Περνάς ώρες στο γυμναστήριο να κάνεις ενδυνάμωση, ξεκίνησες και Πιλάτες με τη σκέψη ότι το σώμα σου θα είναι πολύ δυνατό και με μεγάλη δυνατότητα κινητικότητας.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι είναι δύσκολο να συνδυάζεις και τα δύο. Το TikTok έφερε στο προσκήνιο το challenge που θα σε κάνει να αναρωτηθείς αν συνδυάζεις και τα δύο μέσα από μια άσκηση που παρουσίασε πρώτος ο φυσικοθεραπευτής Dr. Dan, DPT.

Σιγουρέψου ότι δεν υπάρχουν αντικείμενα στα οποία μπορείς να χτυπήσεις στον περιβάλλοντα χώρο και ξεκίνα το τεστ.

  1. Πιάσε το ένα σου πόδι από πίσω,
  2. σήκωσε το αντίθετο χέρι στον αέρα,
  3. στη συνέχεια προσπάθησε να το ακουμπήσεις στο πάτωμα,
  4. σήκω πάλι πάνω
  5. και για το τέλος κάνε και ένα pistol squat.

@dr.dan_dpt

Are you someone with strength or mobility OR the rare both?? #fitnesschallenge #physicaltherapy #pilatesinstructor

♬ original sound – Dr. Dan, DPT

Η άσκηση αυτή τεστάρει τη μυική σου δύναμη στη μέση, τους γλουτούς, τα δικέφαλα, τις γάμπες και τον κορμό σου, την κινητικότητα σου στους γοφούς, τα γόνατα και τους ώμους σου, αλλά και την ισορροπία σου, αφού καλείσαι να σταθείς στο ένα σου πόδι.

Η δοκιμασία του Dr. Dan, έχει πάρει μεγάλη προβολή και αρκετοί χρήστες του TikTok προσπαθούν να την ολοκληρώσουν με επιτυχία – κάτι που σπάνια γίνεται. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι εξασκούν είτε τη δύναμη τους είτε την ικανότητα κινητικότητας τους, αλλά σπάνια και τα δύο.

Αν δεν μπόρεσες να σηκωθείς από την άσκηση αυτή τότε ίσως κάτι λείπει από την προπόνησή σου. Αν το πρόβλημα σου είναι η δύναμη θα χρειαστεί να αυξήσεις την προπόνηση με αντιστάσεις και με το βάρος του σώματος. Καλό θα ήταν να επιλέξεις και σύνθετες ασκήσεις, όπως είναι οι άρσεις θανάτου και οι προβολές, ώστε να δουλέψουν περισσότερες μυϊκές ομάδες με μια μόνο άσκηση.

Από την άλλη αν το πρόβλημα σου είναι η ευλυγισία που απαιτείται, μπορείς να επιλέξεις να κάνεις περισσότερες διατάσεις, και γιατί όχι να δοκιμάσεις κάποιο μάθημα Pilates ή yoga που θα ενισχύσουν την ευλυγισία και την κινητικότητά σου!