Το ποδήλατο για πολλούς είναι τρόπος ζωής. Είναι μια παρέα που πολλοί δεν αποχωρίζονται και δεν αλλάζουν με κανένα αυτοκίνητο. Αν δεν είστε από τους τόσο ένθερμους φίλους του ποδηλάτου αλλά παρ’ όλα αυτά έχετε ένα ξεχασμένο στην αποθήκη, δοκιμάστε αυτό το Σαββατοκύριακο να το ξεσκονίσετε, να του φουσκώσετε τα λάστιχα και να ξεκινήσετε τις βόλτες. Υπάρχουν μερικές πολύ όμορφες βόλτες με ποδήλατο σε όλη την Αττική που θα σας ανεβάσουν τη διάθεση και παράλληλα, θα βελτιώσετε και τη φυσική σας κατάσταση.

Ποιες είναι οι προτάσεις μας για βόλτες με ποδήλατο σε όλη την Αττική;

Ποδήλατο με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η διάσχιση της παραλιακής είναι μια πανέμορφη διαδρομή που όλοι απολαμβάνουν. Οι τρόποι για να κάνετε τη βόλτα σας στη παραλιακή είναι δεκάδες και μπορείτε ξεκινώντας από τον Άλιμο να φτάσετε μέχρι το Λαγονήσι. Φυσικά, πάντα να σκέφτεστε και τον δρόμο της επιστροφής επομένως μην παρασυρθείτε από την κατηφόρα του ξεκινήματος!

Πάρκο Τρίτση

Φορτώστε τα ποδήλατα στο αυτοκίνητο ή τα ΜΜΜ και φτάστε μέχρι το πάρκο Τρίτση. Μια πολύ μεγάλη έκταση απλώνεται μπροστά σας και είναι βέβαιο πως θα απολαύσετε τη ποδηλατάδα σας με φόντο το πράσινο.

Στη Λίμνη Μαραθώνα

Ο γύρος της λίμνης του Μαραθώνα με ποδήλατο, θα είναι ένα challenge για αυτούς που δεν είναι αρκετά έμπειροι ποδηλάτες. Όμως, πάντα μια πρόκληση έχει και μεγάλη ανταμοιβή. Ο γύρος της λίμνης είναι μεγάλος και κρύβει ορισμένα ειδυλλιακά τμήματα που θα σας εντυπωσιάσουν.

Ποδήλατο στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά

Το Κωπηλατοδρόμιο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο μέρος που ίσως πολλοί να μην γνωρίζουν. Είναι ιδανικό για ποδήλατο αφού ο δρόμος γύρω από το Κωπηλατοδρόμιο είναι επίπεδος και αυτό τον κάνει ιδανικό για την οικογενειακή εξόρμηση με ποδήλατα!

Πόρτο Ράφτη

Απαραίτητο για αυτή τη βόλτα είναι να έχετε το δικό σας μεταφορικό μέσο ώστε να φτάσετε μέχρι αυτό το όμορφο σημείο των Μεσογείων. Αφήστε το αμάξι σας στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα και ξεκινήστε τη βόλτα σας προς τις καφετέριες, ποδηλατώντας κατά μήκος της παραλίας.

Πηγή: Diakopes.gr