Η στιγμή είναι ιερή: Μετά από όλη την πίεση που έχεις φάει αυτή τη χρονιά, έχεις μπροστά σου τις βαλίτσες των διακοπών και αρχίζεις το πολυαναμενόμενο πακετάρισμα. Όσο καλή κι αν είσαι σε θέματα οργάνωσης, οι σκέψεις για το τι θα χρειαστεί κάθε μέλος της οικογένειας βομβαρδίζουν το κεφάλι σου και σε συνδυασμό με τα αμέτρητα μαμά που ηχούν γύρω σου μπορούν να σπείρουν τον πανικό σε λίγα λεπτά. Και άντε και τα κατάφερες και έφτιαξες τις βαλίτσες σας σε νορμάλ χρόνο, το γεγονός ότι με την άφιξή σας στον τόπο προορισμού το περιεχόμενό τους θα σκάσει σαν βόμβα σε ένα κατά πάσα πιθανότητα όχι ιδιαίτερα ευρύχωρο κατάλυμα, που θα γίνει το σπίτι σας για το επόμενο διάστημα, δημιουργεί συναισθήματα που σαμποτάρουν τη χαλάρωσή σου πριν καν ξεκινήσει.

Για να το αποφύγεις όλο αυτό, δοκίμασε το κόλπο που μοιράζεται μια μαμά μέσω Tik Tok για εύκολο πακετάρισμα των παιδικών ρούχων πριν τις διακοπές και τη διατήρησή τους σε τάξη όσο θα βρίσκεστε σε αυτές. Πρόκειται για τη Stephanie Joplin, δημιουργό του account @betterwithchardonnay, μητέρα δύο παιδιών και εγκυμονούσα στο τρίτο.

Τι κάνει; Χρησιμοποιεί μία πλαστική θήκη οργάνωσης παπουτσιών από αυτές που μπορείς να κρεμάσεις σε πόρτα. Αφού ετοιμάσει τα σύνολα που θα φορέσουν τα παιδιά στις διακοπές ανά μέρα, τα τυλίγει σε ρολό και τα τοποθετεί μέσα στις θήκες (ένα σύνολο σε κάθε θέση). «Χρησιμοποιώ μία θήκη για να πακετάρω τα ρούχα δύο αγοριών για ένα ταξίδι διάρκειας έξι ημερών» λέει, προσθέτοντας ότι μπορούμε στις κενές θέσεις να βάλουμε έξτρα ρούχα ή άλλα είδη που θέλουμε να έχουμε μαζί μας.

Στο τέλος απλώς ρολάρει τη θήκη και την τοποθετεί στη βαλίτσα εξοικονομώντας χώρο για τα υπόλοιπα πράγματα που θα πακετάρει. Μόλις φτάσουν στον προορισμό τους, ξετυλίγει το ρολό, κρεμάει τη θήκη στην ντουλάπα και μένουν όλα τακτοποιημένα και οργανωμένα. Αν μάλιστα τα παιδιά μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, απλώς παίρνουν το σύνολο κάθε μέρας και το φοράνε.

Παρόμοια βίντεο έχουν ποστάρει στο παρελθόν και άλλες δημιουργοί περιεχομένου στο Tik Tok όπως η Jade Oneal.

@jade.oneal

The best baby travel hack if you’re traveling with a baby or kids ? I bought a 2 pack of these over the door organizers off Amazon. I will pack my 4 year old’s outfits the same way for quick grab and go outfit and beach options on vacation. This really helps to not dig in a suitcase the whole trip and have everything ready to go. And as a bonus anyone can grab an outfit and help them get ready to go! Definitely try it for your next trip or vacation with your family. #travelingwithbabies #travelingwithkids #packinghack #momtipsandstricks #vacationwithkids #momtip #momhack #babytraveltips #babytravelmusthaves #babytravelhacks

♬ original sound – jade | mom + lifestyle

και η Desirae Barnett, που μάλιστα πακετάρει τα ρούχα, τα σνακ και τα παιχνίδια που εκτιμάει ότι θα χρειαστούν τα τέσσερα παιδιά της σε πενθήμερη απόδραση.

Η καθεμία χρησιμοποιεί διαφορετικές θήκες οργάνωσης, αλλά το concept είναι παρόμοιο.

Το video της Stephanie έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 7,7 εκατομμύρια views και 3.000 σχόλια μεταξύ των οποίων πολλά από άτομα που λένε ότι ενώ δεν είναι γονείς, δοκίμασαν το κόλπο για να πακετάρουν τα δικά τους ρούχα και σώθηκαν. Πολλοί από αυτούς που σχολιάζουν το βρίσκουν ευφυές και εξαιρετικά χρήσιμο, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που λένε ότι τα δικά τους παιδιά είτε θέλουν να φοράνε το ίδιο σύνολο όλες τις μέρες είτε να κάνουν τους δικούς τους συνδυασμούς και άρα η όλη προσπάθεια πάει στο βρόντο. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να το δοκιμάσεις κι αν δουλέψει για σένα, θα έχεις έναν άσσο στο τσεπάκι σου κάθε φορά που ετοιμάζεις βαλίτσες.