Όσον αφορά στο σεξ, οι πληροφορίες που λαμβάνουμε δεν παύουν ποτέ να είναι ενδιαφέρουσες. Όσο υποκειμενικό, όμως, κι αν είναι το σεξ υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία που απολαμβάνουν οι περισσότεροι. Ένα τέτοιο στοιχείο φαίνεται να είναι και μία στάση στο σεξ που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Σύμφωνα με τα Google Trends η στάση του σεξ που έχει τις περισσότερες αναζητήσεις είναι η «στάση πρέτζελ» (pretzel) και, ακριβώς όπως και το δημοφιλές κουλούρι, μπορεί να σου προσφέρει την απόλυτη ικανοποίηση. Σε αυτή τη στάση το άτομο που είναι από κάτω ξαπλώνει στο πλάι, ενώ το άτομο που είναι από πάνω γονατίζει, ανεβαίνει πάνω από το κάτω πόδι του ατόμου που είναι ξαπλωμένο, κρατάει το άλλο πόδι πάνω και διεισδύει. Είναι πολύ πιθανό να έχεις δοκιμάσει τη στάση, ωστόσο να μην γνώριζες ότι έχει και όνομα.

Η στάση μπορεί να ενέχει περισσότερο συναίσθημα, αλλά μπορεί να γίνει και πιο «απρόσωπη». Όλα εξαρτώνται από την ταχύτητα που έχετε και που αγγίζετε ο ένας τον άλλον.

Γιατί αξίζει να δοκιμάσεις τη στάση πρέτζελ

Η στάση πρέτζελ είναι εξαιρετική αν απολαμβάνεις το ιεραποστολικό, αλλά θέλεις να δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό. Επιπλέον, μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλεις να ενισχύσεις την οικειότητα, επειδή σου επιτρέπει να διατηρείς οπτική επαφή με τ@ σύντροφό σου. Ταυτόχρονα, είναι μια καλή θέση για βαθιά διείσδυση, επειδή το άτομο που βρίσκεται από πάνω μπορεί, ανάλογα με το πώς θα κρατήσει το πόδι τ@ συντρόφου, να εισχωρήσει πραγματικά βαθύτερα.

Είναι, επίσης, μια πολύ καλή στάση για πιο κοντές γυναίκες που έχουν ψηλότερο/η σύντροφο, αφού ορισμένες στάσεις μπορεί να αποδειχθούν δύσκολες όταν έχετε μεγάλη διαφορά ύψους.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της στάσης είναι ότι τα χέρια σας είναι ελεύθερα! Μπορείς εύκολα να αγγίξεις το στήθος τ@ συντρόφου σου ή να διεγείρεις με το χέρι σου την κλειτορίδα σου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, επίσης, με ευκολία κάποιο ερωτικό παιχνίδι ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο σας ευχαριστεί.

Υπάρχει λόγος να μην προτιμήσεις τη συγκεκριμένη στάση;

Ίσως να θέλει να αποφύγεις αυτή τη στάση στο σεξ αν δεν απολαμβάνεις τη βαθιά διείσδυση ή αν πονάς οπουδήποτε κατά τη διάρκεια της. Για παράδειγμα, αν υποφέρεις από έναν πόνο στον γοφό ή στη μέση ίσως η στάση πρέτζελ να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Επίσης, αυτή η στάση είναι καλύτερη και πιο απολαυστική, όταν έχουν προηγηθεί και άλλες στάσεις.

Να θυμάσαι

Αν σκέφτεσαι να δοκιμάσεις τη στάση πρέτζελ δοκίμαστε και τις δύο πλευρές, καθώς μπορεί να βιώσεις πιο έντονη ευχαρίστηση από τη μια πλευρά σε σχέση με την άλλη. Το άτομο που ξαπλώνει στο πλάι μπορεί, επίσης, να προσαρμόσει τη στάση για να βρει που ακριβώς νιώθει πιο άνετα. Για να προσθέσεις περισσότερη ποικιλία, μπορείς να δοκιμάσεις τη στάση σε διαφορετικά έπιπλα, όπως ο καναπές ή το τραπέζι.