Τις περισσότερες φορές το σεξ είναι μια μαγική κατάσταση. Πάθος, ευχαρίστηση, αγάπη, οργασμοί, τόσο ωραία συναισθήματα που συμβαίνουν ταυτόχρονα. Τι μπορεί να χαλάσει τη στιγμή αυτή; Ε, εκτός από μερικές άβολες καταστάσεις που μπορεί να σου συμβούν τη στιγμή του σεξ, μπορεί να συμβούν και μερικοί απροσδόκητοι τραυματισμοί που χαλάνε την ατμόσφαιρα. Ποιοι είναι οι τραυματισμοί αυτοί και πώς μπορείς να τους αντιμετωπίσεις;

Κολπική ρήξη

Η κολπική ρήξη είναι ένας τραυματισμός, σκίσιμο, του ιστού γύρω από τον κόλπο. Μπορεί να εμφανιστεί αίμα ή απλά να πονάς πάρα πολύ. Ο λόγος που συμβαίνει το σκίσιμο είναι ότι ο κόλπος σου είναι πολύ ξηρός, πράγμα που σημαίνει ότι η αποφυγή του είναι πολύ απλή. Βεβαιώσου ότι έχεις λιπανθεί αρκετά πριν γίνει η διείσδυση. Αυτό μπορεί να σημαίνει πιο αργό σεξ ή απλώς να χρησιμοποιείτε λιπαντικό. Αν τα κάνετε όλα αυτά και εξακολουθείς να τραυματίζεσαι, επισκέψου τον γυναικολόγο σου, ο οποίος μπορεί να σου συνταγογραφήσει ορισμένα αντιβιοτικά. Αν πρόκειται για κάτι που συνέβη μόνο μία φορά, περίμενε καθώς τα περισσότερα κολπικά σκισίματα είναι μικρά και επουλώνονται μόνα τους.

Δερματικά καψίματα

Η σεξουαλική πράξη μπορεί να μεταφερθεί από το προστατευμένο κρεβάτι σε κάποιο χαλί ή σε κάποιο αυτοκίνητο. Η αλλαγή και η περιπέτεια αυτή μπορεί να ανεβάσει την όρεξη, ωστόσο μπορεί να σου προκαλέσει και κάποιο δερματικό κάψιμο από την τριβή.

Η λύση είναι να καθαρίσεις τη μολυσμένη περιοχή με δροσερό νερό και αντιβακτηριδιακό σαπούνι. Αν το δέρμα είναι πραγματικά σπασμένο δηλαδή, υπάρχει φυσικό κόψιμο και όχι απλή ερυθρότητα, τότε καθάρισε το με αντισηπτικό και εφάρμοσε αντιβακτηριακή κρέμα πριν τοποθετήσεις επίδεσμο από πάνω.

Φυσικά, η καλύτερη συμβουλή είναι να καλύψεις τις περιοχές που θα κάνεις σεξ με ένα μαλακό ύφασμα για να αποφύγεις τον ερεθισμό, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε πάντα προνοητικοί.

Ξένα αντικείμενα στον κόλπο σου

Τα δύο πιο συνηθισμένα ξένα αντικείμενα που συναντάμε οι γυναίκες είναι τα ξεχασμένα ταμπόν, ναι πράγματι μπορεί να συμβεί, και τα χαμένα προφυλακτικά ή κάποιο sex toy. Δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς όταν το συνειδητοποιήσεις. Η καλύτερη λύση είναι να περιμένεις 10 με 15 λεπτά μετά το σεξ. Αυτό διότι τόσο είναι ο χρόνος που χρειάζεται ο κόλπος σου για να επανέλθει στο κανονικό, μη ερεθισμένο μέγεθός του. Τότε είναι πολύ πιο εύκολο να φτάσεις τα αντικείμενα και όχι όταν είναι πρησμένος από το σεξ.

Απλά χαλάρωσε και προσπάθησε να βγάλεις το όποιο αντικείμενο. Αν δυσκολεύεσαι το προτιμότερο είναι να επισκεφθείς κάποιον γιατρό για να αφαιρεθεί με ασφάλεια. Και να μην ντραπείς, συμβαίνει σε πολύ περισσότερο κόσμο από ό,τι νομίζεις.

Λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος

Αν έχεις πάθει ποτέ μια τέτοια λοίμωξη, ξέρεις πόσο επώδυνη είναι. Και δυστυχώς, μπορείς να συμβεί και από το πολύ σεξ.

Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να βεβαιωθείς ότι είσαι αρκετά υγρή ανά πάσα στιγμή, είτε χρησιμοποιώντας λιπαντικό, είτε απλά φροντίζοντας να μην εισέρχεται ο σύντροφός σου πολύ νωρίς. Αυτό συμβάλλει στην αποφυγή τραυματισμών ή ερεθισμών, που καθιστούν τις ουρολοιμώξεις πιο πιθανές. Και αν παρατηρήσεις αίσθημα καψίματος όταν πηγαίνεις στην τουαλέτα ή αν θέλεις να πηγαίνεις διαρκώς, πράγμα που αποτελεί σημάδι ουρολοίμωξης, επισκέψου τον γιατρό σου για να επιβεβαιώσεις τη διάγνωση και να σου δώσει λύση.

Ζυμομύκητες

Η λύση είναι να βεβαιώνεσαι ότι το πέος του άνδρα είναι καθαρό όταν μπαίνει μέσα σου. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον βάλεις να πάει στην τουαλέτα μετά τα προκαταρκτικά, τότε ας γίνει έτσι. Και αν υποψιάζεσαι ότι έχεις μόλυνση από ζυμομύκητες, κλείσε ένα ραντεβού με το γιατρό σου, καθώς η αυτοδιάγνωση δεν είναι ποτέ η λύση. Πιθανότατα θα σου δώσει μια συνταγή για ένα αντιμυκητιασικό φάρμακο που πρέπει να λαμβάνεις ενδοκολπικά ή από το στόμα.

Εάν έχεις μολύνσεις από ζυμομύκητες περισσότερες από τέσσερις φορές το χρόνο, μπορεί απλώς να είσαι πιο επιρρεπής στο να τις εμφανίζεις γενικά, οπότε μίλησε με τον γυναικολόγο σου γι’ αυτό και μπορεί να αποφασίσει την καλύτερη πορεία δράσης.