Το φθινόπωρο είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να σκεφτείς σοβαρά την υγιεινή και την καθαριότητα του οικιακού σου περιβάλλοντος, όχι μόνο επειδή σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, αλλά και επειδή την εποχή αυτή διάφορα κλιματικά φαινόμενα επιδρούν αρνητικά και επιβαρύνουν την υγεία.

Οι συνεχείς εναλλαγές της θερμοκρασίας, οι δυνατοί άνεμοι και η αυξημένη υγρασία που εναλλάσσεται με έντονη ξηρότητα -κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει και φέτος- πυροδοτούν την εμφάνιση ιώσεων (π.χ. ρινοφαρυγγίτιδες, αμυγδαλίτιδες) και φυσικά, αλλεργιών, που πλήττουν το αναπνευστικό σύστημα. Φαινόμενα που εντείνονται κάθε χρόνο όλο και πιο συχνά λόγω της κλιματικής κρίσης, προκαλώντας δυσφορία, καθημερινά, σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ξεκάθαρη η ανάγκη για ένα υγιεινό και καθαρό περιβάλλον απαλλαγμένο από βακτήρια και αλλεργιογόνα και για καθαρό αέρα μέσα στο οικιακό περιβάλλον, χωρίς ατμοσφαιρικούς ρύπους και σκόνες.

Ευτυχώς η σύγχρονη τεχνολογία έχει τις λύσεις και η Dyson, με τις αποκλειστικές πατέντες και τις καινοτομίες της, βάζει καθημερινά τη σφραγίδα της τόσο στο θέμα του καθαρισμού των επιφανειών από ρύπους και από σκόνες, με τις ηλεκτρικές σκούπες (Floor Care), όσο και στο θέμα του καθαρισμού του αέρα, με εξελιγμένα humidifiers και purifiers (Environmental Care). Όλα αυτά χωρίς κόπο για εμάς, χάρη στις εξελιγμένες συσκευές που επαναπροσδιορίζουν την έννοια του wellbeing και της ευζωίας.

Οι εξελιγμένες συσκευές της Dyson επαναπροσδιορίζουν την έννοια του wellbeing

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον τομέα του Floor Care είναι η πραγματικά επαναστατική και ασύρματη V15 Detect Absolute. Καθώς είναι η πρώτη σκούπα που ενσωματώνει τεχνολογία laser detect, είναι ικανή να ανιχνεύει τα κρυμμένα σωματίδια σκόνης όπου και αν αυτά κρύβονται μέσα στο σπίτι και προσφέρει, επιστημονικά αποδεδειγμένα, βαθύ καθαρισμό, ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία, αλλά και στα στρώματα.

Οι εξελιγμένες συσκευές της Dyson επαναπροσδιορίζουν την έννοια του wellbeing

Σχεδιασμένη ώστε να ανιχνεύει, να καταμετρά και να δεσμεύει αδιόρατους με γυμνό μάτι κόκκους μεγέθους έως και 10 microns, επιτυγχάνει εκπληκτικό καθαρισμό, δημιουργώντας ένα απόλυτα υγιεινό περιβάλλον για ανθρώπους και κατοικίδια, αφήνοντας απέξω ακάρεα και βλαβερούς μικροοργανισμούς. Επαναφορτιζόμενη, λειτουργεί ασταμάτητα για 60’ και διαθέτει μηχανισμό ασφαλούς απόρριψης, που απελευθερώνει ανέπαφα τη σκόνη και τη βρωμιά βαθιά στον κάδο σου, με μία μόνο κίνηση.

Τη φροντίδα απογειώνει ο καθαριστής αέρα και υγραντήρας PH3A Purifier Humidify & Cool Autoreact, που αφαιρεί το 99,9% των βακτηρίων και των ιών που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα, όπως επίσης τη γύρη, τα λοιπά αλλεργιογόνα, τον καπνό. Έτσι δημιουργεί ένα απολύτως υγιεινό κλίμα και μια αίσθηση που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με περίπατο σε δάσος.

Οι εξελιγμένες συσκευές της Dyson επαναπροσδιορίζουν την έννοια του wellbeing

Παράλληλα, και καθώς οι μονάδες θέρμανσης και κλιματισμού μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στον οικιακό αέρα, η εν λόγω πρωτοποριακή συσκευή διατηρεί αυτόματα το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας στο χώρο, υγραίνοντας τον αέρα και προσφέροντας ένα ιδανικό μικροκλίμα που δεν απέχει πολύ από τη θαλασσινή αύρα.

Επιπλέον, το φίλτρο HEPA H13 που ενσωματώνει μπορεί να παγιδεύσει σωματίδια εντελώς αόρατα, μεγέθους ως και 0.1 microns, ενώ χάρις στον ενεργό άνθρακα που περιέχει αφαιρεί τις δυσάρεστες οσμές. Η αποτελεσματικότητα της συσκευής είναι αποδεδειγμένη, καθώς σε εργαστηριακό έλεγχο σε δωμάτιο που περιείχε τον ιό της γρίπης (H1N1), μετά από 60’ λειτουργίας της, η συγκέντρωση του αερομεταφερόμενου ιού στο δωμάτιο μειώθηκε κατά 99%!