Η τυπική στάση σώματος όταν καθόμαστε σε ένα γραφείο για πολλές ώρες έχει «πλήξει» τους περισσότερους από εμάς, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου οι περισσότεροι αναγκαστήκαμε να δουλεύουμε από το σπίτι και συχνά σε άβολες θέσεις στον καναπέ ή σε ακατάλληλες καρέκλες. Σίγουρα, λοιπόν, η εμπειρία σου θα περιλαμβάνει σφίξιμο και πόνο στον αυχένα, την πλάτη, τους ώμους, τη μέση και τους γοφούς. Γιατί, ποιος κάθεται πραγματικά σωστά ενώ δουλεύει μπροστά από υπολογιστή; Σίγουρα όχι πολλοί!

Αυτή η ρουτίνα διατάσεων που προτείνει η trainer Pamela Reif επικεντρώνεται στη διόρθωση της καθιστικής θέσης και βασικά κατευθύνει το σώμα προς την αντίθετη πλευρά, από αυτή που έχει συνηθίσει. Πρακτικά, ανοίγει το στήθος, κινητοποιεί τη σπονδυλική στήλη, τεντώνει τους ώμους και την πλάτη.

Η καλύτερη στάση σώματος θα σε βοηθήσει να στέκεσαι ίσια, να φαίνεσαι ψηλότερ@, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και, φυσικά, με λιγότερα πιασίματα και ένταση στους μυς.

Σύμφωνα με τη Reif, μπορείς να ακολουθήσεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα μετά από κάθε είδους προπόνηση, όταν τελειώσεις την πολύωρη, καθιστική δουλειά σου ή πριν πας για ύπνο. Δεν υπάρχει λάθος timing. Δεν χρειάζεσαι εξοπλισμό. Μόνο μία μαλακή επιφάνεια, όπως ένα χαλάκι γιόγκα ή πετσέτα, και έναν τοίχο.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

Η διάταση για να κινητοποιήσεις τις ωμοπλάτες και να χαλαρώσεις την ένταση στους ώμους
Σύντομα προγράμματα για γυμναστική στο σπίτι
Άσκηση το πρωί: Έτσι θα γίνει μέρος της καθημερινότητάς σου