Οι καλύτεροι χριστουγεννιάτικοι οικογενειακοί προορισμοί μπορεί να είναι από όμορφα και γραφικά χωριά μέχρι μεγαλύτερες, ελληνικές πόλεις που περιλαμβάνουν και χριστουγεννιάτικα χωριά, για να βιώσει κάθε παιδί τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και αυτοί είναι οι καλύτεροι οικογενειακοί προορισμοί για χρόνο με τα παιδιά στη φύση & σε χριστουγεννιάτικα χωριά.

Χριστουγεννιάτικοι, οικογενειακοί προορισμοί: Τα Καλάβρυτα ξεχωρίζουν

Αν οι καλύτεροι οικογενειακοί προορισμοί στην Πελοπόννησο είχαν 1 πρωταγωνιστή, θα ήταν τα Καλάβρυτα.
Τα πλεονεκτήματα για μια οικογενειακή εκδρομή τα Χριστούγεννα στα Καλάβρυτα είναι πολλά για μια οικογένεια. Αρχικά, ο δρόμος δεν είναι απότομος και στο μεγαλύτερό του μέρος μέχρι το ύψος της Ακράτας είναι αυτοκινητόδρομος. Επομένως, ειδικά αν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά, δεν θα έχετε πρόβλημα μήπως ζαλιστούν.

Όσον αφορά τα άλλα πλεονεκτήματα αυτού του προορισμού, στα Καλάβρυτα θα βρείτε οικονομικές/λογικές τιμές για διαμονή και φαγητό. Όμως, το καλύτερο κομμάτι από όλα είναι πως δεν θα βαρεθείτε στιγμή και τα παιδιά θα γεμίσουν από όμορφες εικόνες.

Όσον αφορά τις extreme δραστηριότητες, θα έχετε την ευκαιρία για σκι και snowmobile στις πλαγιές του Χελμού. Ειδικά αν τα παιδιά είναι σε μια ηλικία που μπορούν να κάνουν σκι, γιατί να μην έρθουν φέτος σε επαφή με αυτό;

Από το πρόγραμμά σας δεν γίνεται να λείπει η Μονή της Αγίας Λαύρας και η Μονή Μεγάλου Σπηλαίου και φυσικά η βόλτα με τον Οδοντωτό.

Τρίκαλα: Tο πρωί χιονοδρομικό, το βράδυ Μύλος Ξωτικών

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας είναι σίγουρα no1 επιλογή ανάμεσα στους οικογενειακούς προορισμούς για τα Χριστούγεννα.

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας είναι σίγουρα no1 επιλογή ανάμεσα στους οικογενειακούς προορισμούς για τα Χριστούγεννα.

Ο Μύλος των Ξωτικών για το 2022 ανοίγει στις 25 Νοεμβρίου!

Τα Τρίκαλα προσφέρουν αρκετές επιλογές σε ξενοδοχεία και airbnb ενώ, σίγουρα θα φάτε πολύ ωραία ψητά και φυσικά χαλβά Φαρσάλων.

Η πόλη βρίσκεται σε τόσο προνομιακή θέση, που κάνει την πόλη ιδανική αφετηρία για εκδρομές σε: Μετέωρα, Καλαμπάκα, Ελάτη και Περτούλι. Φυσικά, αν το χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι είναι ανοιχτό, σίγουρα η βόλτα εκεί θα σας προσφέρει μια γεμάτη μέρα.

Χριστουγεννιάτικοι, οικογενειακοί προορισμοί: Στη Θεσσαλονίκη τα τρίγωνα Πανοράματος συναγωνίζονται τα μελομακάρονα

Στολισμένη και φωτεινή, η Θεσσαλονίκη είναι μια από τις πόλεις που τα Χριστούγεννα σφύζουν από ζωή. Είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες αφού δεν θα σας λείψει τίποτα και σίγουρα προσφέρει εκατοντάδες επιλογές σε διαμονή και φαγητό. Η πόλη τις μέρες των γιορτών είναι γεμάτη εκδηλώσεις και έτσι, θα έχετε ένα γεμάτο πρόγραμμα!

Πού θα φάμε στη Θεσσαλονίκη;

Μερικές επιλογές για φαγητό που πρέπει να βάλετε στον γαστρονομικό χάρτη είναι: Στα καλά καθούμενα (Αγνώστου Στρατιώτη 54, Πολίχνη), Φάτε Σκάστε (Βασιλέως Γεωργίου 24), Χαρούπι (Δόξης 4).

Νυμφαίο: Το χωριό μοναδικής ομορφιάς που είναι ιδανικό για απόδραση από Θεσσαλονίκη
Μπορεί αν ζείτε στην Αθήνα το Νυμφαίο να είναι αρκετά μακριά, αλλά για κατοίκους της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, είναι must.

Χριστουγεννιάτικοι, οικογενειακοί προορισμοί: Στη Δράμα για την Ονειρούπολη

Εδώ και αρκετά χρόνια, η Δράμα κάθε χειμώνα γίνεται ένας αγαπημένος προορισμός για κάθε οικογένεια, χάρη στην Ονειρούπολη. Για περίπου ένα μήνα, ο δημοτικός κήπος και η κεντρική πλατεία μετατρέπονται στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Για φέτος η Ονειρούπολη θα σας περιμένει από 4 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου 2023.

Πηγή: Diakopes.gr