Το ξέρεις ότι μόνο τρία είδη στον κόσμο μπορούν να φιληθούν; Οι χιμπαντζήδες, οι μπονόμπο και οι άνθρωποι, οι οποίοι όσο περνάνε και τα χρόνια φαίνεται να το ξεχνάνε. Αν βρίσκεσαι σε μια μακροχρόνια σχέση γνωρίζεις καλά πως τα περισσότερα φιλιά που ανταλλάζετε είναι βιαστικά. Ετοιμάζεται ένας από τους δύο να φύγει από το σπίτι και δίνει ένα φιλί βιαστικά το οποίο δεν διαρκεί πάνω από δύο δευτερόλεπτα. Τουλάχιστον ξέρεις ότι δεν είστε οι μόνοι, καθώς σύμφωνα με έρευνες, ένα στα πέντε παντρεμένα ζευγάρια φιλιούνται λιγότερο από μια φορά τον μήνα και 40% αυτών φιλιούνται για λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Τα καλά νέα είναι ότι αν έχεις να διαθέσεις λίγο παραπάνω χρόνο σε αυτή την όμορφη συνήθεια, τα φιλιά που δίνεις με τ@ σύντροφο σου, μπορεί και να βελτιώσουν τη σχέση σας.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο, Dr. John Gottman, αν αφιερώσετε έξι δευτερόλεπτα στο φιλί με τ@ σύντροφο σου, μπορείτε να αναπτύξετε τη σχέση σας, ενώ παράλληλα αποτελεί και μια άσκηση mindfulness.

Τι είναι το φιλί των 6 δευτερολέπτων;

Είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του, ένα φιλί που διαρκεί έξι δευτερόλεπτα, με σκοπό να έρθεις σε μεγαλύτερη επαφή με τ@ σύντροφό σου, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε βαθιές κουβέντες που μπορεί να σας βαρύνουν. Όσο πιο συχνά το εξασκείτε στη σχέση σας, μπορεί να γίνει και μια τελετουργία που θα σας ωφελήσει. Ο λόγος που ο Dr. John Gottman προτείνει τα έξι δευτερόλεπτα είναι διότι είναι αρκετός χρόνος για να δημιουργήσει μια στιγμή σύνδεσης και να αποβάλει τη φασαρία από το κεφάλι σου, ενώ παράλληλα δίνεις όλη σου την προσοχή στ@ σύντροφο σου. Και το καλύτερο είναι ότι αποτελεί μια κίνηση που μπορεί να γίνεται καθημερινά χωρίς να απαιτεί μεγάλο χρόνο από τη μέρα σου.

Τα οφέλη είναι τα εξής:

  • Δημιουργεί μια τελετουργία σύνδεσης
  • Αυξάνει τη σωματική επαφή
  • Ενισχύει την τρυφερότητα και τον θαυμασμό
  • Χτίζει εκτίμηση ανάμεσα σας
  • Αυξάνει την ωκυτοκίνη – την ορμόνη της αγάπης
  • Μπορεί να οδηγήσει σε σεξ

Μάλιστα εξασκώντας το φιλί των έξι δευτερολέπτων μπορεί η γυναίκα να βιώσει καλύτερους οργασμούς.

Αν ακόμα δεν έχεις πειστεί για το πόσο καλό θα σου κάνει το φιλί των έξι δευτερολέπτων, αρκεί να φέρουμε τα μεγάλα μέσα… το TikTok, το οποίο υποστηρίζει ότι πρέπει να το εντάξεις στη ζωή σου για να καταφέρεις να λύσεις κάθε μικρό-τσακωμό με το ταίρι σου, αλλά ακόμα και να σώσεις τη σχέση σας.

Αν ψάχνεις, λοιπόν, έναν όμορφο και τρυφερό τρόπο να αυξήσεις την ερωτική επιθυμία μέσα στη σχέση σου, να βελτιώσεις την επικοινωνία σας αλλά και την δική σου ψυχική υγεία, την επόμενη φορά που θα φιλήσεις τ@ σύντροφο σου, μην τ@ αφήσεις μέχρι να σε διακόψει το… χρονόμετρο. Όχι εντάξει, μην βάλεις χρονόμετρο.