Αν σε φοβίζει ο διαλογισμός, γιατί πιστεύεις ότι δεν θα καταφέρεις να κάνεις τις σκέψεις που τρέχουν μέσα στο μυαλό σου να σταματήσουν, τότε σου έχω δύο καλά νέα. Και το δεύτερο είναι ο πιο εύκολος διαλογισμός. Αλλά ας τα πάρουμε ένα-ένα τα πράγματα.

Πρώτον, δεν χρειάζεται να κάνεις τις σκέψεις να σταματήσουν, γιατί αυτή είναι η δουλειά του νου – να τις δημιουργεί. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι αρχικά να δεχθείς ότι υπάρχουν (σκέφτεσαι, για παράδειγμα τι σου είπε ο συνάδελφος το πρωί, τι θα φας αργότερα, αν έκλεισες το θερμοσίφωνο), να τις παρατηρήσεις σα να ήταν οι σκέψεις κάποιου άλλου, και να τις αφήσεις να φύγουν χωρίς να σε παρασύρουν.

Δεύτερον, σου έχω τον τρόπο για το πως να το κάνεις. Λέγεται συγκέντρωση στο παρόν. Πολλές φορές για να την πετύχουμε χρησιμοποιούμε την οπτικοποίηση.

Αυτή τη φορά θα σας μιλήσω για τον πιο εύκολο διαλογισμό στο ντους! Ναι, ναι, σωστά διάβασες!

ο πιο εύκολος διαλογισμός

Robert Gomez/ Unsplash

O πιο εύκολος διαλογισμός που μπορείς να κάνεις

Κάθε φορά που κάνεις μπάνιο, κάνε εικόνα το ότι ξεπλένεσαι από το στρες και από το άγχος. Συγκεντρώσου στην αίσθηση που αφήνει το νερό πάνω στο δέρμα σου. Μπορείς να οραματιστείς τη δύναμη του νερού να σε καθαρίζει από τις αρνητικές σκέψεις. Νιώσε τη λύπη, τις τύψεις, το θυμό και την κατάθλιψη να ξεπλένονται από πάνω σου. Άφησέ τα όλα να φύγουν από πάνω σου μαζί με το νερό και θα αρχίσεις να νιώθεις πιο καθαρός και περισσότερο ελαφρύς.

Την πρώτη φορά που θα δοκιμάσεις αυτού του τύπου τον διαλογισμό, ίσως να μη τα καταφέρεις. Μην απογοητευτείς. Ντους, άλλωστε κάνουμε συνέχεια. Κάποια στιγμή θα το πετύχεις και πίστεψέ με πραγματικά είναι μαγεία.

Αν σου αρέσει ο διαλογισμός, διάβασε σχετικά: 

Ένας εύκολος διαλογισμός: Το λουλούδι που αναπνέει

Ο διαλογισμός που θα σε φέρει κοντά στη φύση