Μόλις βρήκαμε την τέλεια δικαιολογία για να βγαίνουμε με τις φίλες μας δύο φορές την εβδομάδα! Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι γυναίκες πρέπει να συναντούν τις κολλητές τους δύο φορές την εβδομάδα καθώς αυτό βελτιώνει την υγεία τους.

Η μελέτη έγινε από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και αποκάλυψε τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνει μια γυναίκα για να ευτυχήσει σε όλες τις πτυχές της ζωής της.

Σχετικά με τη μελέτη

Ο Ρόμπιν Ντάνμπαρ, ψυχολόγος και επικεφαλής της μελέτης, αναφέρει ότι η γενική υγεία και ευημερία των γυναικών βελτιώνεται όταν βρίσκονται σε παρέες τεσσάρων ατόμων, δύο φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με τη μελέτη, η λίστα με τα πράγματα που κάνουν κάθε φορά που βγαίνουν όλες μαζί περιλαμβάνει κυρίως κατανάλωση μπύρας και κουτσομπολιό.

Τα οφέλη για την υγεία περιλαμβάνουν ταχύτερο χρόνο αποκατάστασης από κάποια ασθένεια, ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, μείωση των επιπέδων άγχους και αυξημένα επίπεδα ευεξίας.

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι γυναίκες αλληλεπιδρούν καλύτερα κάνοντας αστεία σχόλια, αλλά και το μέγεθος της παρέας είναι επίσης σημαντικός παράγοντας. Το γέλιο σε μικρές ομάδες είναι εφικτό, αλλά όταν η παρέα είναι μεγαλύτερη από πέντε άτομα, είναι λιγότερο πιθανό να δημιουργηθούν οι αστείες καταστάσεις που θα απελευθερώσουν τις απαραίτητες ενδορφίνες για ευτυχία και ευημερία. Για το λόγο αυτό, οι παρέες τεσσάρων ατόμων είναι οι ιδανικότερες.