Πιθανότατα να έχεις ήδη διαπιστώσει πως το TikTok έχει μία «θεραπεία» για τα πάντα. Τον τελευταίο καιρό, το timeline μας είναι γεμάτο με βίντεο που συνοδεύονται από το hashtag #SleepyGirlMocktail. Περισσότερα από 4 εκαττομύρια βίντεο επιβεβαιώνουν πως ο κόσμος αναζητά λύση για να κοιμάται καλύτερα. Άραγε τη βρίσκει; Αν έχεις έρθει ποτέ αντιμέτωπη με αϋπνίες, μία από τις πρώτες συμβουλές που θα ακούσεις είναι να πάρεις μαγνήσιο πριν τον ύπνο.

Το #SleepyGirlMocktail είναι ένα mocktail, στο οποίο οι χρήστες αναμειγνύουν χυμό βύσσινου με νερό και σκόνη μαγνησίου. Αν σου αρέσουν τα ανθρακούχα ποτά μπορείς να συμπληρώσεις και λίγη σόδα.

Αναρωτιέσαι για ποιο λόγο αυτό το συγκεκριμένο mocktail προτείνεται ως λύση για έναν καλό ύπνο; Η απάντηση βρίσκεται στις ιδιότητες που έχει ο χυμός βύσσινο και, φυσικά, στη σκόνη μαγνησίου.

@kaylagresh

been in my sleepy girl mocktail era ??✨ save mocktail recipe for later! Magnesium powder in my amazon SF under “kitchen” ✨ #sleepygirl #sleepygirlmocktail #mocktailrecipe #mocktail #thatgirl #satisfyingvideo #satisfyingsounds #asmr #asmrsounds #recipeasmr

♬ One kiss x i was Never There (薛易 Remix) – 薛易

Βοηθάει το μαγνήσιο πριν τον ύπνο;

Το μαγνήσιο είναι ένα φυσικό μέταλλο που βρίσκεται στο σώμα και παίζει βασικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας, στη λειτουργία του καρδιαγγειακού και τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος, μειώνοντας το άγχος. Η ηρεμιστική επίδραση του μαγνησίου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα.

Πέρα από τα οφέλη στον ύπνο, το μαγνήσιο βοηθά στη ρύθμιση της νευρικής λειτουργίας και της μυϊκής δραστηριότητας. Επίσης, σταθεροποιεί την αρτηριακή πίεση και συμβάλλει στην υγεία των οστών. Και τα οφέλη δε σταματούν εκεί, καθώς έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει μέχρι και τη διάθεσή μας.

Το #SleepyGirlMocktail δεν θα σε στείλει απευθείας για ύπνο, αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσει να αισθανθείς πιο χαλαρή, σχεδόν αμέσως.

Πώς να καταναλώνεις το μαγνήσιο;

Αν σκέφτεσαι να δοκιμάσεις το μαγνήσιο πριν από τον ύπνο, θα πρότεινα για αρχή να συμβουλευτείς τον γιατρό σου, όπως και με οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα. Εξίσου σημαντικό είναι να μην καταναλώνεις μεγαλύτερη ποσότητα από την ημερήσια συνιστώμενη δόση, η οποία είναι περίπου 310-320 mg για τις γυναίκες. Κατανάλωσε το μαγνήσιο σου περίπου μία ώρα πριν τον ύπνο.

Τι να προσέξεις

Πρέπει να λάβεις υπόψη σου το είδος του μαγνησίου που θα επιλέξεις. Μερικοί συνηθισμένοι τύποι μαγνησίου περιλαμβάνουν το οξείδιο του μαγνησίου, το κιτρικό, το γλυκινικό, το L-θρεονικό και το μηλικό μαγνήσιο. Το κατάλληλο μαγνήσιο για πριν τον ύπνο είναι το γλυκινικό καθώς είναι εξαιρετικά απορροφήσιμο και ήπιο για το στομάχι. Επίσης, είναι το είδος που διαθέτει ηρεμιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά καλή επιλογή για τον ύπνο.

Τι διαφορά έχει το μαγνήσιο με τη μελατονίνη;

Αν μπερδεύεις κι εσύ το μαγνήσιο με τη μελατονίνη θα σε βοηθήσω να τα ξεχωρίσεις. Ας ξεκινήσουμε ξεκαθαρίζοντας πως και τα δύο είναι βοηθητικά ως προς τον ύπνο, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που βοηθά το μυαλό και το σώμα να χαλαρώσουν πριν τον ύπνο, ενώ η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που δίνει σήμα στον εγκέφαλο ότι ήρθε ώρα για ύπνο.