Το σκόρδο αποτελεί αγαπημένο συστατικό μαγειρικής για πολλούς. Δίνει βαθιά γεύση στα πιάτα μας και μια χαρακτηριστική μυρωδιά. Εκτός από νοστιμάδα, το σκόρδο προσφέρει και ένα πλήθος από οφέλη για την υγεία, αφού ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τα υψηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Όμως το αγαπημένο μας λαχανικό έχει και μια ακόμα ιδιότητα για την οποία ίσως να μην έχεις ακούσει, και έχει να κάνει με την καθαριότητα της τουαλέτας. Μα σκόρδο στην τουαλέτα; Κι όμως…

Πώς λειτουργεί το σκόρδο στην τουαλέτα;

Πριν κοιμηθείς πέταξε μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας μια σκελίδα σκόρδο και άφησέ την. Το επόμενο πρωί απλά πάτα το καζανάκι. Καθώς κοιμάσαι, το σκόρδο απελευθερώνει το φυσικό του άρωμα, το οποίο προέρχεται από το συστατικό της που ονομάζεται αλλικίνη, γνωστή για τις αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές της ιδιότητες. Αυτές οι ενώσεις λειτουργούν για την εξουδετέρωση των οσμών, αφήνοντας το μπάνιο να μυρίζει φρεσκάδα το πρωί.

Το σκόρδο όχι μόνο καλύπτει τις δυσάρεστες μυρωδιές, αλλά συμβάλλει επίσης σε ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον στο μπάνιο συνολικά. Επιπλέον, η χρήση του σκόρδου ως αποσμητικό είναι μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση για τα αποσμητικά χώρου που βασίζονται σε χημικές ουσίες, προσφέροντας ένα πιο υγιεινό περιβάλλον για όλους μέσα στο σπίτι.

Αν στην τουαλέτα σου αντιμετωπίζεις πρόβλημα και με τους κίτρινες λεκέδες, τότε η λύση είναι το τσάι σκόρδου. Ξεφλούδισε και λιώσε ή ψιλοκόψε μερικές σκελίδες σκόρδου, βύθισε τες σε ζεστό νερό για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ρίξε το τσάι σκόρδου στη λεκάνη της τουαλέτας, φροντίζοντας να καλύψει τους λεκέδες. Οι θειούχες ενώσεις του σκόρδου, γνωστές για τις αντιβακτηριδιακές και καθαριστικές τους ικανότητες, θα κάνουν τα «μαγικά» τους, διασπώντας και απομακρύνοντας τους λεκέδες χωρίς την ανάγκη σκληρών χημικών ή τριψίματος της λεκάνης.