Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής, ειδικά από τότε που πολλοί έγιναν digital νομάδες, γίνεται όλο και πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τις στρατηγικές και τις τεχνικές που απαιτούνται για να το πετύχουμε αυτό. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να φέρεις στην καθημερινότητά σου την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

1. Θέσε όρια

Το να θέσεις όρια μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής σου ζωής είναι απαραίτητο για την επίτευξη ισορροπίας. Βεβαιώσου ότι έχεις ορίσει ώρες που δεν θα είσαι διαθέσιμ@ για εργασίες που σχετίζονται με τη δουλειά και φρόντισε να τις τηρείς. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την απενεργοποίηση του τηλεφώνου σου μετά τις 18:00 ή τον μη έλεγχο των email τα σαββατοκύριακα.

2. Η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής χρειάζεται προτεραιότητες

Η ιεράρχηση των δραστηριοτήτων σου θα σε βοηθήσει να εστιάσεις πρώτα στα σημαντικά, ώστε να γίνουν έγκαιρα κι έτσι να μην αγχωθείς να τρέχεις την τελευταία στιγμή για να προλάβεις. Αυτό θα σου δώσει την ευχέρεια να διαχειριστείς καλύτερα τον χρόνο σου για να κάνεις πράγματα που είναι εξίσου σημαντικά για εσένα.

3. Εξασκήσου στη φροντίδα του εαυτού σου

Το να αφιερώνεις χρόνο για να κάνεις δραστηριότητες που σε κάνουν να νιώθεις καλά είναι σημαντικό για την αποκατάσταση της ισορροπίας στη ζωή σου. Αυτό μπορεί να είναι από μια βόλτα στη φύση έως ένα μασάζ.

4. Βρες χρόνο για σύνδεση κι αλληλεπίδραση

Προγραμμάτισε συναντήσεις με την οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε από ένα απλό τηλεφώνημα έως μια συνάντηση για φαγητό. Οι κοινωνικές επαφές μας χαλαρώνουν, μας διασκεδάζουν και είναι σημαντικές για την ψυχική μας υγεία.

5. Αν θέλεις ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, τότε κάνε διαλείμματα

Τα τακτικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας συμβάλλουν στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειάς σου και αποτρέπουν την εξάντληση. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από 10 λεπτά περπάτημα μέχρι ένα φλιτζάνι τσάι το απόγευμα.