Βρίσκεσαι στη δουλειά, ή τουλάχιστον το σώμα σου βρίσκεται. Tο κεφάλι σου γυρνάει στις καλοκαιρινές διακοπές και στο δωμάτιο που σου έστειλε @ σύντροφος σου ότι έκλεισε μόνο για εσάς τους δύο, για να απολαύσετε τις ημέρες που θα έχετε μακριά από όλους.

Έχεις ήδη προγραμματίσει στο κεφάλι σου να κάνετε σεξ με το που ξυπνήσετε, στην παραλία, όταν γυρίσετε από αυτή και μέσα στο ντους/ Πριν ετοιμαστείτε να βγείτε, και το βράδυ που θα γυρίσετε και η διάθεση θα έχει ανέβει από τα ποτά που θα έχετε πιει και θα σας έχουν ανεβάσει τη λίμπιντο.

Γιατί όμως είναι τόσο καλύτερο το σεξ στις καλοκαιρινές διακοπές;

Η χαλαρότητα που υπάρχει στις καλοκαιρινές διακοπές, σε κάνει να αισθάνεσαι πιο απελευθερωμένη. Και αυτό δεν αποτελεί μια θεωρία, αλλά και ένα επιστημονικό γεγονός, καθώς σύμφωνα με έρευνα, οι νέες γυναίκες παίρνουν περισσότερα σεξουαλικά ρίσκα στις καλοκαιρινές διακοπές.

Επίσης δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα, καθόλου δουλειές ή πρωινό ξύπνημα. Οποιαδήποτε στιγμή της μέρας έχετε όρεξη να έρθετε πιο κοντά, μπορείτε να το υλοποιήσετε.

Οι υποχρεώσεις που έχετε αφήσει πίσω σας κατεβάσουν την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, στο σώμα σας. Αυτό σημαίνει λιγότερο άγχος το οποίο σε μπλοκάρει από το να απολαύσεις τι ερωτικές σας στιγμές.

Πως μπορείς να κάνεις αυτό το σεξ ακόμα καλύτερο;

Αρχικά αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις το καλοκαίρι όλο τον χρόνο για να απολαύσεις το σεξ των διακοπών. Μπορείτε να κλείσετε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο χρόνο ένα δωμάτιο, και να κάνετε staycation. Με τον τρόπο αυτό θα φέρετε τις διακοπές στη ζωή σας όποτε το έχετε ανάγκη, με λιγότερα χρήματα.

Δοκιμάστε καινούργια πράγματα

Είτε πρόκειται για κάποια νέα στάση που έχεις δει και θέλεις να δοκιμάσεις, είτε θα ήθελες να γίνει σε κάποιο νέο μέρος όπως στην παραλία. Στις διακοπές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσεις νέα πράγματα καθώς σας το επιτρέπει και ο χρόνος και η διάθεση. Ίσως το σεξ σας έχει γίνει και ένα κομμάτι ρουτίνας, και μπορείς να πεις ακριβώς τι σειρά θα ακολουθήσετε. Ο χρόνος όμως στις διακοπές είναι άπλετος και μπορείτε να περάσετε ώρες ολόκληρες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ή και εκτός αυτού, ώστε να ανακαλύψετε καλύτερα ο ένας τον άλλον.

Κλείστε τα κινητά σας

Δεν λέω να μην έχετε καμία επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά δεν χρειάζεται να είστε 24/7 συνδεδεμένοι με αυτόν. Είμαι σίγουρη ότι αρκετές φορές ο εθισμός του ενός ή και των δύο με το κινητό σας έχουν χαλάσει την επικοινωνία και σας έχουν φτάσει σε τσακωμό. Η συνήθεια αυτή οφείλει να μείνει εκτός των διακοπών και κυρίως την ώρα που τα πράγματα γίνονται πιο έντονα.

Γίνετε ρομαντικοί

Δοκιμάστε όλα τα κλισέ που μπορείτε να σκεφτείτε. Κάντε ένα γεύμα σε ένα ωραίο εστιατόριο, δείτε το ηλιοβασίλεμα κάπου όμορφα ή γεμίστε τη μπανιέρα με ροδοπέταλα. Μπορεί σου φαίνονται αρκετά cringe, αλλά σίγουρα θα ανεβάσει λίγο την όρεξη σας. Αλλά και αν δε το κάνει τουλάχιστον θα σας χαρίσει στιγμές γεμάτες γέλιο, να θυμάστε όταν γυρίσετε στην πόλη.

Μην αγχωθείς

Ίσως την στιγμή που διαβάζεις να νιώθεις την πίεση να γίνουν όλα τέλεια. Δεν χρειάζεται ωστόσο να αγχωθείς. Ξέρω ότι βλέπεις το διάλειμμα από όλα παρέα με τον σύντροφο σου ως μια ευκαιρία να ανανεώσεις τη σεξουαλική σας ζωή και τη σχέση σας. Δεν λειτουργούν όμως όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ο κύριος λόγος που το σεξ είναι καλύτερο εκείνες τις στιγμές είναι όπως αναφέραμε η χαλάρωση. Αν γεμίζεις τον εαυτό σου σκέψεις και πρέπει, τότε δεν θα καταφέρεις ποτέ να αποβάλεις το άγχος σου και να απολαύσεις πραγματικά το σεξ.

Επίσης πολλά πράγματα μπορεί να μην πάνε σύμφωνα με το πλάνο. Μπορεί η ζέστη και ο ιδρώτας να σταθούν εμπόδιο στα σχέδια σας, αλλά δεν χρειάζεται αυτό να σου χαλάσει όλη τη διάθεση των διακοπών.