Γενετική προδιάθεση, διατροφή, βαφές και άλλες τεχνικές εργασίες, θερμικά εργαλεία styling, ακατάλληλα προϊόντα φροντίδας, είναι οι πιο βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα των μαλλιών μας. Ήξερες, όμως, ότι εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και το στρες; Γι αυτό είναι απαραίτητο το μασάζ κεφαλής! 

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το στρες επιδρά στο τριχωτό της κεφαλής και στην κυκλοφορία του αίματος, που έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη της τρίχας. Αυτός είναι ο λόγος που το μασάζ κεφαλής (αυτά τα τόσο χαλαρωτικά λεπτά που απολαμβάνουμε στον λουτήρα του κομμωτηρίου) – βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη λίστα με τις ιεροτελεστίες που αξίζει να προσφέρουμε στον εαυτό μας για όλους τους λόγους. Και είναι τόσο απλό, που μπορείς να το κάνεις στο σπίτι, σαν μια έξτρα κίνηση φροντίδας των μαλλιών σου πριν ή κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Αρκούν μερικές πιέσεις με τις άκρες των δαχτύλων ή μερικές κυκλικές κινήσεις με μία ειδική βούρτσα για το τριχωτό (scalp brush) και η ένταση απελευθερώνεται, η κυκλοφορία του αίματος τονώνεται με αποτέλεσμα την καλύτερη οξυγόνωση και τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στη ρίζα, πιθανά υπολείμματα προϊόντων styling και σμήγματος διασπώνται – και έτσι, η υγεία των μαλλιών παίρνει ένα πολύτιμο, extra boost. 

Μασάζ κεφαλής: Η pre-shampoo ιεροτελεστία για υγιή μαλλιά

Το μόνο που θα χρειαστείς για το μασάζ κεφαλής στο σπίτι, είναι η ειδική scalp brush, ένα beauty tool που δίχως αμφιβολία αξίζει μια θέση δίπλα στα αγαπημένα σου face roller και gua sha. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να κάνεις το μασάζ είτε πριν το λούσιμο, ως pre-shampoo treatment που τονώνει την μικροκυκλοφορία στην επιδερμίδα του κεφαλιού, είτε σε συνδυασμό με το σαμπουάν σου την ώρα του λουσίματος είτε μετά το λούσιμο, την ώρα του conditioner, ώστε να την αξιοποιήσεις και για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών. 

Scalp massage βήμα βήμα: 

  • Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία, φρόντισε ώστε οι ώμοι και ο λαιμός σου να είναι γυμνοί. Ξεκίνα το μασάζ στη βάση του λαιμού, κάνοντας απαλές κινήσεις με τα δάχτυλα των δύο χεριών, προς την κορυφή του κεφαλιού. 

 

  • Πάρε μια μικρή ποσότητα από το αγαπημένο σου έλαιο (μπορείς, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσεις το έλαιο καρύδας που ήδη έχεις στο μπάνιο σου, ή έλαιο Βιταμίνης Ε, αγνό έλαιο jojoba ή argan), και κάνε μασάζ στην επιδερμίδα του κεφαλιού με τα δάχτυλα για τρία με πέντε λεπτά. Αν έχεις σγουρά ή πολύ σγουρά μαλλιά, χώρισέ τα σε τμήματα και εφάρμοσε το έλαιο σε κάθε τμήμα κάνοντας ελαφρύ μασάζ μέχρι να καλύψεις ολόκληρη την επιφάνεια του τριχωτού.
μασάζ κεφαλής

Taisiia Stupak/ Unsplash

  • Καθώς κάνεις μασάζ με το έλαιο, δοκίμασε διαφορετικές κινήσεις με τα δάχτυλά σου, ασκώντας απαλές πιέσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εσωτερικό του καρπού σου για να διώξεις την ένταση από τους κροτάφους σου. 

 

  • Αφού απλώσεις το έλαιο στο τριχωτό και στα μαλλιά σου, χρησιμοποίησε την scalp brush για άλλα τρία με πέντε λεπτά στην επιδερμίδα του κεφαλιού. Ξεκινώντας από τη βάση του λαιμού, κάνε απαλές ημικυκλικές κινήσεις προς τα πάνω και γύρω από το κεφάλι. Επανάλαβε τη διαδικασία σε όλη την επιφάνεια, χωρίς να βιάζεσε – δύο με τρεις φορές είναι αρκετές. 

 

  • Συνέχισε με το σαμπουάν και το conditioner. Όπως είπαμε πιο πάνω, μπορείς να αξιοποιήσετε την ειδική βούρτσα και κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Δούλεψε απαλά και αφροποίησε το σαμπουάν με την scalp brush, συνδυάζοντας έτσι τον καθαρισμό των μαλλιών, με ένα αντιστρές, ευεργετικό για τη διάθεση και την ποιότητα των μαλλιών, μασάζ κεφαλής. 

Απλό, αποτελεσματικό, απολαυστικό!  

Ψάχνεις scalp brush για μασάζ κεφαλής; Ρίξε μια ματιά εδώ:

 

Tangle Teezer Scalp Exfoliator & Massager

Θα το βρεις εδώ

Briogeo Scalp Revival Stimulating Therapy Massager

Θα το βρεις εδώ

Jupiter Scalp Brush 

Θα το βρεις εδώ

GranNaturals Shampoo Brush for Hair & Scalp 

Θα το βρεις εδώ