Αναρωτιέσαι πόσο καλή είναι η ισορροπία σου; Μην ψάχνεις άλλο—αυτή η γρήγορη αξιολόγηση σού δείχνει πώς να δοκιμάσεις την ισορροπία σου σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. Ο Justin Agustin, trainer, μοιράζεται έναν απλό και γρήγορο τρόπο για να προσδιορίσεις πόσο καλή ισορροπία έχεις.

Για να ξεκινήσεις, βρες έναν ασφαλή χώρο με ελαφριά αντικραδασμική προστασία, όπως ένα στρώμα γιόγκα, όπου μπορείς να σταθείς. Σε κάθε περίπτωση, απόφυγε να βρίσκεσαι κοντά σε γυάλινα τραπέζια, αιχμηρά έπιπλα κ.λπ. Εάν ανησυχείς για την ασφάλειά σου, ζήτα από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σου να σε παρακολουθεί.

Μόλις βρεις το σημείο που θα δοκιμάσεις, στάσου στο ένα πόδι, σταύρωσε τα χέρια στο στήθος σου και κλείσε τα μάτια σου. Μπορείς να ρυθμίσεις έναν χρονοδιακόπτη ή απλά να μετρήσεις. «Προσπάθησε να παραμείνεις σε αυτή τη θέση για όσο το δυνατόν περισσότερο, χωρίς να ρίξεις το πόδι σου, χωρίς να ξεσταυρώσεις τα χέρια σου και, φυσικά, χωρίς να ανοίξεις τα μάτια σου», λέει ο Agustin.

«Αν μπορείς να αντέξεις για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα, μπορείς πιθανώς να αντέξεις για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», λέει. «Αυτό σημαίνει ότι έχεις εξαιρετική ισορροπία». Τι γίνεται όμως αν δεν φτάσεις στα 30 δευτερόλεπτα;

Μάθε το σκορ σου:

<5 δευτερόλεπτα: κάτω από τον μέσο όρο
10 δευτερόλεπτα: μέσος όρος
15 δευτερόλεπτα: πάνω από τον μέσο όρο
20 δευτερόλεπτα: πολύ καλό
25 δευτερόλεπτα: υπέροχο
>30 δευτερόλεπτα: εξαιρετικό

Αν μπορείς να σταθείς λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα δεν είναι εγγενώς κακό, αλλά είναι πιθανό να χρειάζεσαι βελτίωση. Εξάλλου, η καλύτερη ισορροπία μπορεί να οδηγήσει σε ευκολότερες καθημερινές κινήσεις, μειωμένο κίνδυνο τραυματισμών και βελτιωμένη αθλητικότητα. Ναι, άρα και καλύτερες προπονήσεις!

Θέλεις να βελτιώσεις την ισορροπία σου; Οι παρακάτω ασκήσεις μπορούν να σε βοηθήσουν:

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

Αυτή η συνήθεια μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ρουτίνα άσκησής σου
Πώς θα νιώσεις πιο άνετα στο γυμναστήριο;
Η βασική άσκηση που χρειάζεται η προπόνησή σου