Αν και δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιείς κάθε μέρα, η επιδερμίδα σου θα σε ευγνωμονεί αν συμπεριλάβεις στη ρουτίνα περιποίησής σου μάσκες με άργιλο. Τα skincare brands εξελίσσονται, όπως και τα προϊόντα τους, και πλέον μπορείς να βρεις στην αγορά συνθέσεις που περιέχουν τα πλεονεκτήματα των αργίλων υψηλής απόδοσης μαζί με επιπλέον θρεπτικά συστατικά για την επιδερμίδα.

Ακμή, λιπαρότητα, έλλειψη λάμψης, τραχιά υφή… όποια κι αν είναι η ανάγκη της επιδερμίδας σου, υπάρχει μία μάσκα με άργιλο για σένα. Οι μάσκες με άργιλο μπορούν να ανταποκριθούν σε μία μεγάλη ποικιλία τύπων δέρματος και ανησυχιών. Μπορούν να φωτίσουν το δέρμα, να απορροφήσουν τη λιπαρότητα και να απομακρύνουν τις τοξίνες, να ενυδατώσουν, να αποτρέψουν τα ξεσπάσματα ακμής, να αποκαταστήσουν την ισορροπία του δέρματος, να ρυθμίσουν την παραγωγή σμήγματος, να οξυγονώσουν τα κύτταρα σου και πολλά άλλα.

Επομένως, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σου, είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για να το έχεις στη διάθεσή σου είτε ως γρήγορη λύση είτε ως εβδομαδιαίο τελετουργικό. Αλλά δεν είναι όλοι οι άργιλοι (και οι μάσκες αργίλου) το ίδιο, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξεις μια σύνθεση που να ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες σου.

Μάσκες με άργιλο και τύποι:

  • Ο πιο κοινός τύπος αργίλου είναι η καολίνη ή λευκή. Ιδανική για κάθε τύπο επιδερμίδας. Είναι η πιο ήπια άργιλος. Επίσης, είναι αντισηπτική και αντιφλεγμονώδης.
  • Η πράσινη άργιλος είναι, επίσης, ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους αργίλου. Μπορεί να είναι λίγο σκληρή για ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες. Ωστόσο, είναι τέλεια για λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες που έχουν απόλυτη ανάγκη τη ρύθμιση έκκριση σμήγματος, τη σύσφιγξη των πόρων και την αποτοξίνωση.
  • Η κόκκινη άργιλος είναι ιδανική για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες, μειώνει τον ερεθισμό και την ερυθρότητα και φωτίζει την επιδερμίδα.
  • Η κίτρινη άργιλος είναι ιδανική για μεικτές επιδερμίδες, αλλά και για ευαίσθητες ή/και ώριμες επιδερμίδες.
  • Η ροζ άργιλος είναι ένα υπέροχο μείγμα λευκής και κόκκινης αργίλου, που συνδυάζει τα οφέλη και των δύο. Αναζωογονεί, χαρίζει λάμψη και είναι ιδανική για ευαίσθητες, ώριμες επιδερμίδες.

LYS Tip: Για καλύτερο αποτέλεσμα μην αφήνεις τη μάσκα αργίλου να στεγνώνει εντελώς πάνω στην επιδερμίδα. Κράτησέ τη για 15 λεπτά ή λιγότερο και χρησιμοποίησέ τη 1-2 φορές την εβδομάδα.