Τα ραντεβού για εμένα είναι αρκετά διασκεδαστικά. Όλο αυτό το άγχος του τι θα βάλω, που θα πάμε, τι να παραγγείλω, τα θέματα που θα συζητήσουμε, ποιος θα πληρώσει, θα φιληθούμε ή όχι, μήπως το πάμε και παρακάτω, είναι ερωτήματα που με κρατούν σε εγρήγορση, με κάνουν να μην βαριέμαι καθόλου και έτσι επιδιώκω να βγαίνω συχνά καινούργια ραντεβού.

Έρχεται κάποια στιγμή η μέρα αυτή, όμως, που το επόμενο ραντεβού δεν το περιμένω με τόση ανυπομονησία, οι σκέψεις «μήπως να το ακυρώσω;» είναι όλο και πιο έντονες, και τελικά με κερδίζει η ιδέα του να δω για εκατοστή φορά το “How I Met Your Mother” και να νιώσω την ταύτιση με τον Ted στο πετσί μου, για το πού οδεύει η ερωτική μου ζωή.

Μάλλον αυτό είναι ένα από τα πρώτα σημάδια ότι χρειάζομαι ένα διάλειμμα από το dating και δεν είναι μόνο αυτό… Αν πιστεύεις πως βρίσκεσαι στην ίδια φάση και αναζητάς και άλλα σημάδια, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Έχεις αρχίσει και βλέπεις τα ραντεβού ως υποχρέωση

Η διαδικασία του ραντεβού πρέπει να σε ενθουσιάζει και να σου προκαλεί ανυπομονησία. Αν αντ’ αυτού σκέφτεσαι τα ραντεβού ή τον χρόνο που θα μιλάς με κάποιον ως κάτι που πρέπει να γίνει καταναγκαστικά ή σου δημιουργεί δυσαρέσκεια, έχει χάσει το νόημά του. Δοκίμασε να το αφήσεις λίγο στην άκρη και στο διάστημα αυτό να κάνεις κάτι που θα σε γεμίζει πραγματικά, μέχρι να νιώσεις ξανά τον ενθουσιασμό και το σφίξιμο στο στομάχι.

Χρησιμοποιείς το dating ως περισπασμό από τον χωρισμό σου

Σίγουρα μετά από έναν χωρισμό χρειάζεσαι κάτι να σε ανανεώσει και να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, και σίγουρα ένα νέο ραντεβού θα σου ανεβάσει τη διάθεση, ειδικά αν υπάρχει ενδιαφέρον από το άτομο που έχεις απέναντι σου. Ωστόσο, αν το δικό σου ενδιαφέρον βρίσκεται ακόμα στην προηγούμενη σου σχέση ο αντιπερισπασμός αυτός θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα μόνο προσωρινά. Καλύτερα να πάρεις πρώτα τον χρόνο σου να πενθήσεις τη σχέση που ολοκληρώθηκε και ύστερα να μπεις και πάλι στο παιχνίδι του dating.

Έμαθες ότι ο/η πρώην σου έχει προχωρήσει

Ποτέ δεν θα είναι εύκολο να μαθαίνεις ότι ο/η πρώην σου έχει γνωρίσει κάποιον καινούργιο άνθρωπο, αναρωτιέσαι τι λάθος έχεις κάνει εσύ και ο χωρισμός σε έχει καταβάλλει και δεν σε έχει αφήσει να προχωρήσεις. Αλλά αν πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται ότι πρέπει να βγει ραντεβού διότι το ίδιο έκανε και το άλλο άτομο είναι αρκετό για να μη το κάνεις. Την ευτυχία σου την ορίζεις εσύ και κανένας άλλος.

Βγαίνεις συνέχεια ραντεβού με τα λάθος άτομα

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, να έχουμε ορίσει στον εαυτό μας έναν συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου, και να λέμε ότι αυτός είναι ο τύπος μας! Αποκλείοντας την επιλογή να βγούμε με κάποιον που δεν πληροί τα στάνταρ αυτά. Αυτός όμως ακριβώς μπορεί να είναι και ο λόγος που δεν έχεις ταιριάξει με κάποιον άνθρωπο. Αν αυτή είναι η περίπτωση σου, κάνε ένα βήμα πίσω και σκέψου τι πραγματικά θέλεις από έναν σύντροφο πριν συνεχίσεις να βγαίνεις με μια διαφορετική μορφή του ίδιου ανθρώπου ξανά και ξανά.

Νιώθεις απογοήτευση

Μία σειρά από ατυχή ραντεβού είναι αρκετά για να σε απογοητεύσουν και να ρίξουν την αυτοπεποίθηση σου. Μπορεί και να σε οδηγήσουν σε ραντεβού με άτομα τα οποία δεν είναι αυτό που θέλεις διότι σου προσφέρουν την επιβεβαίωση που χρειάζεσαι εκείνη τη χρονική περίοδο, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα σου προσφέρουν την ευτυχία που αναζητάς. Αντί λοιπόν να ταλαιπωρείσαι και να σπαταλάς φαιά ουσία σε ραντεβού που δεν θα οδηγήσουν κάπου όμορφα, δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να ανακτήσει την αισιοδοξία του.

Αν αποφασίσεις, λοιπόν, να πάρεις αυτό το διάλειμμα φρόντισε να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο σε εσένα για να βρεις τι είναι αυτό που θέλεις πραγματικά. Μην ξεχάσεις να αφιερώσεις χρόνο και στους φίλους σου και σε εξόδους που θα κάνουν το μυαλό σου να ξεφύγει από το dating και ποτέ δεν ξέρεις…

Τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις!