Σε λίγες μέρες η βασιλόπιτα θα κοσμεί το τραπέζι κάθε ελληνικού σπιτιού και γι’ αυτό η επιλογή της έχει σημασία. Αν δεν ανήκεις σε εκείνους που φτιάχνουν μόνοι τους βασιλόπιτα, τότε σίγουρα σε ενδιαφέρει το πού θα βρεις τις καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας.

Πού θα αναζητήσεις τις καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας;

Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

Πρόκειται για μια σταθερή αξία στη ζαχαροπλαστική. Σε πολλά σημεία στην Αθήνα, σε αυτή τη γνωστή αλυσίδα θα βρείτε μια από τις πιο λαχταριστές και ζουμερές βασιλόπιτες της Αθήνας. Ειδικά το ζουμερές κρατήστε το, αφού πρόκειται είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει, μια και δεν είναι ένα απλό στεγνό κέικ όπως θα βρείτε στα περισσότερα απλά ζαχαροπλαστεία και φούρνους, αλλά είναι άψογα ψημένο με αγνές πρώτες ύλες και δύσκολα κανείς σταματά να τρώει αυτή τη top βασιλόπιτα.

Φύσις

Όσοι το έχουν επισκεφθεί ξέρουν πως το Φύσις είναι για όλους. Στο συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο μπορείτε να βρείτε μια εναλλακτική βασιλόπιτα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και χωρίς γλουτένη, με βιολογικό χυμό αγαύης. Φτιάχνεται με βιολογικό αλεύρι, φρεσκοστυμμένο χυμό από πορτοκάλι, μαχλέπι και πολλούς ξηρούς καρπούς. Παράλληλα, ετοιμάζουν όμως και πιο κλασικές εκδοχές.

Πού θα τη βρείτε; Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι & Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή

Le Nôtre Patisserie

Εδώ η βελγική σοκολάτα είναι η πρωταγωνίστρια σε όλα τα γλυκά. Θα το καταλάβετε μόλις αντικρίσετε τη βιτρίνα του συγκεκριμένου ζαχαροπλαστείου. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και από τη βασιλόπιτα που άλλοτε καλύπτεται με λευκή σοκολάτα, άλλοτε με υγείας, είτε με bueno. Φτιάχνεται με βούτυρο γάλακτος, αρκετά ανατολίτικα μπαχαρικά και ξύσμα από πορτοκάλι.

Πού θα τη βρείτε; Φιλολάου, 128, Παγκράτι

Cap Cap

Ποιος δεν γνωρίζει το Cap Cap για τις μοναδικές δημιουργίες του; Μερικές από τις πιο ξεχωριστές παρασκευές για τις οποίες αξίζει κανείς να επισκεφθεί το Cap Cap είναι οι πρωτότυπες βασιλόπιτές του. Είναι βέβαιο πως αυτές τις βασιλόπιτες δεν θα τις βρείτε πουθενά αλλού, γι’ αυτό σπεύσατε για παραγγελίες!

Φλέιβορ

Με μια μυστική συνταγή και με ανεπανάληπτη γεύση, είναι σίγουρο πως αυτή η βασιλόπιτα θα σας μείνει αξέχαστη. Ο κος Στραβοράβδης, ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου Φλέιβορ στην Νέα Σμύρνη, μας αποκάλυψε μόνο τρία υλικά από την διάσημη βασιλόπιτά του: Καρύδια, κεράσια ολόκληρα (ναι, τα βλέπεις και τα γεύεσαι) και φυσικά βούτυρο γάλακτος. Τα υπόλοιπα, μας αφήνει να τα μαντέψουμε μόνοι μας.

Με ζάχαρη άχνη από πάνω ή τρούφα για όσους δεν μπορούν να αντέξουν μακριά από την σοκολάτα ούτε λεπτό, η βασιλόπιτα των Φλέιβορ αξίζει σίγουρα μια γευστική δοκιμή. Για το ξεκίνημα μιας πιο γλυκιάς χρονιάς!

Πού θα τη βρείτε; Κοραή Αδαμάντιου, Νέα Σμύρνη

Πηγή: Diakopes.gr