Κάθε ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία έχει σημείο αφετηρίας το πλοίο και ξεκινά με εκείνο τον χαρακτηριστικό ήχο του απόπλου που σηματοδοτεί την έναρξη των διακοπών. Πόσο μάλλον όταν σου δίνεται η ευκαιρία εκείνη τη στιγμή να βρίσκεσαι στη γέφυρα και να παρακολουθείς τον άριστο συντονισμό της ομάδας. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στο Ηράκλειο Κρήτης με το Festos Palace της ελληνικής εταιρείας MINOAN LINES.

Μια ταξιδιωτική εμπειρία που, καταρχάς, με έκανε να αναθεωρήσω για τα πολύωρα ταξίδια (τα βαριόμουν και τα απέφευγα!) και έπειτα να ανακαλύψω έναν διαφορετικό κόσμο εν πλω. Από τις υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και το άκρως εξυπηρετικό προσωπικό μέχρι τις πολυτελείς καμπίνες, τα άνετα μπαρ και τις πεντανόστιμες επιλογές του εστιατορίου, οι μινωικές γραμμές εξασφαλίζουν μια ταξιδιωτική εμπειρία αντάξια ενός πολυδιάστατου προορισμού.

@loveyourself_gr

Κάθε ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία έχει σημείο αφετηρίας το πλοίο και ξεκινά με εκείνο τον χαρακτηριστικό ήχο του απόπλου που σηματοδοτεί την έναρξη των διακοπών. Πόσο μάλλον όταν σου δίνεται η ευκαιρία εκείνη τη στιγμή να βρίσκεσαι στη γέφυρα και να παρακολουθείς τον άριστο συντονισμό της ομάδας. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μας στο Ηράκλειο Κρήτης με το Festos Palace της ελληνικής εταιρείας @Minoan Lines. Από τις υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και το άκρως εξυπηρετικό προσωπικό μέχρι τις πολυτελείς καμπίνες, τα άνετα μπαρ και τις πεντανόστιμες επιλογές του εστιατορίου, οι μινωικές γραμμές εξασφαλίζουν μια ταξιδιωτική εμπειρία αντάξια ενός πολυδιάστατου προορισμού. #loveyourselfgr #minoanlines #crete #heraklioncrete #greekislands #cretegreece #cretelover

♬ Natural Emotions – Muspace Lofi

Και πριν το καταλάβεις, ιδίως εάν είσαι πρωινός τύπος, γοητεύεσαι από τα χρώματα της ανατολής με φόντο το ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου. Η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για εξορμήσεις στο υπόλοιπο νησί και συνδυάζει το σύγχρονο με το νησιώτικο ύφος, χωρίς να σε αφήνει ποτέ να ξεχάσεις ότι η θάλασσα είναι πάντα μερικά βήματα μακριά.

Πολιτισμός

Η Κρήτη είναι αναμφίβολα ένα νησί με πλούσια πολιτισμική κληρονομιά. Μνημεία όπως το ενετικό φρούριο Κούλες, τα Τείχη, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου και η Λότζια εντυπωσιάζουν με την ομορφιά τους όσους τα επισκέπτονται, ενώ λίγο πιο έξω από την πόλη, οι ιστορίες της αρχαιότητας ζωντανεύουν στην Κνωσό, την απαρχή του μινωικού πολιτισμού, αλλά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Αν και είχα βρεθεί στην Κνωσό ως μαθήτρια λυκείου, αυτή η περιήγηση αρκετά χρόνια μετά με γέμισε με δέος και αστείρευτο ενδιαφέρον. Η ματιά μου ήταν διαφορετική και το ενδιαφέρον μου ακόμα μεγαλύτερο. Μια τέτοια εξόρμηση συνδυάστηκε υπέροχα με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ επιλεκτική με τα μουσεία στις διακοπές και το τελευαίο πράγμα που επιθυμώ είναι να βρεθώ σε σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όμως αυτή η επίσκεψη ήταν μία εξαίρεση που έκανε κάθε στιγμή να μετράει. Το ίδιο συνέβη και στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, ένα μικρό «κόσμημα» στο χωριό Μυρτιά, το πατρογονικό χωριό του συγγραφέα και στοχαστή.

@loveyourself_gr

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο χωριό Μυρτιά του Ηρακλείου Κρήτης, τιμά τον σπουδαίο άνθρωπο του πνεύματος, τον συγγραφέα, στοχαστή, φιλόσοφο, πολιτικό, ταξιδευτή Νίκο Καζαντζάκη. Αν βρεθείς στην Κρήτη, αξίζει να το επισκεφθείς. #loveyourselfgr #minoanlines #minoandestinations #minoanlinesexperience #kazantzakismuseum #cretegreece #nikoskazantzakis #museummoment #greekmuseum

♬ Zorba The Greek – Kostas Papadopoulos

Γαστρονομία

Αυθεντική κρητική κουζίνα. Τρεις λέξεις στην ίδια σειρά αρκούν για να αναπολήσεις ανάλογες γαστρονομικές εμπειρίες ή να γεμίσεις με προσμονή για την επόμενη. Όλα τα εστιατόρια που επισκεφθήκαμε ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών ουρανίσκων. Την καρδιά μου, ωστόσο, κέρδισε το εστιατόριο «Πεσκέσι». Έχοντας υιοθετήσει τη φιλοσοφία «από το αγρόκτημα στο τραπέζι», το μενού αποτελείται από προϊόντα που παράγονται με παραδοσιακές μεθόδους, αναβιώνοντας τις χαμένες γεύσεις και μία ξεχωριστή πτυχή πολιτισμικής έκφρασης της Κρήτης.

@loveyourself_gr

Peskesi Organic Farm | Επίσκεψη στο αγρόκτημα του κ. Παναγιώτη Μαγγανά. Πιστοποιημένη βιολογική φάρμα, που υιοθετεί αποκλειστικά πρακτικές βιοδυναμικής καλλιέργειας και αναγεννητικής γεωργίας. Υπέροχος τόπος, υπέροχοι άνθρωποι! #loveyourselfgr #peskesi #minoanlines #minoanlinesexperience #minoandestinations #crete

♬ Saturday Sun – Vance Joy

Για καλή μας τύχη, λοιπόν, βρεθήκαμε και στο ομώνυμο αγρόκτημα, το «σημείο μηδέν». Εκεί οι ρυθμοί επιβραδύνονται, οι τροφές είναι πραγματικές και ωριμάζουν σύμφωνα με τους χρόνους της φύσης. Ο κ. Παναγιώτης Μαγγανάς, εμπνευστής και ιδιοκτήτης του αγροκτήματος και του εστιατορίου, μας ξενάγησε και μας έδωσε μία γεύση – κυριολεκτικά και μεταφορικά – από το περίφημο «κρητικό τσιμπούσι». Με δική του προτροπή, άλλωστε, δοκίμασα και πρώτη φορά σαλιγκάρι…

Η φάρμα φέρει πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας και παράλληλα αξιοποιεί τις πρακτικές της βιοδυναμικής καλλιέργειας και της αναγεννητικής γεωργίας. Ένας υπέροχος τόπος με υπέροχους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το περίφημο «κρητικό τσιμπούσι».

Κάπως έτσι, η MINOAN LINES μ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι σε έναν ξεχωριστό προορισμό που αποτυπώθηκε μέσα μου με πολλούς τρόπους και την ευκαιρία να επιβεβαιώσω πως η άνεση, η πολυτέλεια, η ταχύτητα και η ασφάλεια βρίσκονται διαχρονικά στον πυρήνα ενός από τα ισχυρότερα brand names στον χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας.

Εις το επανιδείν!