Μέχρι τώρα ξέραμε πως με τον κουρκουμά μπορούμε να φτιάξουμε ένα από τα πιο ευεργετικά ροφήματα του χειμώνα, που δεν είναι άλλο από το «χρυσό γάλα». Ο κουρκουμάς όμως μπορεί και έχει και άλλες χρήσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως στην Ινδία οι νύφες καλύπτουν ολόκληρο το σώμα τους με μία πάστα από κουρκουμά την ημέρα του γάμου τους και την αφήνουν για ώρες, προκειμένου να έχουν μία λαμπερή επιδερμίδα το βράδυ της τελετής.

Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις και εσύ τον κουρκουμά στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Κουρκουμάς στα μαλλιά σου

Βάλε λίγο κουρκουμά σε σκόνη σε ελαιόλαδο και κάνε ένα ελαφρύ μασάζ στο κεφάλι σου. Άφησε το μείγμα να δράσει για 20 λεπτά και ξέπλυνε το με ένα απαλό και φυσικό σαμπουάν. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σου θα είναι μέσα στην υγεία, ενώ θα απαλλαχθείς και από την πιτυρίδα.

Κουρκουμάς στο πρόσωπό σου

Ξεφλούδισε και λιώσε μία παπάγια μέσα σε ένα μπολ και πρόσθεσε μισό με ένα κουταλάκι σκόνη κουρκουμά. Ανακάτεψέ τα καλά μέχρι να γίνουν  μία πάστα και άπλωσέ τη πάνω στην επιδερμίδα σου για 15 λεπτά, μέχρι να ξεραθεί. Στην συνέχεια κάνε ένα ελαφρύ scrub με χλιαρό νερό. Η παπάγια είναι ήδη καταπληκτική για την επιδερμίδα σου, χάρη στα ένζυμα τα οποία έχει, αλλά όταν τη συνδυάζεις με κουρκουμά, αφήνει την επιδερμίδα σου υπέρλαμπρη και ελαστική. Επίσης, αυτή η μάσκα λέγεται πως εμποδίζει την τριχοφυΐα στο πρόσωπο – εφόσον γίνεται τακτικά.

Κουρκουμάς στους μαύρους κύκλους

Ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά μαζί με ένα κουτάλι της σούπας τζελ από αλόη, είναι ικανά να εξαφανίσουν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου.