Μπορεί το σώμα μας να γίνει το διαβατήριο για να φτιάξουμε τη διάθεσή μας και να επαναφέρουμε τη διαύγεια μας; Πώς μπορεί να ελαφρύνει από τα φορτία που το βαραίνουν; Σε αυτό το Master Talk ο Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, δάσκαλος yoga & διαλογισμού, μοιράζεται μαζί μας τους τρόπους που μπορούμε να φροντίσουμε το σώμα μας.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Χαραντινιώτη

Το πάθος και ο σκοπός του είναι να βοηθάει ανθρώπους, με το να μοιράζεται αξιόπιστους τρόπους και εργαλεία που κάνουν την ζωή μας καλύτερη.

Έχει εκπαιδευτεί σε μεθόδους και επιστημονικά πεδία που όλα μαζί συγκλίνουν σε ένα πράγμα. Στην ευεξία και την ευημερία μας. Η διαδρομή του ξεκίνησε 30 χρόνια πριν ως σπουδαστής της επιστήμης της κίνησης και της φυσικής αγωγής. Παράλληλα ήρθε σε επαφή με την φιλοσοφία και πρακτική της Yoga. Όταν βρέθηκε στις HΠΑ ως συνέχεια των σπουδών του, άδραξε την ευκαιρία να διδαχθεί και να μάθει πώς να διδάσκει Yoga, δίπλα σε αξιόλογους δασκάλους. Η μαθητεία του συνεχίστηκε στην Ινδία, στο Νεπάλ και στην Ταϊλάνδη. Κατά την παραμονή του στην Ανατολή εμπλούτισε τις γνώσεις του σπουδάζοντας Ayurveda και εμβάθυνε στον διαλογισμό, αλλά και στο mindfulness, περνώντας μεγάλο χρονικό διάστημα σε ashram και σε βουδιστικά μοναστήρια.  

Μέσα από το προσωπικό του «ταξίδι» αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης πήρε μία απόφαση. Επέλεξε σε ό,τι κάνει και προσφέρει μέσα από την δουλειά του, να ενσωματώνεται η γνώση που βοήθησε εκείνον προσωπικά και συνεχίζει να τον βοηθά καθημερινά, να αισθάνεται καλά μέσα στο σώμα και στον νου του. Να μοιράζεται όλα όσα τον βοήθησαν να έχει μία ζωή που απολαμβάνει και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα «σκαμπανεβάσματα». 

Συνεχίζοντας την “διαδρομή” του εμπλούτισε την μέθοδό του με σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές καλλιέργειας του νου και εξέλιξης του ανθρώπου, όπως είναι ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP), η Θετική Ψυχολογία, η Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) η Timeline Therapy™ η Ύπνωση. Σπουδάζοντας σε αυτά τα πεδία συνειδητοποίησε ότι ο συνδυασμός της φιλοσοφίας της yoga, του Mindfulness και της Ayurveda με την δυτική ψυχολογία, δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα επίλυσης ανισορροπιών στο σώμα και στην ψυχολογία, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους τομείς της ζωής.  

Έτσι γεννήθηκε μία ολοκληρωμένη προσέγγιση και μέθοδος την οποία κάνει πρακτική και οδηγεί σε βαθιά εξερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στο νου και στο σώμα, με στόχο την καλλιέργεια μίας ισορροπημένης ζωής. Μέχρι και σήμερα αυτές οι συνεδρίες έχουν βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να πετύχουν στόχους που είναι σημαντικούς για τους ίδιους. Επαγγελματικούς, προσωπικούς ή διατροφικούς στόχους. Σε κάθε περίπτωση γίνεται αλλαγή νοοτροπίας και συνηθειών. Αυτό είναι που φέρνει την επιτυχία. “Οι κατάλληλες αλλαγές σε επίπεδο καθημερινότητας οδηγούν σε αφύπνιση, και αναδύουν στην επιφάνεια την καλύτερη εκδοχή του εαυτού και της ζωής μας“, αναφέρει ο ίδιος.

Παράλληλα συνεχίζει να διδάσκει yoga, διαλογισμό και mindfulness διότι από αυτή την βάση πηγάζουν όλα τα παραπάνω. Προσφέρει επίσης πιο εξειδικευμένα προγράμματα Business Training και σεμινάρια NLP, Επικοινωνιακής Δεξιότητας & Επίτευξης Στόχων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. H έδρα και το γραφείο του είναι στην Αθήνα αλλά μπορείτε να τον βρείτε παντού καθώς προσφέρει τις υπηρεσίες του τόσο διά ζώσης όσο και online. 

Θέλοντας πάντα να βοηθάει, μοιράζεται εργαλεία, ιδέες και έμπνευση γράφοντας άρθρα στο blog του, γυρίζοντας βίντεο για το κανάλι του στο YouTube και ηχογραφώντας podcasts

Αυτό είναι που γεμίζει με νόημα την δική του ζωή. Όπως λέει και το moto του: Live a meaningful life.