Αν δεν έχεις πλυντήριο πιάτων, το πιθανότερο είναι ότι το πλύσιμο πιάτων στο χέρι κάποιες φορές σε κάνει να νιώθεις σαν… λαντζέρης που δουλεύει υπερωρίες, και μάλιστα αμμισθί. Ωστόσο, εφαρμόζοντας κάποια μικρά κόλπα, θα διαπιστώσεις ότι δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο:

5 συμβουλές για εύκολο πλύσιμο πιάτων στο χέρι:

  • Αρχικά, χώρισε τα αντικείμενα που έχεις να πλύνεις ανά κατηγορίες. Αυτό θα σε διευκολύνει να τα τακτοποιήσεις όλα μέσα στο νεροχύτη σου.
  • Ξεκίνα το πλύσιμο από τα λιγότερο βρόμικα: πρώτα τα ποτήρια, μετά τα μαχαιροπίρουνα, στη συνέχεια τα πιάτα και τέλος τις κατσαρόλες. Μ’ αυτό τον τρόπο η διαδικασία θα είναι λιγότερο χρονοβόρα και πιο υγιεινή.
  • Αν τα υπολείμματα των τροφίμων μοιάζουν να… έχουν εγκατασταθεί μόνιμα σε ένα πιάτο, τρίψε το κάτω από τρεχούμενο νερό. Έτσι θα ξεκολλήσουν ευκολότερα.
  • Έχει καεί φαγητό μέσα σε μια κατσαρόλα; Γέμισέ τη με λίγο νερό και υγρό απορρυπαντικό και βάλτε τη για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια πλύνε κανονικά με το σφουγγαράκι
  • Βάλε το ξύδι στη ζωή σου. Για τα φαγητά που έχουν πολλά λίπη αλλά και έντονη μυρωδιά, που συχνά δεν φεύγουν με το πλύσιμο στο χέρι, μούλιασέ τα με λίγο λευκό ξύδι. Θα διαπιστώσεις πως θα χρειαστείς μετά τη μισή ποσότητα απορρυπαντικού και δεν θα χρειαστεί να πλύνεις 2 και 3 φορές τα ίδια σκεύη για να καθαρίσουν.