Σε ποιον δεν αρέσουν οι ασκήσεις με το βάρος σώματος; Είναι απαιτητικές, αποτελεσματικές και μπορείς να τις κάνεις στο σπίτι αν δεν έχεις τη διάθεση να πας γυμναστήριο. Τι συμβαίνει, όμως, καθώς αρχίζεις να αποκτάς δύναμη και αναζητάς κάτι που θα προκαλέσει εκ νέου το σώμα σου; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να προσθέσεις ένα mini band (κυκλικό λάστιχο αντίστασης) που θα αναβαθμίσει την προπόνησή σου, προσθέτοντας – τι άλλο; – αντίσταση. Επιπλέον, είναι το τέλειο αξεσουάρ για να το έχεις πάντα μαζί στις διακοπές ή όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού και θέλεις ξαφνικά να προπονηθείς (λέμε τώρα).

Αν δεν είσαι σίγουρη από πού να ξεκινήσεις, αρχικά προμηθεύσου ένα σετ με mini bands (συνήθως, διατίθενται τρία με διαφορετικές αντιστάσεις). Στη συνέχεια, επίλεξε ένα από τα παρακάτω προγράμματα (ασκήσεις με mini band), ανάλογα με τον χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου και το επίπεδό σου.

Οι καλύτερες ασκήσεις με mini band, για να δοκιμάσεις:

Ένα πρόγραμμα που θα στοχεύσει όλες τις μυικές ομάδες του σώματός σου.

 

Για εσένα που θέλεις να στοχεύσεις συγκεκριμένα τους γλουτούς και έχεις μόνο 10 λεπτά στη διάθεσή σου, πάτα play.

 

Αυτό το πρόγραμμα συνδυάζει τα mini bands με ασκησιολόγιο Πιλάτες και χρειάζεται μόλις 30 λεπτά από τον χρόνο σου. Αν κάποια άσκηση σε δυσκολεύει μπορείς να την εκτελέσεις και χωρίς το λάστιχο.

 

Φυσικά, ένα mini band μπορεί να πρωταγωνιστήσει και σε προπονήσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των χεριών σου.

 

Σε αυτό το πρόγραμμα θα βρεις τις ασκήσεις που αναζητούν περισσότερο οι γυναίκες και στοχεύουν στην κοιλιά και τους γλουτούς.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

5 προγράμματα άσκησης εμπνευσμένα από το μπαλέτο
Πώς να ξεκινήσεις γυμναστική και να παραμείνεις συνεπής
Τι είναι οι ισομετρικές ασκήσεις και πώς σε ωφελούν;