Ένα άτομο που γεννιέται σε μια συγκεκριμένη ώρα, ημέρα, μήνα, έτος και σε ένα συγκεκριμένο μέρος αποκτά ένα συγκεκριμένο αποτύπωμα για το ταξίδι του στη ζωή. Η στιγμή της πρώτης ανάσας μας απορροφά όλα όσα εμπεριέχει εκείνη η στιγμή γύρω μας, από το άμεσο περιβάλλον μας μέχρι τα απέραντα του Σύμπαντος. Ο χώρος, ο χρόνος, η ύλη, το γέλιο, το κλάμα, τα συναισθήματα, όλα ξεκινούν για μας εκείνη τη στιγμή! Είμαστε πλέον μία ολοκληρωμένη οντότητα συνδεδεμένοι με όλα όσα αποτελούν το κοσμικό «σώμα».

Η αστρολογία εξετάζει τη διαδρομή που ξεκινάμε με την πρώτη μας ανάσα, μέσα από την πολυπλοκότητα και τις ανάγκες του καθενός. Οι αρχαιότερες ρίζες της βρίσκονται στη Βαβυλώνα, κάπου γύρω στο 2400 π.Χ. Στους αιώνες που ακολούθησαν, σχηματίστηκαν διαφορετικές σχολές σκέψης της αστρολογίας καθώς έφτασε στην Ελλάδα το 331 π.Χ. και στη Μέση Ανατολή τον 5ο αιώνα μ.Χ.

Τι είναι, όμως, η αστρολογία;

Η αστρολογία βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες, αλλά εμπεριέχει μέσα της όλη τη σοφία της ανθρώπινης εξέλιξης. Αποτελεί μία γλώσσα με την οποία επικοινωνούμε και εκφράζουμε μορφές, ύλη, ιδέες, σκέψεις και δράσεις. Χρησιμοποιεί τους πλανήτες ως αρχέτυπα, ερευνά το συλλογικό αποτύπωμα κάθε ζωδίου και μας βοηθά να θυμόμαστε πάντα πως είμαστε συνδεμένοι με όλα όσα μας περιβάλλουν!

Όλους αυτούς τους αιώνες όμως η αστρολογία υφίσταται μία συνεχόμενη αναγέννηση. Πλέον όλοι κατανοούμε περισσότερο την κοσμική ενότητα. Καθώς μπαίνουμε στον κόσμο, σε αυτές τις πρώτες πολύτιμες στιγμές έκθεσης στο εξωτερικό περιβάλλον μέσω των αισθήσεών μας, το σύμπαν δημιουργεί μια μόνιμη κοσμική αποτύπωση στο μυαλό και το σώμα μας συμβάλλοντας στην πορεία της ζωής μας.

Παράλληλα, με την εξέλιξή της, μας βοηθά να κατανοήσουμε τις ερωτήσεις που έχουμε κάθε φορά και οι ερωτήσεις μας πληθαίνουν όσο οι σκέψεις μας!

Η αστρολογία επικεντρώνεται στη μελέτη των αστέρων και των πλανητών, και των επιδράσεων τους στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Ο μικρόκοσμος των ανθρώπων καθρεφτίζει τον μακρόκοσμο του σύμπαντος, δηλαδή «όπως εντός, έτσι και εκτός». Αντανακλά μία αρχέγονη πορεία για την πρόγνωση του μέλλοντος και είναι μέρος της αιώνιας αναζήτησης για αυτογνωσία.

Τι είναι ο αστρολογικός χάρτης;

Ένας αστρολογικός χάρτης είναι ο χάρτης της θέλησης του ατόμου στο ταξίδι της ζωής και ένας αστρολόγος είναι ένα άτομο που ξέρει πώς να τον διαβάσει. Επομένως, η θέληση, οι επιλογές και αυτό που αντανακλά ο αστρολογικός χάρτης έχει μεγάλη σημασία στην πορεία που δημιουργεί ο καθένας από εμάς. Έτσι, ακόμα και άνθρωποι που γεννήθηκαν την ίδια ακριβώς στιγμή, ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια ζωής. Σε κάθε περίπτωση όμως η αστρολογία έχει τη δική της θέση, αφού κατέχει την τέχνη να ερμηνεύει αυτή τη διαφορετικότητα και παράλληλα βοηθάει να καλλιεργηθούν χαρίσματα.

Ο ρόλος της αστρολογίας

Η αστρολογία αποκωδικοποιεί σύμβολα, μεταφράζει μηνύματα, αξιοποιεί ενέργειες και μεταφέρει τη γνώση. Μπορεί να συμπληρώσει οποιοδήποτε πνευματικό μονοπάτι ή να ενεργήσει ως ένα από μόνο της, απλώς επιβεβαιώνοντας τον επιδέξιο «στολισμό» και τη «διάταξη» της ζωής μας, κάθε μονοπατιού που βαδίζουμε, καθώς και τη μυστηριώδη συμμετοχή μας σε όλα αυτά που μας περιβάλλουν.

Θα ήταν ενδιαφέρουσα πρόσκληση, λοιπόν, να σκεφτούμε: Τι θα γινόταν αν και η αστρολογία μπορούσε να είναι μια πύλη για την αυτοπραγμάτωση μας και την ανακάλυψη δημιουργικών δυνατότητων;