Η Στέλλα Πλιάκη περνούσε τα καλοκαίρια της στη Χαλκιδική, μέσα στη φύση. Σαν παιδί, αγαπούσε να μαζεύει πέταλα λουλουδιών και φύλλα δέντρων για να φτιάξει αρώματα και ανθόνερα μαζί με την προγιαγιά της. Οι «ευωδιαστές» αναμνήσεις της μετουσιώθηκαν στην Apeiranthos natural skincare με προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης που αιχμαλωτίζουν τις ευλογίες της φύσης.

Λίγα λόγια για εκείνη: «Είμαι η Στέλλα Πλιάκη, μεγάλωσα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Οι σπουδές μου είναι στον τομέα της μετάφρασης και δεν είχα καμία σχέση με το χώρο των καλλυντικών επαγγελματικά μέχρι το 2017, όταν και αποφάσισα να το δω πιο ζεστά».

Το brand Apeiranthos natural skincare: «Η Apeiranthos natural skincare ήρθε πολύ φυσικά, μέσα από την ανάγκη μου να δημιουργήσω ασφαλή προϊόντα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αλλά και λόγω της αγάπης μου για τη φροντίδα της επιδερμίδας. Υπήρχε βέβαια και μια οικογενειακή ενασχόληση από την πλευρά των γιαγιάδων μου, πολύ πρώιμη όμως. Το όνομα είναι ένας φόρος τιμής στο αγαπημένο μου χωριό της Νάξου. Πιστεύω στην αλήθεια και τη διαφάνεια της βιομηχανίας παραγωγής καλλυντικών. Η φροντίδα της επιδερμίδας είναι για όλους. Με όσο το δυνατόν λιγότερους ρύπους, σε μικρές παρτίδες και φυσικά cruelty free. Νιώθω ότι κάνω κάτι που έχει σκοπό κι αυτό ακριβώς ήθελα να δώσω στον κόσμο, με έναν πιο απλό τρόπο. Ήμασταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε τις μάσκες σε σκόνη συνοδευόμενες από ένα κεραμικό μπολ υψηλής ποιότητας. Έτσι ο κόσμος έρχεται σε επαφή με τις ανάγκες της επιδερμίδας του, μαθαίνει να την ακούει και προσαρμόζει κάθε φορά τη μάσκα, αναμειγνύοντας την με εγχύματα βοτάνων, μέλι, γιαούρτι κ.λπ.».

Πώς ξεκινά και πώς τελειώνει μία τυπική ημέρας της: «Μια τυπική μέρα ξεκινά στις 7:00 που ετοιμάζω τον μικρό μου για το σχολείο και μετά κατά τις 8:30 είμαι είτε στο γραφείο είτε στη μονάδα παραγωγής. Γύρω στις 19:00 έχω επιστρέψει σπίτι και κατά τις 22:00, αφού έχω τελειώσει με τις δικές μου ρουτίνες, κάνω πράγματα που με ευχαριστούν».

Οι σημαντικότερες δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος που δημιουργεί το δικό του brand στην Ελλάδα: «Θα το πω πολύ απλά, οι δυσκολίες και οι προκλήσεις είναι αμέτρητες. Από τη γραφειοκρατία μέχρι να βρεις τους συνεργάτες που ταιριάζουν στο brand σου. Θέλει πολλή υπομονή, αλλά τα αποτελέσματα σε ανταμείβουν και με το παραπάνω. Επίσης, και οι αποτυχίες σου δίνουν μαθήματα».

Η αγαπημένη της ιεροτελεστία αυτοφροντίδας: «Πάντα το βράδυ κάνω διπλό καθαρισμό με το Cleansing oil και το συνδυάζω με μασάζ. Προσπαθώ να μη σκέφτομαι εκείνη την ώρα και έτσι προετοιμάζομαι για έναν πιο ποιοτικό ύπνο.

Τα προϊόντα που ξεχωρίζει: «Τα αγαπημένα μου προϊόντα είναι το Cleansing oil, το Body oil, το Lip conditioner και αυτό που θα έρθει σε λίγο καιρό».

Ένα πολύτιμο μάθημα της πανδημίας: «Η πανδημία μου έμαθε να παίρνω το χρόνο μου και ότι δε χρειάζεται και δεν πρέπει να είμαι συνεχώς σε εγρήγορση».

Η συνήθεια που δίνει ποιότητα στην καθημερινότητά της: «Το περπάτημα και το να μην είμαι συνεχώς αυστηρή με τον εαυτό μου σε ό,τι κάνω».

Η μικρή, ενσυνείδητη πράξη φροντίδας που κάνει καθημερινά για το περιβάλλον: «Έχουμε καταργήσει οικογενειακώς τη χρήση πλαστικού μιας χρήσης».

Αυτό το κάτι που την κάνει να ανυπομονεί: «Ανυπομονώ για το καλοκαίρι και όσα θα φέρει!».

Τι σημαίνει για εκείνη “Love Yourself”: «Love yourself σημαίνει να σου δίνεις χρόνο, να ακούς τις ανάγκες σου και να λες όχι. Είναι πολύ απελευθερωτικό».

Ανακάλυψε περισσότερα για την Apeiranthos natural skincare εδώ.

Η σειρά αφηγημάτων Love Women δημιουργήθηκε για να γιορτάσει το φωτεινό σύμπαν των γυναικών που θαυμάζουμε και ενστερνίζονται όλες εκείνες τις αξίες του Love Yourself που αποπνέουν ισορροπία, έμπνευση, αποδοχή και αγάπη για τον εαυτό μας.