Όταν η ζωή και το μυαλό σου είναι ένα χάος το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι και ένα σπίτι στην ίδια κατάσταση. Μία από τις καλύτερες ιδέες εκείνες τις δύσκολες ημέρες είναι να αφιερώσεις 5 λεπτά, για να συμμαζέψεις 5 σημεία του σπιτιού και όχι μόνο! Αυτό το γρήγορο συμμάζεμα όχι μόνο θα σου προσφέρει ένα αίσθημα ολοκλήρωσης, αλλά είναι και απίστευτα ικανοποιητικό όταν βλέπεις το οργανωμένο τελικό αποτέλεσμα.

Γρήγορο συμμάζεμα της τσάντας σου

Φαντάζομαι δεν είναι μόνο η δική μου τσάντα γεμάτη με τσαλακωμένες αποδείξεις και λαστιχάκια για τα μαλλιά. Άδειασε την τσάντα σου και ξεκίνησε να ξεκαθαρίζεις και να πετάς τα αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι, όπως αποδείξεις-χαρτάκια, τελειωμένα κουτάκια από τσίχλες, ξεχασμένα ταμπόν κ.ο.κ (ας ελπίσουμε ότι θα βρεις και ξεχασμένα χαρτονομίσματα). Αφού ξεκαθαρίσεις τα πράγματα που θέλεις και εκείνα που θα πετάξεις οργάνωσέ τα μέσα στην τσάντα σου τοποθετώντας μια πολυλειτουργική θήκη (θα βρεις σε πολλά καταστήματα). Για παράδειγμα μια θήκη μπορεί να είναι μόνο για τα καλλυντικά σου, ενώ και μια άλλη για προϊόντα περιόδου. Ο μελλοντικός σου εαυτός θα σε ευγνωμονεί τη στιγμή που θα ψάχνει πανικόβλητος κάτι στην τσάντα.

Το αμάξι σου

Άλλο ένα μέρος που μπορεί να γίνει ακατάστατο πολύ εύκολα, αλλά ευτυχώς συμμαζεύεται το ίδιο εύκολα. Ξεκίνα με το να πετάξεις περιτυλίγματα από φαγητά, καφέδες, άδεια μπουκάλια από νερό κ.ο.κ. Μην ξεχάσεις να κοιτάξεις και κάτω από τα καθίσματα! Στη συνέχεια πέρασε στο ντουλαπάκι, γιατί συχνά βάζουμε πράγματα εκεί και τα ξεχνάμε. Ιδανικά το ντουλαπάκι θα ήταν καλό να έχει μέσα μόνο τα απαραίτητα, όπως την άδεια, το ΚΤΕΟ, την κάρτα καυσαερίων κ.ο.κ. Αν έχεις μερικά λεπτά ακόμη τότε άνοιξε και το πορτμπαγκάζ που ίσως έχει… μεταμορφωθεί σε μια μικρή ντουλάπα! Φυσικά, μπορείς να αφήσεις μέσα μερικά πράγματα που θα σου φανούν χρήσιμα, όπως μερικές επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για τα ψώνια (εγώ φροντίζω να έχω πάντα ένα μαγιό και μια πετσέτα, γιατί ένα μπάνιο στη θάλασσα δεν είναι ποτέ κακή ιδέα).

Το ντουλάπι της κουζίνας

Τα ντουλάπια της κουζίνας συχνά είναι μέρη που ξεχνάμε να ξεκαθαρίσουμε κι έτσι δημιουργείται ένα χάος. Ξεκίνα με ένα γρήγορο συμμάζεμα, ξεκαθαρίζοντας τα μπαχαρικά, πέταξε τα ληγμένα και άδειασε τα μισοτελειωμένα φακελάκια στα αντίστοιχα βαζάκια μπαχαρικών. Στη συνέχεια ξεκαθάρισε τρόφιμα όπως μακαρόνια, ρύζια, κονσέρβες – για άλλη μια φορά πρέπει να πετάξεις τα ληγμένα και όσα είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους τοποθέτησεέ τα μπροστά μπροστά για να τα χρησιμοποιήσεις άμεσα.

Το ψυγείο σου

Το ψυγείο είναι από τα μέρη που είναι καλό να ξεκαθαρίζεις πολύ συχνά, καθώς κανείς δεν θέλει να φάει κάτι χαλασμένο. Ξεκίνησε τσεκάροντας την ποιότητα των φρούτων και των λαχανικών και πέταξε τα μουχλιασμένα πριν χαλάσουν και τα υπόλοιπα τρόφιμα. Στη συνέχεια προχώρα στα ταπεράκια. Αν δεν μπορείς να θυμηθείς πότε έφτιαξες αυτά τα φαγητά, τότε είναι η στιγμή να τα ξεφορτωθείς. Άσε για το τέλος την πόρτα και πέτα όσα έχεις εκεί καιρό και δεν χρησιμοποιείς, όπως για παράδειγμα τις δύο μισοτελειωμένες μουστάρδες.

Το συρτάρι του γραφείου ή του κομοδίνου

Πολλές φορές τα συρτάρια, επειδή δεν είναι ορατά, καταλήγουν να γίνονται ένας μίνι κάδος αχρήστων. Ξεκίνησε με το να συγκεντρώσεις στιλό, μολύβια και συνδετήρες που έχουν μείνει μόνα τους στο συρτάρι. Πέταξε χαρτάκια, κάρτες και τα αφυδατωμένα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Στη συνέχεια τοποθέτησε τα αντικείμενα όλα στη σωστή τους θέση.