Θυμάσαι εκείνη την μακρινή εποχή που το καλοκαίρι περνούσες λεμόνι και χαμομήλι στα μαλλιά για φυσικές ανταύγειες; Κάπως έτσι μπορείς να τονίσεις το φυσικό χρώμα μαλλιών σου επιστρατεύοντας και άλλα φυσικά συστατικά της κουζίνας σου. 

Πλούσιο καστανό

Αν θέλεις να τονίσεις ο καστανό χρώμα των μαλλιών σου μπορείς να το κάνεις με απόλυτα φυσικό τρόπο. Αρκεί να ετοιμάσεις μια κανάτα φρεσκοκομμένο γαλλικού καφέ και να τη χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά σου μετά το λούσιμο με το σαμπουάν σας. Μην τα ξεβγάλεις και άφησέ τα να στεγνώσουν μόνα τους για λίγο. Το χρώμα τους θα γίνει πιο πλούσιο και ζωντανό από ποτέ.

Διάβασε επίσης: 6 τρόποι να αντιμετωπίσεις το σπάσιμο των μαλλιών

«Ζωντάνεψε» το φυσικό χρώμα μαλλιών σου με ανταύγειες στο χρώμα του χαλκού

Οι φυσικές χάλκινες ανταύγειες είναι εύκολη υπόθεση με λίγο τσάι. Αν έχεις ξανθά ή ανοιχτά καστανά μαλλιά ξέβγαλέ τα με μια κούπα τσάι. Με τη βοήθεια του ήλιου τα μαλλιά σου σταδιακά θα αποκτήσουν χάλκινες ανταύγειες.

Φυσικές κοκκινομάλλες

Αν τα μαλλιά σου κινούνται στις κόκκινες αποχρώσεις, μπορείς να τους προσφέρεις λίγη περισσότερη ζωντάνια με χυμό καρότου. Πέρασε τα μαλλιά σου με το χυμό και άφησέ τα για πέντε περίπου λεπτά. Στη συνέχεια λούσου κανονικά. Ο χυμός του καρότου ενισχύει τον πορτοκαλί τόνο στα μαλλιά σου και τα αφήνει λαμπερά και περιποιημένα.

Με έμφαση στο κόκκινο

Για πιο πλούσιο και έντονο κόκκινο χρώμα στα μαλλιά μπορείς επίσης να δοκιμάσεις το εκχύλισμα του παντζαριού. Κόψε ένα ωμό παντζάρι σε κομματάκια και βάλτο σε λίγο ζεστό νερό για δέκα λεπτά. Χρησιμοποίησε το κόκκινο αυτό νερό για να ξεβγάλεις τα μαλλιά σου και να τους χαρίσεις φυσικούς κόκκινους τόνους.

Πρόσθεσε στο φυσικό χρώμα μαλλιών σου ξανθιές ανταύγειες

Τα κόλπα για τις ξανθές ανταύγειες είναι κλασικά και δοκιμασμένα. Μετά το τελευταίο ξέβγαλμα πέρασε τα μαλλιά σου με χυμό λεμονιού ή με χαμομήλι. Και πάλι ο ήλιος θα κάνει τα μαγικά του και θα σου χαρίσει τις χρυσές ανταύγειες γρήγορα και απλά.

Διάβασε επίσης: Πόσο συχνά πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου;