Δεν είναι λίγοι οι δερματολόγοι, που υποστηρίζουν ότι οι κρέμες, οι οποίες υπόσχονται να σβήσουν τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια, δεν είναι αποτελεσματικές. Αλλά από την άλλη και τι να κάνεις, θα μου πεις.

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι περισσότερο φυσικοί τρόποι, που μπορούν να βοηθήσουν – και μάλιστα με καλά αποτελέσματα – στο να διαγραφούν αυτά τα «μαύρα φεγγάρια», όσο το δυνατό περισσότερο γίνεται. Επίσης, όμως να ξέρεις πως ρόλο σε αυτό παίζει και το πόσο βαθιά είναι η οφθαλμική κόγχη σε σύγκριση με τα φρύδια και τα μήλα των μάγουλων. Γι αυτό και πολλοί λένε πως ακόμα και όταν ήταν μικρά παιδιά και κοιμόντουσαν αρκετά είχαν μαύρους κύκλος.

Μαύροι κύκλοι: Δες τι μπορείς να κάνεις

1. Ύπνος. Είναι προφανής λύση, αλλά είναι βασική. Η έλλειψη ύπνου είναι η νούμερο 1 αιτία μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Φρόντιζε να κοιμάσαι νωρίς και να αφήνεις οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν πέσεις για ύπνο.

2. Πες όχι στη ζάχαρη και ναι στα αντιοξειδωτικά. Το τι τρως έχει σημασία. Μία διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλή σε επεξεργασμένα ζάχαρα θα μειώσει τη φλεγμονή στο σώμα σου, συμπεριλαμβανομένου και της επιδερμίδας σου. Φάε βατόμουρα, φασόλια, λαχανάκια Βρυξελλών και σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά και απόφυγε το αλκοόλ.

3. Δες έναν αλλεργιολόγο. Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που έχουμε μαύρους κύκλους είναι οι αλλεργίες. Όταν το σώμα ανιχνεύει ένα αλλεργιογόνο, μπαίνει σε μία διαδικασία να δημιουργήσει φλεγμονή και τα μάτια είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος, στο οποίο φαίνεται αυτό. Ένα αλατούχο διάλυμα μπορεί να βοηθήσει με τη ρινική συμφόρηση, όπως και η χειροκίνητη λεμφική αποστράγγιση – ένα απαλό μασάζ γύρω από τα μάτια, το πρόσωπο και το λαιμό.

μαύροι κύκλοι
Antonino Visalli/ Unsplash

4. Φόρα γυαλιά ηλίου. Όχι για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους, αλλά γιατί ο ήλιο αδυνατίζει το κολλαγόνο στα αιμοφόρα αγγεία. Αδύναμο κολλαγόνο σημαίνει πως τα αιμοφόρα αγγεία είναι πιθανότερο να σπάσουν, απελευθερώνοντας αίμα στους ιστούς. Και έτσι οι μαύροι κύκλοι γίνονται κατάμαυροι.

5. Δοκίμασε τσάι. Πρόκειται για μία old-school πρακτική με δύο σακουλάκια μαύρο τσάι, τα οποία τα έχουμε βουτήξει σε χλιαρό νερό. Αφού τα στραγγίζουμε ελαφρώς, ξαπλώνουμε και τα τοποθετούμε στα μάτια. Οι τανίνες που υπάρχουν στο μαύρο τσάι βοηθούν στη διαστολή των μαύρων κύκλο. Αν θέλεις να καταπολεμήσεις τους μαύρους κύκλους προτίμησε πράσινο τσάι κρύο.

6. Ενυδατώσου. Είναι καλό να ενυδατώνουμε την περιοχή των ματιών. Προτίμησε μία ελαφριά ενυδατική κρέμα ματιών με φυσικά συστατικά.