Με μια μονοήμερη απόδραση σε αυτές τις λίμνες στην Πελοπόννησο θα βρεθείς σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο που θα σου προσφέρει ευεξία. Ιδανικά spot για ένα όμορφο picnic για όλη την οικογένεια, αυτές οι λίμνες αποτελούν ένα φυσικό καταφύγιο ηρεμίας. Έτσι, φτάνοντας στο γαλήνιο τοπίο της φύσης, που το γαλάζιο παντρεύεται αρμονικά με το πράσινο, θα βιώσεις την απόλυτη wellness εμπειρία.

Αυτό το σαββατοκύριακο επίλεξε μια απόδραση μακριά από τη πόλη, σε μια από αυτές τις λίμνες στην Πελοπόννησο

Λίμνη Τσιβλού: Μια από τις δημοφιλείς λίμνες στην Πελοπόννησο

λίμνες στην Πελοπόννησο

Μαρία Χατζηπέτρου

Σε μόλις 2 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα, στην υπέροχη Πελοπόννησο και στον νομό Αχαΐας θα συναντήσεις ένα πραγματικό θαύμα της φύσης.

Η διαδρομή αφού βγεις από την Ακράτα και αρχίσεις να ανεβαίνεις υψόμετρο είναι απολαυστική, με καλό δρόμο που είναι κατάλληλος για κάθε αυτοκίνητο. Σύντομα θα φτάσεις στην λίμνη, την οποία αγκαλιάζει το πυκνό δάσος. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξεκινήσεις περπάτημα κατά μήκος της και να ανακαλύψεις τα μονοπάτια που περιτριγυρίζουν τη λίμνη.

Περπατώντας  από τη μια πλευρά θα βρεις ένα όμορφο κιόσκι και στην απέναντι όχθη μερικά ξύλινα τραπεζάκια. Ιδανικά, μπορείς να έχεις προμηθευτεί μερικά σνακ για ένα αξέχαστο picnic! Η λίμνη ενδείκνυται και για δραστηριότητες όπως είναι το κανό. Γι’ αυτό, εκεί υπάρχουν οι επαγγελματίες οι οποίοι θα σου παρέχουν τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση.

Λίμνη Δόξα: Ιδανική για να συνδυαστεί με απόδραση στα Τρίκαλα

λίμνες στην Πελοπόννησο

Φώτης Φωτόπουλος / Unsplash

Το διαμάντι της Ορεινής Κορινθίας, η λίμνη Δόξα, αποτελεί έναν εντυπωσιακό προορισμό. Μέσα σε δυόμισι ώρες από την Αθήνα, μπορείς να βρεθείς σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Πελοποννήσου και γι’ αυτό, μη χάνεις ευκαιρία να την επισκεφθείς.

Η λίμνη Δόξα είναι μια τεχνητή λίμνη, σε υψόμετρο 900μ. στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Σημείο αναφοράς είναι το πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, που δεσπόζει στο κέντρο της λίμνης.

Η λίμνη είναι ένας προορισμός για κάθε εποχή. Ωστόσο, τον χειμώνα θα νιώσεις το αλπικό τοπίο σε όλο του το μεγαλείο. Αφού, οι χιονισμένες βουνοκορφές που καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης, κλέβουν τη παράσταση. Γύρω από τη λίμνη, το πυκνό δάσος κεφαλληνιακής ελάτης και των μαυρόπευκων φιλοξενεί σπάνια είδη ορνιθοπανίδας, ερπετοπανίδας και άγριων ζώων.

Η λίμνη Δόξα προσφέρει στους λάτρεις της φύσης διάφορες δραστηριότητες – από βόλτα με άλογο, πεζοπορία μέχρι ποδηλασία.

λίμνες στην Πελοπόννησο

Colin Lloyd / Pexels

Λίμνη Στυμφαλία: Ένας θησαυρός της φύσης

Η Λίμνη Στυμφαλία είναι από τις διασημότερες λίμνες της Πελοποννήσου, μιας και το όνομά της συνδέεται άρρηκτα με τη μυθολογία.

Αποτελεί έναν προστατευόμενο βιότοπο Natura 2000, αφού φιλοξενεί 133 είδη προστατευόμενων και υπό εξαφάνιση πουλιών. Πελαργοί, αγριόπαπιες και αλκυόνες φωλιάζουν εκεί. Ενώ, στα γύρω ορεινά, στις ρεματιές και στα φαράγγια ζουν πολλά σπάνια είδη άγριας και παρυδάτιας πανίδας.

Αξιοπερίεργο είναι πως στην λίμνη επιβιώνει το ψάρι Phoxinellus stymfalicious το οποίο είναι ενδημικό. Χαρακτηριστικό του είναι πως έχει την ιδιότητα να επιβιώνει όταν αποξηραίνεται η λίμνη βυθιζόμενο στο παχύ στρώμα λάσπης που δημιουργεί γύρω του!

Μια εξόρμηση στην λίμνη Στυμφαλία είναι ιδανική για οικογενειακές αποδράσεις αφού εκεί υπάρχει και το μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, με παρατηρητήριο πουλιών, αλλά και έκθεση για το οικοσύστημα της λίμνης.