Η FairLife L.C.C. -ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται με τον Καρκίνο του Πνεύμονα- έλαβε έγκριση από το υπουργείο παιδείας και προκηρύσσει τον Πρώτο Πανελλήνιο Μαθητικό και Νεανικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής και αφίσας FairLife L.C.C.» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2021-2022 με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για τις συνέπειες του καπνίσματος και του ατμίσματος με τίτλο «Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα».
Ο διαγωνισμός είναι ένα κάλεσμα για να γίνει η πρώτη γενιά που θα εξαφανίσει το κάπνισμα, η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς προϊόντα καπνού, χωρίς τσιγάρο, χωρίς ηλεκτρονικό τσιγάρο. Οι μαθητές συμμετέχοντας στο διαγωνισμό και προβάλλοντας τις πρωτότυπες ιδέες τους, παίρνουν θέση απέναντι σε ένα σοβαρό πρόβλημα, αποφασίζουν, εκφράζονται, γίνονται ενεργοί πολίτες.

Oι μαθητές στην ιστοσελίδα https://fairlifelcc.com/ θα βρουν ενημερωτικό υλικό αλλά και άλλες νεανικές εκστρατείες, για να εμπνευστούν για τα έργα τους. Ο μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα «FairLife L.C.C.-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» στη μνήμη του Simon Bell στον μόλις ένα χρόνο λειτουργίας του έχει αναλάβει δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πρόληψη και πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους νέους.

_ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ FAIRLIFE

Οι δράσεις του FairLife

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του τσιγάρου» στις 31.05.2021, υλοποίησε την πρώτη νεανική αντικαπνιστική εκστρατεία με τίτλο «14 λεπτά ζωής». Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τους νέους εθελοντές μας για ένα ανοικτό κάλεσμα να μιλήσουν οι νέοι ανοικτά για το κάπνισμα και το άτμισμα.
Με εκκίνηση το μήνυμα της FairLife L.C.C. “H ζωή να κόβει την ανάσα και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα» και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσεων για την Κλιματική Αλλαγή» αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας του Πνεύμονα -25.09.2021, παρουσιάστηκε στην Πάτρα η δεύτερη καμπάνια των νέων εθελοντών και φίλων μας με τίτλο «Μέσα από τα μάτια των παιδιών – Για έναν κόσμο χωρίς καπνό, χωρίς τσιγάρο». Στόχος να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες τους για τις συνέπειες του τσιγάρου στο περιβάλλον, τον κοινό μας πνεύμονα, αλλά και στο αναπνευστικό μας σύστημα και την υγεία μας.
«Η παιδική ζωγραφική με την απλότητα και τη σαφήνειά της αναδεικνύει τη «μυστική συνάντηση» του παιδιού με την πραγματικότητα αλλά και τη φαντασία του, και μας καλεί να δούμε τη ζωή και το μέλλον μας με άλλα μάτια», ανέφερε η πρόεδρος της FairLife L.C.C. κα. Κορίνα Πατέλη Bell. «Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τον νεότερο Brand Ambassador Oρέστη Φώτη Μικελάκη, είναι η αφετηρία για μια σειρά από δράσεις και συνεργασίες με σχολεία στη βάση των θεματικών αξόνων – μηνυμάτων που προωθούμε».

«Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα»

Στο πλαίσιο αυτό η FairLife L.C.C. διοργανώνει τον πρώτο μαθητικό πανελλήνιο διαγωνισμό με τίτλο «Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα». Σημειώνεται ότι δεν θα προκύψουν έσοδα για τον φορέα που προκηρύσσει τον διαγωνισμό ή για άλλον από τα υποβληθέντα έργα των μαθητών/τριών ή μόνο τα διακριθέντα. Η προκήρυξη είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της FairLife L.C.C και σε όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας στην επικράτεια.

Διάρκεια διεξαγωγής διαγωνισμού από 10.10 .2021 – 10.02.2022
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 25.05.2022.
Παρουσίαση έργων στο κοινό στις 31.05.2022 Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.