Η ενεργητική αποκατάσταση περιλαμβάνει οποιοδήποτε είδος άσκησης χαμηλής έντασης, η οποία βοηθά τους μυς σου να αναρρώσουν και επιτρέπει στο σώμα να κάνει ένα διάλειμμα, ενώ βρίσκεται σε κίνηση. Μάλιστα, μπορείς να δοκιμάσεις παραπάνω από έναν τύπο άσκησης για ενεργητική αποκατάσταση. Παρακάτω θα μάθεις ποια 5 είδη ήπιας άσκησης μπορούν να συμβάλλουν στην αποκατάσταση του σώματός σου μετά από μία έντονη προπόνηση, χαρίζοντάς σου ταυτόχρονα επιπλέον οφέλη.

Ενεργητική αποκατάσταση: Οφέλη

  • Mείωση της συσσώρευσης του γαλακτικού οξέος στους μυς
  • Αποβολή των τοξινών
  • Διατήρηση της ευλυγισίας των μυών
  • Μείωση του πόνου από το μυικό πιάσιμο
  • Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος
  • Διευκολύνει τη διατήρηση της ρουτίνας γυμναστικής σου

Ενεργητική αποκατάσταση με γιόγκα

Ένα από τα πιο εύστοχα παραδείγματα ενεργητικής αποκατάστασης είναι η yoga, η οποία διατείνει και ενδυναμώνει τους μυς, βελτιώνοντας παράλληλα το εύρος κίνησής σου. Επιπλέον, μειώνει το πιάσιμο των μυών, οπότε σε προετοιμάζει για την επόμενη προπόνησή σου.

Ενεργητική αποκατάσταση με περπάτημα

Το περπάτημα είναι, φυσικά, ακόμα μία πολύ καλή επιλογή, για τον συγκεκριμένο σκοπό. Εκτός του ότι κινείς το σώμα σου, μπορείς να έρθεις σε επαφή με τη φύση και τον καθαρό αέρα, ενώ το απολαμβάνεις στον δικό σου ρυθμό.

Ενεργητική αποκατάσταση με Pilates

Το Pilates είναι ένα εξαιρετικό είδος άσκησης για να κάνεις συμπληρωματικά με το αγαπημένο σου σπορ ή άλλο είδος προπόνησης. Για να είσαι σίγουρ@ πως θα λειτουργήσει ως ενεργητική αποκατάσταση, προτίμησε μία ήπια πρακτική που θα διατείνει τους μυς. Δες και αυτές τις ασκήσεις Pilates για όλο το σώμα στο σπίτι.

Stretching

Το old-fashioned, το παραδοσιακό, το απαραίτητο stretching μάς βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους, βελτιώνοντας το εύρος κίνησης και την ευλυγισία. Απαραίτητο μετά από κάθε προπόνηση. Μπορείς να δοκιμάσεις και έναν 12λεπτο διαλογισμό ενώ κινείσαι.

Αναπνοές

Μία ενεργητική μορφή αναπνοών θα χαλαρώσει το νευρικό σου σύστημα και θα θέσει το σώμα σου σε κατάσταση αποθεραπείας. Ειδικά, αν δεν σου αρέσει η ενεργητική αποκατάσταση που παραπέμπει σε άσκηση, οι αναπνοές είναι ο εναλλακτικός τρόπος που αναζητάς, για να χαλαρώσεις και να βοηθήσεις το σώμα σου να επανέλθει. Δοκίμασε την εναλλασσόμενη αναπνοή για να χαλαρώσεις.

Άλλα είδη άσκησης που μπορείς να δοκιμάσεις σε ήπιο ρυθμό: Κολύμπι, tai chi, ποδηλασία, jogging.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

Ξεκινάς γυμναστική μετά από καιρό;
Ποια είναι η καλύτερη ώρα για γυμναστική;
Σύντομα προγράμματα για γυμναστική στο σπίτι