Πόσο συχνά κλείνεις ραντεβού για μασάζ; Όχι τόσο συχνά όσο θα ήθελες. Κι όμως, το μασάζ δεν αποτελεί απλά ένα είδος απόλαυσης, που θα την προσφέρεις στον εαυτό σου όταν έχεις περίσσευμα χρόνου, κάτι βέβαια, που σπανίως σου συμβαίνει, αλλά… πρέπει να το δεις όπως ακριβώς προστάζουν οι ειδικοί, δηλαδή ως μία μέθοδο ευεξίας που θα πρέπει να ενσωματώσεις στη μηνιαία -αν όχι στην εβδομαδιαία- ρουτίνα σου.

Παρακάτω θα διαβάσεις τη λίστα που αποκαλύπτουν οι ειδικοί με τα οφέλη που προσφέρει το μασάζ στην υγεία μας. Κι αφού διαβάσεις, είμαστε σίγουροι πως το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να κλείσεις άμεσα το επόμενο ραντεβού σου!

1. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη είναι η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Το σουηδικό μασάζ, ένα από τα πιο δημοφιλή, έχει σχεδιαστεί για να χαλαρώνει τους μυς, να αυξάνει τη ροή του οξυγόνου στο αίμα και να απελευθερώνει τοξίνες. Η βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος μετά από ένα μασάζ μπορεί να ανακουφίσει τον πονοκέφαλο που σχετίζεται με κάποιο είδος αλλεργίας και να κάνει το δέρμα μας να φαίνεται πιο λαμπερό και νεανικό, μας λέει η Ivy Conrad, θεραπεύτρια μασάζ στη Μινεσότα.

2. Ενισχύει τη διάθεση

Το μασάζ είναι ευεργετικό όχι μόνο για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, αλλά και για την ψυχολογική μας κατάσταση και τη γενικότερη αντίληψη που έχουμε για τη ζωή. Οι τακτικές συνεδρίες που αποτελούν μέρος της θεραπείας ευεξίας ενός ατόμου, συμβάλλουν ώστε να αγχωνόμαστε λιγότερο, να κοιμόμαστε καλύτερα και να ζούμε πιο ποιοτικά.

Γιατί να κάνω μασάζ
Toa Heftiba/ Unsplash

3. Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

Έρευνες δείχνουν ότι το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και την ανεπάρκεια του ύπνου. Υπάρχουν διάφορα είδη ειδικά για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, τα οποία προωθούν την ηρεμία, την ευεξία και τη χαλάρωση που απαιτούνται για έναν ξεκούραστο νυχτερινό ύπνο. Πρόκειται για έναν συνδυασμό μασάζ του τριχωτού της κεφαλής, απαλού σουηδικού μασάζ και ρεφλεξολογίας. Ακούγεται τέλειο!

4. Βοηθά στη θεραπεία παθήσεων

Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση μιας σειράς ιατρικών παθήσεων. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις τακτικές θεραπείες μασάζ για να επωφεληθούν ως προς τη θεραπεία παθήσεων όπως χρόνιες ημικρανίες, ιγμορίτιδα και διάφορες αυτοάνοσες διαταραχές.

5. Βελτιώνει τη στάση του σώματος

Πολλοί άνθρωποι εργάζονται μπροστά σε έναν υπολογιστή πολλές ώρες την ημέρα και συμπτωματικά διαμαρτύρονται για πόνους στην πλάτη, το λαιμό και τους ώμους. Αν είστε υπάλληλος γραφείου, ένα μασάζ βαθέως ιστού είναι ένας πολύ καλός τρόπος αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων. Η ανακούφιση από την ένταση θα δημιουργήσει επίσης καλύτερη συνείδηση του σώματος, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τον τρόπο που κάθεστε στο γραφείο σας, οδηγώντας σε καλύτερη στάση του σώματος συνολικά.