Ορισμένες γυναίκες γεννιούνται ξανθές, ενώ ακόμη λιγότερες είναι φυσικές κοκκινομάλλες. Πράγματι, η πλειονότητα των γυναικών γεννιούνται με καστανές αποχρώσεις και παρόλο που τα καστανά μαλλιά συχνά μπορεί να θεωρηθούν έως και «βαρετά», μόνο ετσι δεν είναι. Υπάρχουν αμέτρητες καστανές αποχρώσεις να κινηθείς ενώ με μερικές μόνο διακριτικές αλλαγές μπορείς κι εσύ να αναδείξεις τη φυσική λάμψη τους, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις εντελώς χρώμα.

Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορείς να κάνεις για να επιτύχεις, να διατηρήσεις ή να ανανεώσεις το καστανό χρώμα των μαλλιών σου.

Χρησιμοποιήσε το σοκολατί ως χρωματική «πυξίδα»

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη colorist Jacquetta Taborn «το να επιλέξεις την καλύτερη καφέ απόχρωση για σένα έχει να κάνει με τους τόνους που θέλεις να δεις επάνω σου». Μας εξηγεί ότι η ίδια χρησιμοποιεί συχνά τη σοκολάτα ως σημείο αναφοράς, ρωτώντας τους πελάτες της, αν προτιμούν τη μαύρη σοκολάτα ή τη σοκολάτα γάλακτος, διευκρινίζοντάς τους πως η μαύρη σοκολάτα είναι το «ψυχρό» καφέ και η σοκολάτα γάλακτος είναι το «θερμό» καφέ. «Το ότι τους δίνω αυτή τη δυνατότητα επιλογής έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να επιτευχθεί το σωστό αποτέλεσμα», συμπληρώνει.

Πήγαινε σύμφωνα με την επιδερμίδα σου

Αν αναρωτιέσαι γιατί ορισμένα χρώματα μαλλιών σου ταιριάζουν περισσότερο από άλλα, ρίξε μια ματιά στους τόνους του δέρματός σου. Τα καστανά μαλλιά δείχουν διαφορετικά σε κάποιον με ζεστούς τόνους προσώπου σε σχέση με κάποιον με ψυχρούς τόνους. Σύμφωνα με την επαγγελματία colorist Shvonne Perkins «όσο περισσότερη «ζεστασιά» βλέπετε στο δέρμα σας(πανάδες, ροζ μάγουλα και χείλη), τόσο πιο συμπληρωματικές θα είναι οι θερμές, μελί ή χρυσές αποχρώσεις ενώ άν έχετε πιο ψυχρό δέρμα, ίσως είναι καλύτερη επιλογή οι πιο δροσερές ή σκούρες αποχρώσεις».

Διατήρησε τα μαλλιά σου υγιή

Όσο πιο υγιή είναι τα μαλλιά μας, τόσο περισσότερο θα διατηρήσουν το χρώμα τους. Έτσι, εάν πρόκειται να τα βάψεις -είτε στο κομμωτήριο είτε μόνη σου– καλό θα ήταν να τα έχεις προετοιμάσει πρώτα να δεχτούν το νέο χρώμα. Αυτό μπορεί να γίνει είτε εφαρμόζοντας μια βαθιά περιποίηση με επαγγελματικά προϊόντα τέσσερις ή πέντε ημέρες πριν από τη βαφή, κάτι που θα τα κάνει να απορροφήσουν τη βαφή πιο ομοιόμορφα, είτε εφαρμόζοντας λάδι καρύδας το προηγούμενο βράδυ.

Δείξε φωτογραφίες στ@ hairstylist σου

Προκειμένου να αποφύγεις τυχόν αστοχίες στο χρώμα των μαλλιών που επιθυμείς, ένας τρόπος θα ήταν να δείξεις στον κομμωτή σου κάποιες φωτογραφίες του επιθυμητού χρώματος, ώστε να έχει συγκεκριμένα παραδείγματα αυτού που ψάχνεις. Αυτό θα δημιουργήσει τη βάση, ώστε στη συνέχεια να σου προτείνει και εκείνος με τη σειρά σου, την πιο κοντινή απόχρωση που όμως θα ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σου, το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου ή ακόμα και το κούρεμα σου.

Να είσαι προσεκτική όταν ανοίγεις τα μαλλιά σου

Πράγματι, η μετάβαση από μια αρκετά σκούρα απόχρωση σε μια πιο ανοιχτή και φωτεινή μπορεί να φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Να θυμάσαι πως ό,τι κι αν γίνει, οι πιο πορτοκαλί ή κόκκινες αποχρώσεις υπάρχουν ήδη στα καστανά μαλλιά. Έτσι, όταν ανοίγουμε τα μαλλιά μας, είναι σαν να τραβάμε αυτές τις αποχρώσεις στην επιφάνεια. Σύμφωνα με την Taborn, «Η χρήση ανοιχτού καστανού χρώματος μαλλιών σε σκούρα καστανά μαλλιά θα δώσει ζεστά ή κόκκινα αποτελέσματα.