορέσετε παρέα να θέσετε τα όρια σας. Το ποια θα είναι αυτά εξαρτάται από τις δικές σας ανάγκες και τα δικά σας θέλω. Μπορεί να απαγορεύσετε τα κινητά μετά τις 10 το βράδυ ή να θεσπίσετε τον κανόνα ότι τα κινητά δεν θα μπαίνουν στο υπνοδωμάτιο.

Μην βασίζεις την επικοινωνία σας στα μηνύματα

Νομίζω ότι όλοι μας βασίζουμε μεγάλο κομμάτι της επικοινωνίας μας με τους άλλους ανθρώπους στα μηνύματα. Από τη μητέρα σου στο Viber μέχρι και τον συνεργάτη σου, με όλους στέλνεις μηνύματα. Και πράγματι είναι ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος να κρατάς επαφή με τους ανθρώπους. Όμως όταν πρόκειται για τ@ σύντροφό σου, τ@ οποίο θα δεις λίγο αργότερα μέσα στη μέρα, γιατί να μην περιμένεις να τα πείτε από κοντά; Έτσι και θα ανυπομονείς να βρεθείτε, για να μοιραστείς όλες τις πληροφορίες για την ημέρα σου και η επικοινωνία σας από κοντά θα είναι πιο ουσιαστική.

Αφιερώστε από κοινού χρόνο στο κινητό σας

Σε μπέρδεψα; Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2021 οι περισσότεροι από τους μισούς από τους 289 συμμετέχοντες ανέφεραν ότι πήγαιναν για ύπνο την ίδια ώρα με τ@ σύντροφό τους, ενώ το 27% δήλωσε ότι συνήθως δεν το έκαναν, αλλά το ήθελαν. Το να πηγαίνεις απλώς για ύπνο με έναν ερωτικό σύντροφο προβλέπει την ικανοποίηση την ώρα του ύπνου. Με τη σειρά της, η αυξημένη ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του ύπνου οδήγησε σε μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση, ικανοποίηση από τη σχέση και τη ζωή. Το ζήτημα είναι πως σύμφωνα με την έρευνα δεν έχει σημασία τι κάνουν τα ζευγάρια μαζί, αρκεί να το κάνουν ακριβώς πριν τον ύπνο.

Για παράδειγμα δεν είναι απαραίτητο να κάνετε σεξ ή pillow talk για να δεθείτε. Μερικές φορές το να κάθεστε απλά μαζί και ο κάθε ένας να είναι στο κινητό μπορεί να βοηθήσει να δεθείτε περισσότερο.

Χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να δείξεις την αγάπη σου

Είμαι σίγουρη πως άπειρες φορές μέσα στη μέρα ανοίγεις το κινητό και κάνεις scrolling, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Τις στιγμές αυτές, λοιπόν, εκμεταλλεύσου το διαφορετικά και αντί να συνεχίσεις να βλέπεις χαριτωμένα βίντεο με γάτες, στείλε ένα μήνυμα αγάπης στ@ σύντροφό σου. Όχι μόνο θα αισθανθείς ότι έκανες κάτι ουσιαστικό, αλλά θα χαρίσεις και ένα χαμόγελο στο άτομο που αγαπάς. Και αυτό είναι ανεκτίμητο!