Σεξ μέσα στον καύσωνα. Τι λες; Το ‘χεις; Όπως κι αν αισθάνεσαι αυτό το δύσκολο καλοκαίρι σε σχέση με την ερωτική σου διάθεση, οι επιστήμονες είναι εδώ να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις, αλλά και λύσεις. Τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D και σεροτονίνης το καλοκαίρι μπορεί να αυξήσουν σε μια πρώτη ανάγνωση τη σεξουαλική διάθεση, αλλά οι ακραίες θερμοκρασίες δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Κατά τη διάρκεια του καύσωνα του 2018 στην Κολομβία, ο γραμματέας υγείας της παραλιακής πόλης Santa Mara, Julio Salas, ζήτησε από τους ανθρώπους να μην κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Αποφύγετε να κάνετε σεξ σε περιόδους που η θερμοκρασία είναι υψηλή, ειδικά το μεσημέρι, γιατί αυτή η δραστηριότητα δημιουργεί σωματικές απαιτήσεις από εσάς και αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό», είχε πει ο Salas σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο σύμβουλος σχέσεων Ruchi Ruuh επεσήμανε ότι η έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει αύξηση των ορμονών του στρες. «Υπάρχει αύξηση στη σεροτονίνη, η οποία είναι σταθεροποιητής της διάθεσης, ενώ τα επίπεδα ντοπαμίνης πέφτουν όταν εκτιθέμεθα σε υπερβολική ζέστη», είπε στο VICE. «Ως αποτέλεσμα αυτού, βιώνουμε ευερεθιστότητα, υψηλή αρτηριακή πίεση, ρίγος και αυξημένο αίσθημα παλμών».

Σε τέτοιες καταστάσεις, επεσήμανε ο Ruuh, η σεξουαλική διέγερση είναι συχνά το τελευταίο πράγμα στο μυαλό μας. «Για να διεγερθείτε, πρέπει να δροσίσετε το σώμα και το μυαλό σας, αλλά δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε κλιματιστικό ή επιπλέον ψύκτες». Ο Ruuh λέει ότι εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ψυχικής υγείας, μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολο να διαχειριστείτε τη ζέστη. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει ακόμη και την ψυχική υγεία, με πολλούς ανθρώπους να βιώνουν «οικολογικό άγχος». «Μπορεί να γίνεις πιο αποπροσανατολισμένος και αυτά είναι άσχημα νέα για το σεξ, επειδή το σεξ και η διέγερση απαιτούν ένα επίπεδο πνευματικής εστίασης». Επίσης, η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν πτώση της τεστοστερόνης στους άνδρες, οδηγώντας σε χαμηλότερη λίμπιντο.

Πώς κάνεις σεξ όταν ο τόπος βράζει;

Ο τόπος, λοιπόν, «βράζει», ο τζίτζικας «σκάει» κι εσύ είσαι σε φάση «μη μου μιλάτε, μη με ακουμπάτε… σκάω…», σωστά;
Όμως, καλοκαίρι είναι, η διάθεση μας είναι ανεβασμένη, έχουμε και διακοπές, δεν γίνεται να μη θέλετε να σας ακουμπάει άνθρωπος; Και το κυριότερο, δεν γίνεται να «πεθάνει» η σεξουαλική σας ζωή λόγω του καύσωνα. Για το λόγο αυτό, σου βρήκαμε tips για να απολαύσεις ερωτικές στιγμές με το ταίρι σου όταν έξω «βράζει» ο τόπος.

Βάλε φουλ κλιματισμό

Εντάξει, ξέχασε για λίγο τη ΔΕΗ και βάλε τον κλιματισμό στο φουλ. Εδώ, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ο χώρος πρέπει να είναι δροσερός για να αντεπεξέλθετε.

Κάντε μαζί ένα δροσερό ντους

«Δυο-δυο στη μπανιέρα δυο-δυο» λέει το γνωστό τραγούδι και δεν σκεφτόμαστε καλύτερα ιδέα για να ξεκινήσει η… φάση. Εδώ και θα δροσιστείτε και θα απαλλαχτείτε από τον ιδρώτα και θα δημιουργήσετε ατμόσφαιρα για το επόμενο στάδιο.

Σεξ στο ντους

Ναι γιατί όχι; Αλλά θέλει προσοχή, να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης.

Βρείτε τη σωστή τη στάση

Ο χειμώνας ενδείκνυται για πολλά γούτσου-γούτσου, το καλοκαίρι όχι. Δεν θα παρεξηγήσει ο ένας τον άλλον, αν οι αγκαλιές είναι λιγότερες. Οπότε, εδώ, βρείτε τη σωστή στάση που δεν απαιτεί τόση σωματική επαφή.

Κάντε παιχνίδι με τα παγάκια

Σε τόσες ταινίες έχουμε δει ερωτικές σκηνές με παγάκια. Ήρθε η ώρα, η ζωή να μιμηθεί την… τέχνη και να κάνετε παιχνίδι με τα παγάκια. Και θα δροσιστείτε και θα δημιουργήσετε ερωτική ατμόσφαιρα.