Είναι γεγονός πως η βιωσιμότητα είναι μονόδρομος για το μέλλον του πλανήτη ο οποίος βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, και η βιομηχανία της ομορφιάς δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός από αυτή την παγκόσμια κινητοποίηση, εστιάζοντας πλέον με απόλυτη συνείδηση και ευαισθησία στην προέλευση των πρώτων υλών και τις εναλλακτικές τους, στον τρόπο επεξεργασίας τους, στο packaging. Το ίδιο συμβαίνει και στην αρωματοποιία ίσως με λίγο πιο αργούς, αλλά σίγουρα σταθερούς ρυθμούς, και μία από τις πιο σημαντικές, σχετικές ειδήσεις ήρθε από τον οίκο Guerlain: η εμβληματική συλλογή Aqua Allegoria (που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1999 και έχει στο DNA της την αγάπη για τη Φύση) ανανεώνεται, γίνεται βιώσιμη, με τις συνθέσεις των αγαπημένων αρωμάτων να αλλάζουν σταδιακά ώστε να περιέχουν 90-95% συστατικά φυσικής προέλευσης! 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Guerlain (@guerlain)

Μάλιστα, για πρώτη φορά χρησιμοποιείται αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα) από παντζάρια οργανικής καλλιέργειας, που καλλιεργούνται στην περιοχή Chartres της Γαλλίας με eco-friendly μεθόδους. «Εμπνευσμένη από τους κήπους του κόσμου, η συλλογή Aqua Allegoria αναγεννάται ως σύμβολο της δέσμευσης του Guerlain να προστατεύει τη φύση και την βιοποικιλότητα μέσα από το άρωμα», εξηγεί ο οίκος για αυτή την τόσο σημαντική στροφή που κάνει, ξεκινώντας από την iconic “οικογένεια” των Aqua Allegoria. Πλέον, όλοι οι προμηθευτές του Guerlain ελέγχονται από τον ανεξάρτητο οργανισμό Union for Ethical Bio Trade, του οποίου ο οίκος είναι μέλος από τον Ιούνιο του 2021, καθώς επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι το 100% των 40 βασικών πρώτων υλών που χρησιμοποιεί προέρχονται από βιώσιμες εφοδιαστικές αλυσίδες. 

Ακόμα και το θρυλικό Bee Bottle, το signature μπουκάλι του οίκου για πάνω από 170 χρόνια, ανασχεδιάστηκε ώστε να γίνει refillable και από 15% ανακυκλωμένο γυαλί, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 60% και τη χρήση πλαστικού κατά 44%. 

NEROLIA VETIVER

via Instagram/guerlain

Αυτό το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Guerlain δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει με ένα ολοκαίνουριο άρωμα Aqua Allegoria: τo Nerolia Vetiver είναι μια δημιουργία του in-house Master Perfumer, Thierry Wasser και της Delphine Jerk, με πάνω από 95% συστατικά φυσικής προέλευσης. Εμπνευσμένο από το ηλιόλουστο νησί Ischia της Ιταλίας, το Nerolia Vetiver στροβιλίζεται γύρω από το neroli της Καλαβρίας και φλερτάρει με petitgrain, βασιλικό, ακόρντο σύκου και βετιβέρ στη βάση. 

Για να γιορτάσει όλα αυτά τα συναρπαστικά νέα του, ο οίκος Guerlain συνεργάστηκε με τον υπερταλαντούχο φωτογράφο/ακτιβιστή/ συγγραφέα Arthus Bertrand και μαζί δημιούργησαν την υπέροχη καμπάνια “The World Is Our Garden”, έναν ύμνο στο μεγαλείο της Φύσης. Η καμπάνια υιοθετεί μια «slow flower» προσέγγιση, όπως εξηγεί ο Guerlain, και παρουσιάζει εποχικά λουλούδια που καλλιεργούνται στην Γαλλία, με έναν τρόπο που σέβεται τους βιορυθμούς της φύσης. Αποτελεί μέρος του ευρύτερου project «Sustainable Board» του οίκου, που αφορά στις ενέργειές του για την υποστήριξη της βιωσιμότητας και της βιοποικιλότητας, και το οποίο απαρτίζεται από μια επιτροπή 13 experts της βιώσιμης ανάπτυξης με Επίτιμο Πρόεδρο τον Bertrand. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Guerlain (@guerlain)


Σε αφήνουμε να ταξιδέψεις μέσα από τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του Arthus Bertrand και να αφεθείς στην μαγική αύρα του οίκου Guerlain – σύντομα θα επανέλθουμε με όλα τα info για το νέο, ακτινοβόλο Aqua Allegoria που θα έρθει και στην Ελλάδα. 

via Instagram/guerlain

 

via Instagram/guerlain

via Instagram/guerlain

via Instagram/guerlain

 

Σου αρέσουν τα αρώματα;

Τι κάνει ένα άρωμα «clean»;

Πώς θα διαρκεί το άρωμα; Το βασικό λάθος που κάνεις (το κάνουμε κι εμείς!)