Όσες γυναίκες προσπαθούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους ή φοβούνται τη… διάθεση του κομμωτή, σίγουρα αναβάλλουν και την επίσκεψη στο κομμωτήριο για το απαραίτητο κούρεμα ή, τέλος πάντων, τριμάρισμα των άκρων.

Ειδικά μετά το καλοκαίρι που τα μαλλιά έχουν ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα από την ηλιακή ακτινοβολία, το αλάτι και το συχνό λούσιμο, η επίσκεψη στο κομμωτήριο για κούρεμα και θεραπεία βαθιά ενυδάτωσης είναι απαραίτητη. Κι αν ακόμα δεν σε πείσαμε πως έχει έρθει η ώρα, τότε τα παρακάτω σημάδια μπορούν να στο επιβεβαιώσουν.

1. Τα μαλλιά σου δεν μακραίνουν

Η ανάπτυξη των μαλλιών επηρεάζεται από αρκετούς παράγοντες. Αλλά αν όλα τα άλλα πηγαίνουν καλά (περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής, ενυδάτωση κ.ά.) και μπορείς να πεις ότι τα μαλλιά σου, πράγματι, συνεχίζουν και μεγαλώνουν από τη ρίζα αλλά δεν αποκτούν πραγματικό μήκος, μπορεί να οφείλεται στην ψαλίδα. Και τι χρειάζεσαι σε αυτή την περίπτωση; Ένα κούρεμα!

2. Χρησιμοποιείς εργαλεία θερμότητας παραπάνω από 1 φορά την εβδομάδα

Δεν είναι μυστικό ότι το συχνό styling με εργαλεία θερμότητας προκαλεί ξηρότητα και θαμπή όψη. Αν τα μαλλιά σου έρχονται σε επαφή με σίδερο ή πιστολάκι πάνω από μία φορά την εβδομάδα, ένα τριμάρισμα σίγουρα θα τα αναζωογονήσει. Φυσικά, η ζημιά μπορεί να είναι σωρευτική με την πάροδο του χρόνου, οπότε ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείς θερμότητα κάθε μέρα, δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται να κουρέψεις τα μαλλιά σου.

3. Τα μαλλιά σου δεν «κάθονται» και μοιάζουν πάντα απεριποίητα; Χρειάζονται κούρεμα

Το πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεις τα μαλλιά σου για να φαίνονται όμορφα και υγιή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μήκος τους. Τα μακρύτερα μαλλιά (ειδικά τα σγουρά) τείνουν να καμουφλάρουν αρκετά καλά τον χρόνο ανάπτυξης, καθώς είναι πιο δύσκολο να εντοπίσεις ψαλίδα όταν κάθε τρίχα στρίβει προς διαφορετική κατεύθυνση.

Ωστόσο, αν έχεις πιο κοντά μαλλιά θα πρέπει να κουρεύεσαι συχνά για να διατηρήσεις το σχήμα των μαλλιών όπως πρέπει, ειδικά αν το κούρεμά σου έχει συγκεκριμένο σχήμα, φιλάρισμα, αφέλειες, φράντζα κ.λπ.

Tip: Βγάλε μία φωτογραφία τα μαλλιά σου αμέσως μετά το κούρεμα. Έτσι θα είναι εύκολο να θυμηθείς πώς έμοιαζε αρχικά το καινούριο σου κούρεμα και να αποφασίσεις αν χρειάζεται να επισκεφθείς άμεσα το κομμωτήριο.