Εάν είσαι επιρρεπής στη μελαγχολία της Κυριακής, ίσως, εδώ βρεις το ιδανικό… αντίδοτο: The reset day. Σύμφωνα με τους χρήστες του TikTok μία “reset day” είναι, κατά κάποιο τρόπο, μία κυριακάτικη ρουτίνα που μπορείς, ωστόσο, να ακολουθήσεις οποιαδήποτε μέρα και οποιαδήποτε στιγμή. Το hashtag #ResetDay έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια βίντεο και τα δημοφιλέστερα βίντεο έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 100.000 views. Σε αυτά τα βίντεο θα δεις χρήστες του TikTok να στρώνουν το κρεβάτι τους με καινούρια σεντόνια, να καθαρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι κ.ά. — όλα, συνοδεία μουσικής.

Είτε αναζητάς έμπνευση για να διαχειριστείς τη μελαγχολία της Κυριακής και να δημιουργήσεις τη δική σου #ResetDay είτε θέλεις να χαλαρώσεις κοιτώντας βίντεο του TikTok, παρακάτω θα μάθεις όλα όσα χρειάζεται για το νέο… trend.

@elenacecilllia sunday reset ft. a battle with my duvet cover #sundayresets #sundayresetday #sundaycleaning❤️ #weekendreset #cleaningasmr💕🧼🧽🧻 #sundayspecial #cleanapartment #cleanapartmentcheck #weekendcleaning #weekendcleaningmotivation #duvetcovers #cleaninginspiration #sundayreset2022 #sundaycleanday ♬ original sound – pradasaint

Τι είναι η «ημέρα επαναφοράς» (reset day), για να αντιμετωπίσεις τη μελαγχολία της Κυριακής;

Μια ημέρα επαναφοράς είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για τη μελαγχολία της Κυριακής και συμβαίνει όταν αφιερώνεις μια ολόκληρη μέρα (την Κυριακή) στην «επαναφορά» όποιων κομματιών της ζωής σου δεν βρίσκονται σε ισορροπία, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου. Αυτό θα μπορούσε απλώς να σημαίνει καθαριότητα έπειτα από ένα αποδιοργανωμένο σαββατοκύριακο ή δημιουργία μιας νέας λίστας υποχρεώσεων για την εβδομάδα που ακολουθεί. Ωστόσο, θα μπορούσε, επίσης, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για να ξεκινήσεις και μία ολοκαίνουρια ρουτίνα.

Οι περισσότερες ημέρες επαναφοράς TikToks πραγματοποιούνται το σαββατοκύριακο, με την Κυριακή να είναι η πιο δημοφιλής ημέρα για προφανείς λόγους, όπως η προετοιμασία για τη νέα εβδομάδα ή τα πλυντήρια ρούχων που αναβάλλεις εδώ και μέρες.

@textsfromtuxtla goodbye, sunday scaries! #growthmindset #selfcareclub #latinastiktok #wellnesstok #latinasoftiktok #resetday #routinetok #boostofhope #resolutions ♬ original sound – N I S 👋 NEW HERE

«Ημέρα επαναφοράς»: Παραδείγματα

Το καλύτερο σημείο είναι ότι μία «ημέρα επαναφοράς» μπορεί να είναι ό,τι θέλεις εσύ να είναι. Και αυτό το επιβεβαιώνουν και οι χρήστες του TikTok μέσα από το περιεχόμενό τους.

Φυσικά, υπάρχει η υπερ-παραγωγική «ημέρα επαναφοράς», που περιλαμβάνει επίσκεψη στο γυμναστήριο, πλήρη καθαρισμό του σπιτιού και εβδομαδιαία λίστα υποχρεώσεων. Αλλά υπάρχει, επίσης, μια αύξηση στις «ημέρες επαναφοράς» που προορίζονται για αυτοφροντίδα, περιποίηση επιδερμίδας, journaling, ψήσιμο μπισκότων, άναμμα κεριών, διαλογισμό και πολλά άλλα. Μπορείς, ακόμα, και να κάνεις ένα σπα στο σπίτι εκείνη την ημέρα. Οι «ημέρες επαναφοράς» κατηγοριοποιούνται και διαφορετικά, π.χ. οι φοιτητές έχουν μία «ημέρα επαναφοράς», την οποία αφιερώνουν στον καθαρισμό του σπιτιού τους και στην επίσκεψη στη βιβλιοθήκη, ενώ οι νέες μαμάδες εκείνη την ημέρα προσπαθούν να κερδίσουν το… χαμένο έδαφος του ύπνου τους.

@michellereedyt #resetday for the New Year 💭💫 #newyearreset #cleantok #freshstart #organizedhome ♬ Love Grows (Where My Rosemary Goes) – Edison Lighthouse


Για εσένα που θα βιαστείς να πεις πως δεν έχεις αρκετό χρόνο για κάτι τέτοιο, ούτε καν την Κυριακή, μπορείς να δημιουργήσεις «στιγμές επαναφοράς» μέσα στην εβδομάδα ή και το σαββατοκύριακο, όπου θα αφιερώνεις όσο χρόνο θέλεις σε κάτι δημιουργικό που σε χαλαρώνει και σε αναζωογονεί.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

Πώς θα ξεκινάει καλά η εβδομάδα σου;
Ανοιξιάτικη ανανέωση: 5 αλλαγές για να αισθανθείς πιο υγιής και χαρούμενη
Κεριά σόγιας: Η eco-friendly προσθήκη στην αυτοφροντίδα σου