Ο Νέστος, ένας από τους πέντε μεγαλύτερους ποταμούς της Ελλάδας, είναι ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας.

Η περιοχή γύρω από το ποτάμι είναι ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Τα Στενά του Νέστου με το υπέροχο δάσος είναι μια προστατευόμενη περιοχή, λόγω του φυσικού της κάλλους αλλά και των οικοσυστημάτων που φιλοξενεί.

Ανακαλύπτοντας το ποτάμι και απολαμβάνοντας τα δροσερά νερά του

Ο Νέστος προσφέρεται για πληθώρα δραστηριοτήτων. Τους καλοκαιρινούς μήνες μάλιστα, αν επιλέξετε να επισκεφθείτε την περιοχή, η εμπειρία θα είναι μοναδική. Πολλοί επισκέπτες απολαμβάνουν το μπάνιο τους στις όχθες του ποταμού και ανακαλύπτουν τη φυσική ομορφιά του τόπου μέσα από δραστηριότητες.

Στα Στενά του θα απολαύσετε πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία. Μπορείτε επίσης να διασχίσετε το ποτάμι κάνοντας ράφτινγκ ή κανό και να γνωρίσετε το φυσικό πλούτο μαζί με την παρέα σας. Και φυσικά κατά τη διάρκεια της βόλτας σας μπορείτε να κάνετε και birdwatching.

Σε διάφορα σημεία στις όχθες του ποταμού μπορείτε να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης, το γεύμα σας και τον ήλιο μετά το μπάνιο σας.

Tip: Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Νέστος γεννήθηκε πριν από τους ανθρώπους, από τον Ωκεανό και την Τηθύ. Λατρεύτηκε στην αρχαιότητα σα θεός. Σύμφωνα με αρχαίες πηγές, ο Νέστος, λόγω της απόκρημνης διαδρομής του, δεν αποτελούσε πέρασμα ποταμόπλοιων, όπως άλλοι ποταμοί.

Εξαιρετικής σημασίας και το Δέλτα του Νέστου, το οποίο καταλαμβάνει μια έκταση 550.000 στρεμμάτων και αποτελεί τμήμα του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που περιλαμβάνει και τις λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα. Οι βιότοποι του Δέλτα αποτελούν εξαιρετικής σημασίας καταφύγιο για πολλά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.

Πηγή: Diakopes.gr