Οργάνωσε μια εξόρμηση για να απολαύσεις καθαρό οξυγόνο, όμορφα τοπία και να ξεφύγεις λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας στην πόλη.

Λίμνη Μπελέτσι

Η λίμνη Μπελέτσι βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης. Πρόκειται για τεχνητή λίμνη και αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο για την ευρύτερη περιοχή. Εντυπωσιακής ομορφιάς τοπίο, που θα σας βγάλει για λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Εκεί θα συναντήσετε αρκετό κόσμο, να κάνει το πικ νικ του, την πεζοπορία του και να απολαμβάνει την υπέροχη λίμνη, φυσικά σε απόλυτη αρμονία με τις πάπιες, τους κύκνους και τα χέλια που αποτελούν τους μόνιμους κατοίκους της.

Διομήδεις Βοτανικός Κήπος

Ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στο Χαϊδάρι, σε απόσταση 8 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και καταλαμβάνει μια έκταση 1860 στρεμμάτων. Αποτελεί έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, τον οποίο έχουν τη χαρά να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Αθήνας. Επίσης, πρόκειται για έναν αξιόλογο επιστημονικό χώρο με πλήθος φυτικών ειδών. Η καλλιεργημένη και επισκέψιμη περιοχή του Κήπου βρίσκεται στο δυτικό τμήμα.

Ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος ιδρύθηκε το 1952 και μετά από το θάνατο του Αλεξάνδρου Διομήδους, κληροδοτήθηκε μέρος της περιουσίας του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Καταρράκτης Πεντέλης

Μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, θα συναντήσετε ένα ειδυλλιακό μέρος, που δε θα πιστεύετε ότι βρισκόταν τόσο κοντά στην πόλη. Στο Ντράφι της Πεντέλης, ο καταρράκτης Βαλανάρη αποτελεί έναν πανέμορφο προορισμό, άγνωστο στους περισσότερους. Παρόλα αυτά, οι πιο «ψαγμένοι» ταξιδιώτες, απολαμβάνουν την εξόρμηση τους στον καταρράκτη όλους τους μήνες του χρόνου.

Στις αρχές του καλοκαιριού οι πιο τολμηροί μπορούν να απολαύσουν ένα δροσιστικό μπάνιο στη λιμνούλα που δημιουργείται από τα νερά του καταρράκτη. Καθαρό οξυγόνο, δροσιά, επαφή με τη φύση και χαλάρωση είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναζωογονούμαστε σε αυτές τις μικρές οάσεις μέσα στην πόλη.

Πηγή: Diakopes.gr